Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania7236187

Do kobiet które były juz w ciąży prosze o rade.

Polecane posty

Gość ania7236187

Czy podwyzszone cisnienie moze swiadczyc o tym ze niedlugo nastapi porod?? ja od poczatku ciazy mialam cisnienie okolo 115/75 czasem 125/76 a od paru dni mam podwyzszone do 130/82 i wiecej. Dzis mialam 138/82 co to oznacza??

Pod koniec ciąży woda jest zatrzymywana w organizmie, nerki gorzej pracują i stąd wyższe ciśn. Może też oznaczać zatrucie ciążowe, jeśli przekracza 140/90 i występują dodatkowo obrzęki oraz białko w moczu. Mierz codziennie i gdyby było za wysokie, jedź do lekarza

Gość wiesz co nie obstawiaj bo
tak zgadza sie....mierz bo moze to byc zatrucie ciazowe no i pod koniec faktycznie moze byc podwyzszone

Gość pufa z aksamitu
Wysokie ciśnienie raczej nie jest objawem zbliżającego się porodu. Może być spowodowane zatruciem ciążowym. Nie wolno tego bagatelizować, bo może zagrażać dziecku i matce też.

Gość ania7236871
kurde:( to mozliwe chyba u mnie bo mam zastoj w nerce i grozi mi zatrucie bo lekarz mi mowil:( a mialam nadzieje ze moze to juz bedzie porod

Minia ma rację, ale na twoim miejscu dla świętego spokoju zadzwoniłabym do lekarza prowadzącego ciąże. A co dalej to zależy od tego na kiedy masz poród przewidywany - jak jesteś po 36 tygodniu to się nie martw, ale jak dłużej to przy zbyt wysokim ciśnieniu możesz dostać leki (ja tak mam niestety), albo znaleźć się w szpitalu. Na pewno musisz dużo leżeć i się nie stresować :)

Gość ania7236871
W 32tyg jetsem a lekow to biore duzo i tak ale nie na cisnienie bo mialam zawsze nizsze tylko od paru dni takie mam;/

troszkę wcześniej jest, masz jeszcze 8tyg. Tak jak piszą dziewczyny, może skonsultuj się z lekarzem? Mi skoczyło w 35tc, ale na szczęście tylko na kilka dni, natychmiast jednak lekarka wysłała mnie do szpitala