Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Facet na babskim forum

Jak napisać pozew o rozwód

Polecane posty

Gość Facet na babskim forum

Witajcie . Mam juz dośc mojej żony. Jesteśmy małżeństwem od 10 lat i nie układa się dobrze, bo ona by wszysko wydawała na ciuchy, a ja oszczędzam, bo za mało zarabiam. I nie da sie dogadać. Żona nie zyje od 5 lat, ale mnie to nie przeszkadza bo znalazłem sobie nową paortnerkę, zreszta on ateż. Do adwokata nie pójde bo mi zabrał wszystkie pieniądze. Czy to moze być tak? Pozew o rozwód Powódka w n o s i o: 1. Rozwiązanie przez rozwód małżeństwa powódki imię i nazwisko z domu nazwisko rodowe, z pozwanym imię i nazwisko, zawartego w dniu . roku przed kierownikiem Urzędu Stanu Cywilnego w ., nr aktu małżeństwa - z winy pozwanego imię i nazwisko, 2. Powierzenie powódce imię i nazwisko wykonywania władzy rodzicielskiej nad wspólnym dzieckiem stron imię i nazwisko urodzoną .. r. w , 3. Zobowiązanie pozwanego imię i nazwisko do ponoszenia kosztów utrzymania małoletniej córki stron imię i nazwisko w wysokości . (słownie: ) złotych miesięcznie, 4. Zasądzenie od pozwanego na rzecz powódki kosztów procesu według norm przepisanych. Uzasadnienie Strony zawarły związek małżeński w dniu .. roku przed księdzem w kościele Urzędu Stanu Cywilnego w . Z małżeństwa tego pochodzi córka stron imię i nazwisko urodzona w dniu r. (niemam córki - co wpisac?) dowód: - odpis aktu małżeństwa, - odpis aktu urodzenia imię i nazwisko. Pożycie stron początkowo układało się pomyślnie i harmonijnie. Od blisko 2 lat pozwana zmieniła swoje zachowanie. Stała się konfliktowya wybuchowa i arogancka . Zaczęła w stanie nietrzeźwym późno przychodzić do domu, a zdarzało się, iż przez kilka dni przebywała poza domem. W czasie swej bytności w domu urządzała awantury bez żadnego powodu, podczas których wzywała wódkę wulgarnymi słowami. Często też sytuacje takie zdarzały się, gdy była pod wpływem alkoholu. Kilka razy w trakcie awantur uderzyła po wódkę. Nieporozumienia te są w zasadzie niewytłumaczalne, gdyż wódka nie daje powodu do ich wszczynania. Jedynym wytłumaczeniem jest to, iż pozwana związała się z inną mężczyznąą. Powód widział pozwaną kilkakrotnie z młodą atrakcyjną mezczyzna w restauracji, kinie oraz na ulicy. O bliskich stosunkach pozwanej z tą mezczyzna powiedzieli po wódce znajomi i sąsiedzi. dowód: - zeznania imię i nazwisko, zam. miejscowość, ulica numer domu, lokalu - zeznania imię i nazwisko, zam. miejscowość, ulica numer domu, lokalu Od prawie roku strony nie utrzymują stosunków cielesnych. Pozwana nie dąży do zbliżenia cielesnego, tłumacząc się tym, że już nic nie czuje do wódki poza odrazą. Takie postępowanie pozwanego sprawiło, że strony zerwały więzi gospodarcze. Wprawdzie mieszkają w jednym mieszkaniu, jednakże jedzą, wyprózniają się oddzielnie i oddzielnie zaopatrują się w artykuły spożywcze. Pozwana zaprzestał też łożenia na utrzymanie domu. Z jej winy doszło do rozkładu pożycia małżeńskiego stron. dowód: - przesłuchanie stron. Między stronami nastąpił trwały i zupełny rozkład pożycia małżeńskiego. Utrzymanie tego związku nie leży w interesie społecznym i indywidualnym stron. Po wódka pracuje jako pielęgniarka w Przychodni Rejonowej z zarobkiem 5000 złotych miesięcznie. Pozwany prowadzi z innymi osobami firmę budowlaną i osiąga wysokie dochody w granicach 10000 złotych miesięcznie. Strony posiadają dwa samochody osobowe oraz działkę gruntu z domkiem rekreacyjnym nad Morskim Okiem. Nie zawierały żadnej umowy małżeńskiej. dowód: - zaświadczenie o zarobkach powódki, - przesłuchanie stron. W tym stanie rzeczy żądania pozwu są uzasadnione. podpis Załączniki: 1. Odpis aktu małżeństwa, 2. Odpis aktu urodzenia imię i nazwisko, 3. Zaświadczenie o zarobkach powódki, 4. Odpis pozwu z ww. odpisami załączników. No i moze byc???

Gość sylaH

Na tym blogu o rozwodach rozwod-i-podzial-majatku.pl jest wszystko dokładnie wyjaśnione. Można się dowiedzieć nie tylko jak napisać pozew, ale również gdzie go złożyć. Poza tym sporo jest tam różnych wskazówek. Taka wiedza jest bardzo przydatna, zwłaszcza, że ten blog prowadzi prawnik.