Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfgfhgfjhhg

Dlaczego umowa zlecenie jest gorsza niz umowa o prace?

Polecane posty

Gość dfgfhgfjhhg

nie znam sie, moglby mi ktos wyjasnic? przeciez przy zleceniu tez oplacaja skladki... mozna nie chciec miec oplacanych skladek zeby zarobic wiecej?

Gość bez sentymentów
nie wiem jak jest w innych firmach, ale zazwyczaj przy umowie na zlecenie dostajesz kwestionariusz do wypełnienia w którym mozesz lub nie musisz godzic sie na oplacanie skladek przez pracodawce. w przypadku zgody wiem ze chyba nie wszystkie skladki sa oplacanie i są dosc zanizone(dlatego w ofertach przedstawiaja wysokie wynagrodzenie) nie ma skladki chorobowej. zapytaj wujka google. tam sie dowiesz wszystkiego

Gość pomarańcze sie rozwijają
na umowe zlecenie nie nalezy sie tobie prawie nic nawet urlop wypoczynkowy

Gość umowa zlecenie jest do bani
nie masz urlopu, nie możesz pójść na chorobowe, nikt ci nie da kredytu, nie wiem jak z ubezpieczeniem chyba też musisz dobrowolnie sama się ubezpieczyć

Gość swoją droga to
nie można zastępować umowy o pracę umową zlecenia Bo o ile umowa zlecenia zawiera zapisy zarezerwowane dla umów o pracę to jest umową o pracę. I każdy sąd to poprze. Czyli tak naprawdę większość tych umów zleceń jest na lewo. proszę http://www.praca-umowy.jrr.pl/umowa-zlecenie.html http://www.vat.pl/umowa_zlecenia_inne_formy_zatrudnienia_1509.php

Gość prawiczy prawiczek 28
ale jak masz umowę zlecenie to możesz przysłać koleżankę do wykonywania zlecenia i nikt nie może się krzywic :P

Gość bez sentymentów
teraz trudno znaleźć pracę zatrudniając się bezpośrednio u danego pracodawcy., dookoła aż roi się od ,,agencji pracy tymczasowej"