Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biedronka1986

Kto się myli? Test ciążowy czy lekarz? hmmmm.......

Polecane posty

Dziewczyny! Czy miała któraś z Was,tak że test ciążowy pokazywał dwie kreseczki (ciąża), a lekarz stwierdził że ciąży nie ma?!

Gość tak moze byc
idz do innego lekarza albo poczekaj jeszcze z tydz i w tedy idz do innego

Gość kfjatek
jeśli to wczesna ciąża - powiedzmy do 6-7 tygodnia to raczej test ma rację

Gość lekarz ciążę może
stwierdzić dopiero około 8 tygodnia przy badaniu ręcznym, w 5 na usg powinien być pęcherzyk, ale to zależy od sprzętu wcześniej może podejrzewać po zsiniałych i nabrzmiałych narządach, ale tak też jest przed @

Okres powinnam była dostać prawie miesiąc temu,jednak do tej pory nie mam,i nie wykluczam ciąży bo kochałam się z mężem bez zabezpieczeń bo chcieliśmy mieć dzidziusia. Test wykrywał dwie kreseczki,a lekarz ciąży nie stwierdził....wczoraj byłam u innego i też nie wykrył ciąży. Chcieli mi dać coś na wywołanie okresu ale się nie zgodziłam.....czy dobrze? A jeśli jest dzidzia to co wtedy? o kurcze....zadręcze się...i nawet dziś robiłam test i wychodzą mi dwie kreseczki (lekarz stwierdził zaburzenia hormonalne czy coś takiego ).

Gość badanie beta hcg...
na wykrycie hormonu ciazowego. dziwne, ze spoznia sie miesiac, a lekarz ja wyklucza.

Gość zrób test z krwi
beta hcg a potem idź do lekarza z tym wynikiem i niech ci zrobi doklądne USG moze to pozamaciczna albo cholera wie co.

Gość lekarz ciążę może
dwóch lekarzy po miesiącu od @ by się raczej nie pomyliło. A robili usg? Może to ciąża pozamaciczna i nic nie widać :( w ulotce jest wymienione, co może wpływać na dodatni wynik testu: chyba coś z tarczycą

Gość fałszywie dodatni wynik testu
-przyjmowanie leków przeciwdepresyjnych -choroby nerek -nadczynność tarczycy -usunięcie operacyjne jajnika -leki hormonalne zawierające hCG, zwykle podawane w zastrzykach -nowotwór jajnika, wątroby, cysty

ja robilam test w 2 tyg ciazy i wyszedł pozytywny a lekarz ciazy nie stwierdzil nawet w 5 tyg.Mialam malenki pecherzyk i dopiero jak zrobilam w 8 tyg usg dopochwowe wyszlo.Polecam uzbroic sie w cierpliwosc,nie zazywac zadnych lekarstw brac filik i jakies witaminki i isc za jakies 3 tyg na usg dopochwowe.

Mi okres spóźniał się 3 tygodnie.Zrobiłam test i pokazał II kreski.Gin najpierw mnie zbadał ginekologicznie i stwierdził że prawdopodobnie jestem w ciązy.Po zrobieniu usg dopochwowo ciąży brak.Więc zrobiłam beta hcg -ciązy brak. Radziłabym najpierw zrobić bete hcg.

Gość lekarz ciążę może
a może owulacja była później?

test z krwi robiłam już i wykluczyło ciążę....okres powinnam była dostać 29 października i nie mam do dziś.... usg było robione i nic.... lekarze mówią że dzidzi nie ma! Muszę chyba się przebadać cała bo może coś mi jest!!!

Jak do tej pory nie leczyłam sie na nic bo nic mi nie dolegało ani leków zadnych nie brałam (czułam się zdrowa),żadnych dolegliwośći. Nie wiem już co mam myśleć ?

Gość lekarz ciążę może
to jak ten z krwi wykluczył to w ciąży nie jesteś. A kiedy go robiłaś?

Gość ajakakilajaka
tak, ja tak miałam tesk wykazał ciąże lekarz nie, zgłupiałam-na drugi dzień poszłam do innego lekarza i powiedział ,że to 7 tydzień :)

jezeli test z krwi nie wykryl ciazy to w niej niestety nie jestes :( to bardzo czuly test ktory sie nie myli w przeciwienstwie do tych sikanych

Gość ajakakilajaka
Evi.... moja córcia też jest z 9 kwietnia, ale rok poźniej 2007 :P

Gość nio nio
test z krwi sie nie myli, nie jestes w ciazy, po prostu nie masz miesiaczki.....czasem jest tak ze okres jest bez owulacji i nie ma wtedy krwawienia, a może jakies stresy miałaś ostatnio, albo podróżowalaś, rozne są przyczyny braku okresu

Gość jak to nic nie.
Evi co ty chrzanisz?"to bardzo czuly test ktory sie nie myli w przeciwienstwie do tych sikanych" badanie beta hcg z krwi to sparwdzenie czy we krwi znajduje sie hormon gonadotropinowy i nie ma to nic wspolnego z czuloscia testow sikanych:O

Gość beta sie nie myli???
ale laboranci - owszem!!!!

O kurczę, skoro test z krwi nie wykazał ciąży to pewnie w niej nie jestem :( ale zastanawia mnie bardzo dlaczego dzieje się tak że na teście ciążowym ciąża jest?! Dobra ogłupiałam już całkowicie! :( :( :( a powiedzcie mi czy jakbym była teraz w ciąży i dostała coś na wywołanie okresu to co z dzidzią? No wiem że jej nie ma,ale jakby była? Ja znowu mam straszne odczucie że wszyscy się mylą-że dzidziuś jest we mnie!!!!! I co będzie jak wezmę coś na wywołanie/? Mam splątane myśli niesamowicie!

O kurczę, skoro test z krwi nie wykazał ciąży to pewnie w niej nie jestem :( ale zastanawia mnie bardzo dlaczego dzieje się tak że na teście ciążowym ciąża jest?! Dobra ogłupiałam już całkowicie! :( :( :( a powiedzcie mi czy jakbym była teraz w ciąży i dostała coś na wywołanie okresu to co z dzidzią? No wiem że jej nie ma,ale jakby była? Ja znowu mam straszne odczucie że wszyscy się mylą-że dzidziuś jest we mnie!!!!! I co będzie jak wezmę coś na wywołanie/? Mam splątane myśli niesamowicie!

Gość musisz się przebadać, bo może
nerki masz chore albo właśnie ta tarczyca? Laboranci ewentualnie mogli się pomylić, ale w 8tc na usg już jest mały człowieczek. A lek na wywołanie zawiera progesteron, który podtrzymuje ciążę

Rany, kobieto, ale po co tych chcesz ten okres wywoływać?? Mało Ci atrakcji w życiu czy co? Poczekaj jeszcze trochę i sprawdź lepiej na pewno czy to nie jest ciąża pozamaciczna, a potem zajmiesz się innymi sprawami (jak chora tarczyca).

Poza tym domowy test ciążowy działa na takiej samej zasadzie, jak test robiony na podstawie próbki krwi, więc któryś się myli....

Gość twój cyrk, twoje małpy
hehe ja tak miałam :D te z moczu różnych firm pozytywne, z krwi negatyw, lekarz ciąży nie stwierdził. Aż mi kazał w czasie wizyty sikać na test, bo chyba myślał, że ściemniam. A tam jak byk dwie kreski :) Do dziś nie wiem, co to było ale ewidentnie coś w moim moczu

Gość suka to...
na wywolanie dostaniesz duphaston to progesteron ktory wywoluje miesiaczke jesli nie ma ciazy a jesli jest to robi wszystko zeby ja podtrzymac wiec nie ma ryzyka naprawde.