Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandalynka

udowadnianie sobie czegoś i innym

Polecane posty

Gość mandalynka

taki oto przykład: załóżmy, że większość koleżanek z otoczenia interesują się modą i Wy też, to czy też musicie sobie udowadniać w jakiś sposób, że macie pojęcie, pokazać innym, że coś o tym wiecie, że to Wasze zainteresowanie, zależy Wam, żeby inni o tym wiedzieli, czasami nawet chwalili?

Gość mandalynka
a jezeli moje kolezanki interesuja sie analem to ja udowodnie im ze sie lepiej od nich na tym znam

Gość po...lone to wszystko
co to za zainteresowanie - moda?? Interesować się mozna np. fizyką wysokich napięć...

anal to prawie tak dobre hobby jak oral...

to normalne ze szulamy akceptacji wsrod innych to jeden z podstawowoych warunkow przetrwania w grupie. w wielu dojrzewania jest to nasilone.., w tym momencie tym punktem odnieisienia jest np moda a za 10 lat bedzie to co innego. wazne by nie uzalezniac poczucia wlasnej wratosci od opinii innych. trzeba znalez\c ten zloty srodek, zdrowy dystans

tylko puste Magdy mogą bez żenady interesować się modą

Generalnie jesli ktoś sie interesuje moda to to raczej po nim widać i ten ktos niczego nie musi udawadniać, to samo jest z innymi zainteresowaniami.

Gość mandalynka
moda była przykładem, może rzeczywiście nietrafnym. problem chyba w tym, że interesuję się czymś innym niż mam do czynienia na co dzień (tj. w szkole) i na siłę próbuję się zainteresować tym, co studiuję i czym się interesuje otoczenie. w swojej drugiej dziedzinie wiem, że jestem obeznana i nie muszę nikomu nic udowadniać... chyba muszę coś w tym kierunku robić.