Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MsCichosza

Bilans spółki - pomocy

Polecane posty

Gość MsCichosza

Witam. Mama problem ze zrozumieniem pewnego zapisu w bilansie spółki. Otóż w bilansie za rok 2006 w pasywach nie istnieje, żadna strata, natomiast w bilansie za rok 2007 w pozycji strata za lata poprzednie widnieje kwota xxx. Skąd wzięła się ta kwota??

Gość MsCichosza
No tak, ale dlaczego nie było go w bilansie za 2006 rok??

Gość idż na forum gofinu
www.gofin.pl może jest błąd w bilansie, a sumy na rozpoczęcie 2007 i zakończenie 2006 się zgadzają ? może ktoś pieprznął te kwotę do innej pozycji

Gość MsCichosza
Dokładnie jest tak: każdy bilans przedstawia rok bieżący i rok poprzedni. Tak jak wspomniałam wcześniej w bilansie za rok 2006 (w tym bilansie jest to rok bieżący) nie ma straty, natomiast w bilansie za rok 2007 jest strata z lat ubiegłych i do tego w bilansie z roku poprzedniego (2006) ta strata już jest. No i nie wiem, który bilans za rok 2006 jest dobry:( Trochę to zakręcone:(

Gość być może to..........
błąd podstawowy?

Gość MsCichosza
Dzięki za link

Gość idż na forum gofinu
a teraz to napisałaś że straty nie było i że jest (w 2006) :P

Gość MsCichosza
dokładnie, mam dwa pliki bilans 2006 i bilans 2007. w pliku z bilansem 2006 jest bilans 2006 i do porównania bilans z roku poprzedniego(w tym przypadku 2005). w tym pliku rok 2006 nie ma straty. Następnie mam plik z bilansem 2007 (i tu jest rok poprzedni do porównywania to 2006, więc powinien być ona taki sam jak w pliku z bilansem 2006, ale nie jest bo w tym pliku z bilansem za rok 2007 rok2006 rok ma stratę).