Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaa1990rrrrrr

Czy sa tu ludzie których rodzice się rozwiedli ????????????????????????????????

Polecane posty

Gość kasiaa1990rrrrrr

bo poznałam niedawno chlopaka ktory mieszka tylko ze swoja matka ojciec ich opuscil i widzę że do konca sie z tym nie pogodził.. Czy takie cos bardzo rzutuje na psychikę ?? jak tacy ludzie zachowuja sie w zwiaku ?? bardziej sie przywiazuja ? czy wprost przeciwnie ?

Gość jhjhjhjhbnbnn
Jestem ja, rozwiedli się kiedy byłam baaardzo mała, dlatego nie wiem jak to jest mieszkać z obojgiem rodziców, ale w dzieciństwie bardzo mi tego brakowało

Gość f436363
ja skladalam ręce do Boga z prosbami aby rodzice sie rozeszli, rozwiedli, to było piekło gdy razem byli w domu, wieczne awantury krzyki, bicie, myslalam ze nie wytrzymam niekiedy, mysle ze w niektorych sytuacjach rozwod jest najleprzym wyjsciem z niezdrowych relacji, ja mialam i mam do tej pory rodzicow co sie nie rozwiedli i mam za to wielki zal, bo kazdy dzien z nimi to byla katorga, wiem ze osobno jakby byli i by sie nie widoywali byly by najleprzym momentem w moim zyciu

Gość kasiaa1990rrrrrr
hmm a jak to rzutuje na wasze aktualne związki ??

Różnie bywa, to zależy od człowieka. Moi rodzice także się rozwiedli. Jak to na mnie wpłynęło? Dość mocno, z czasem osłabło. Ale rzutuje to w pewien sposób na moje ewentualne związki: boję się, że partnerka (dziewczyna) rzuci mnie, odejdzie z byle jakiego powodu, z powodu pierwszej, lepsze kłótni. Dlatego staram się, żeby do tego nie dochodziło, co powoduje niestety hamowanie przeze mnie uczuć i ich nieokazywanie

Gość jhjhjhjhbnbnn
Nie wiem na ile to wynika z zaistniałej sytuacji, ale lubię starszych, jestem nieufna, lubię wzbudzać zazdrość w drugiej osobie (żeby czuć, że jej na mnie zależy), lubię być zimna (choć w środku jestem bardzo czuła i delikatna), nie przyznaję się do uczuć

Gość gość
Witam smile Mam na imię Dominika. Jestem studentką pedagogiki na Uniwersytecie Warszawskim. W tym roku będę bronić swoją pracę licencjacką. Własne doświadczenia, czyli rozwód moich rodziców przyczynił się do wyboru takiego, a nie innego tematu, jakim jest Syndrom Dorosłych Dzieci Rozwiedzionych Rodziców. Chcę zbadać w jakim stopniu rozwód naszych rodziców wpłynął na nasze dorosłe życie. Muszę Wam szczerze napisać, że im starsza jestem, tym bardziej odbija się na mnie rozstanie rodziców. Bardzo serdecznie zachęcam Was do wypełniania mojej ankiety. Poniżej link do ankiety: http://www.survio.com/survey/d/B2U2K9D2H1A8Q3U6C