Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiem czy wszystko ok

niezabezpieczamy sie od 1,5roku, srednio uwazamy...i nic

Polecane posty

witam jestem mezatka, rok temu poroniłam ciaze 12 tyg(niewiadomo czemu) chodz ja mysle ze stres,zwiazyany byl nieciekawa sytuacja.Od tamtego czasu nie zabazpieczamy sie, znaczy czasem tylko stosunek przerywany ale to nie jest metoda.Uwazam, ze długo, jestem 30l kobieta i przez rok czasu niec sie nie przydarzylo, dziwne to dla mnie..

Gość laporushi jestes???
a mialas badania w kierunku wyjasnienia tamtego poronienia? toxo, cytomegalia, badania genetyczne, pełny komplet badan krwi itd???

nie. nie zrobiłam, prywatnie pani dala mi badania na 950zl, niebylo mnie stac, jak poszłam do panstwowej lekarki i poprosilam o badania to ta powiedziałm ze niczego nir trzeba robic, bo zdarza sie ze ciaze 1 sie roni.Mam z mezem konflikt ja -0 on +0.

Gość ja przez 5 lat stosowala
stosunek przerywany bylam raczej pewna ze nie ma mozliwosci zajsc ale sie mylilam dzis zostalo mi 3 tygodnie do porodu :)a o pierwsze dziecko staralam sie okolo 1,5 roku wiec glowa do gory bedzie dobrze zycze powodzenia

ja wiem polowa ludzi na swiecie jest z tej metody:) ale tyle czasu/? dosc czesto wydostaje sie plyn w ktorym sa plemniki zywe, a moze moja plodnosc spadla mam 30l

Gość przebadaj siebie i meza
U mnie bylo tak, z pierwszym mezem srednio sie zabezpieczalismy i przez 3 lata nic, z drugim mezem trzy ciaze, kazda mam wrazenie, ze po pierwszym nie zabezpieczonym stosunku. Chyba wiec cos bylo z tym pierwszym mezem.

Gość mama ta sama
my z mezem przez poltora roku w dni plodne stosowalismy stosunek przerywany a w dni nieplodne do konca po tym czasie zaczelismy sie starac czyli do konca w dni plodne i zaskoczylam za drugim razem pozniej po porodzie stosunek przerywany w dni plodne przez rok, po tym czasie zaczelismy starania o drugie dziecko i zaszlam za pierwszym razem wiec jesli chcecie miec dziecko to skonczcie ze stosunkiem przerywanym bo dla niektorych par to moze byc skuteczna metoda ;)

masz racje, chyba skonczmy z tym i zobacze co z teg wyjdzie ....martwi mnie tylko ten konflikt

Gość laporushi jestes???
wiesz co,sorry ale ta lekarka to konowal jakich malo...znajdz dobrego gina, zrob przynajmniej toxo i cytomegalie i reszte według wskazan...

Gość :O:O
nie stac cie na badania za 950 zł a chcesz miec dziecko??? fiu fiu..rozsadne to ze hoho....wiesz ile kosztuje wyprawka,szczepienia,lekarz w razie choroby dziecka,ubraka,zabawki itp?????????????? jak nie masz takiej marnej kasy na badania to sie nie porywaj na decyzje o dziecku:O

konflikt nie ma nic do rzeczy, będziesz monitorować przeciwciała w ciąży i ok. ja też bez badań, nie decydowałabym się na kolejną ciążę. 12tc to już nie tak wczesna ciąża, żeby to bagatelizować. Podstawowe badania będą Cię kosztować jakieś 200-300zł

szczerze to zabardzo kas niema, ale nigdy nie bedzie, jak to wiem raczej nasza sytuacja sie nie zmieni, ale tak bardzo chce miec dziecko.