Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmarznięta:(

Wieje mi z kratki wentylacyjnej:(

Polecane posty

W łazience mam strasznie zimno:(

Gość sdfghjk,
użyj kartki i taśmy klejącej o ile nie masz tam gazowego piecyka

Gość leniwe moja miłość
U mnie to samo w kibelku, siadam, robię co mam robić i wypierniczam jak najszybciej...:O

no właśnie mam gazowy piecyk:( Nawiewnik w oknie jest cały czas otwarty a mimo to wieje:(

Gdyby to było w ubikacji to pół biedy ale to jest łazienka:( jak ja mam się wykapać:(

Gość Zemeckis Pan
To nie wiesz jak u mnie jest zimno, mimo że mam szczelne okno, niestety, żeby nagrzać musiałbym mieć ciągle otwarte dzwi z kuchni, a to jest nie możliwe. Mycie wcale albo w zimnym.

Może masz za szczelne okno?

utopia w blokach . jesli nie otworze okna w kuchni , to nalewając wode dla dzieci w łazience .musze pilnowac ,żeby nie pierdalnął junkers .bo czujnik ,działa tylko na temperature i sie zapala i wyrzuca mi czad na łazienke . wiec cvodziennie sie przy takiej pogodzie modle ,żebym rano wstała tyle sie nawącham . a zimno w cholere ,bo wdmuchuje mi zimne z 3 pięter . kominiarz powiedział ,że jesli nie będzie elektrycznego wyciagu to sie nic nie zmieni , tak jest co roku . ciekawe ,kiedy sie nie obudze .

ale to nie jest kwestia tego ,że mam za szczelne okna . u nas w mieszkaniu nie da sie funkcjonowac przy zamkniętych oknach . 2 osoby pala . pozatym ,nie umiemy żyć w za wys\okich temperaturach , zawsze jest wietrzenie w conajmniej 2 pomieszczeniach.

Ale jeśli masz terme z otwartą komorą spalania to chyba nie można mieć elektrycznego wyciągu...? Ja zaczadziłam się w lutym:( Miałam 25 jednostek:(. Teraz mam nawiewnik w oknie,czujnik czadu i wykłóciłam sie w spółdzielni o koguta na komin spalinowy.

Gość Zemeckis Pan
Nie mam szczelnego okna, tylko poprostu brak ogrzewania w łazience.

Ja mam w łazience rure która ogrzewa cały pion ale to nic nie daje jak wieje z kratki:( a przecież nie powinno wiać:(

Zmarznięta .... nie wiem o co chodzi z otwarta komora . ogrzewanie mamy gazowe w całym bloku (moze wyjde na głupka ) junkers ma dwa lata . i stwierdzili ,że ma czujnik ,że jeśli nie ma cugu , to nie będzie zapalał . a sie okazało ,że czujnik jest ale na temperature . i jak wieje z góry to tez chłodzi i zapala . i wszystko idzie mi na łazienke .

Ja mam ogrzewanie miejskie tylko podgrzewanie wody mam przez terme.

nadal wieje:(

Gość zemexkis
P-p-p-p piździ.

Gość DGFDS
ja miałam taki problem,zawołałam kominiarza i kazał jedną wentylację zaślepić bo były 2 w kuchni tam gdzie piecyk gazowy i w ogóle mówił,że tak będzie wiało,bo wentylacja ma strasznie duży kanał,bo był przystosowany do pieców kaflowych kominiarza zawołaj ze spółdzielni

Ja mam piecyk w łazience.Nie moge zaślepić tej kratki. Kominiarz powiedział że to 4 piętro i tak będzie wiało.Jakiś nienormalny ten kominiarz:( Spółdzielnia przedłużyła komin ale to nic nie dało:(

To jakieś chore jest:( mieszkam w bloku,mam centralne ogrzewanie a w łazience mam 16 stopni:(

Gość .....p.....
U mnie w domu wszystkie okna pozamykane, a z tej klatki wentylacyjnej tak wieje ze az pranie ktore jest w lazience wywieszone fruwa. A mi jest zimno i caly czas choruje. Juz lepiej sie nie kapac tylko wziac szybki prysznic, zeby nie marznac tak i wyjsc szybko.Na szczescie nie mam piecyka w lazience tylko w kuchni i moge sobie to czyms zaslonic i musze to zrobic szybko bo kolejna grypa mnie przesladuje.

Gość gość
z tą otwartą komorą to jest lipa totalna i niebezpiecznie, ja mam piec 2 funkcyjny w nowej kamienicy z zamkniętą komorą i śpię spokojnie - rodzice kiedyś mieli otwartą ale już dawno wymienili a że mieszkają w domku to mają możłiwości.

Gość gość
to dobrze że wieje ci z kratek wentylacyjnych. Tak ma być. Wtedy wiadomo że przewody wentylacyjne są drożne. Nie wolno zasłaniać kratek teksturą, papierem. Lepiej kup sobie kratkę wentylacyjna z możliwości przysłaniania dziurek. U mnie kratki wentylacyjne mam tradycyjne a przewody kominowe drożne. Byli u mnie kominiarze z firmy http://www.kominiarz.biz.pl/ i wszystko dokładnie sprawdzili.

Gość gość
A czy mógłby ktoś polecić jakąs firmę ze Szczecina zajmującą się wentylacją?

Gość gość
W budynku w którym mieszkam są przeprowadzane co jakiś czas przeglądy i nie ma problemu z wentylacją ani klimatyzacją. Jeśli szukacie doświadczonej firmy, która specjalizuje się w czyszczeniu wentylacji lub klimatyzacji, to warto skontaktować się ze specjalistami z firmy Mera Technik http://www.meratechnik.pl/.

Gość CiepełkoMusiByć
Dlatego zwykła wentylacja wychodzi z mody i już się do niczego nie nadaje, tylko chłodzi mieszkanie, najlepiej jest teraz zainstalować w domu rekuperację, jest to rodzaj wentylacji który odzyskuje ciepło, proszę na ten temat przeczytać więcej w tym artykule http://dobr.pl/rekuperatory-do-domu-i-biura/

Gość gość
Rzeczywiście warto skorzystać z usług firmy DTSSERWIS, w ubiegłym roku miałem problem z klimatyzacją co prawda, i skusiłem się na usługi tej firmy, do dnia dzisiejszego jestem zadowolony.

Gość gość
odezwij się do www.ogrzewaniepoznan.pl, ktorzy posiadają porządny serwis i powinni z pewnością rozwiązać ten kłopot. Mi pomogli przy ogrzewaniu za bardzo mały hajs. :D