Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

shadows in the night

Czy możliwa jest aż taka pomyłka lekarza?

Polecane posty

jak masz zareagowac? przyjąć na klate ;) moze ma sprzet stary ;)

Gość dfghjikilk
O matkooooo !! Ale numer !!!! Przecież podobno ciążę bliźniaczą na usg we wczesnym etapie widać bez problemu !! :)

Gość głupota jakich mało
Niestety lekarz to też człowiek i o pomyłkę nie trudno.

U mnie niewiele brakowalo, a do takiej pomylki by doszlo. Na 1. usg w 13 tc, dowcipnym, lekarz widzial 1 dziecko. Nawet zapytalam dla zartu, czy na pewno jedno (o, czym jest matczyna intuicja!). Poniewaz lekarz mial problem ze zbadaniem faldu karkowego, postanowil jeszcze zrobic usg przez powloki brzuszne. i ku wielkiemu mojemu i swojemu zdziwieniu, wypalil: O, ale tu jest jeszcze jeden!!!

Gość Jak masz zareagować? Odradzać
konowała wszystkim znajomym :O

niestety ale takie przypadki sie zdarzaja u nas w miescie jest ginekolog-babka ktora pracuje juz w zawodzie ponad 20 lat i ciagle myli sie co do plci, kiedy moja szwagierka leczyla sie u tekj babki na nieplodnosc, chodzilam tam dziewczyna ktora w polowie ciazy dowiedziala sie ze beda blizniaki :-/ nie wiem jak to mozliwe nie zauwazyc na usg 2 zarodkow, a pozniej dwojki dzieci

Karolina o to prawdziwa matczyna intuicja! :) bedziecie mieli co wspominac :)

Pierwsze usg miałam w okolicach 6 tyg. Muszę dodać , że lekarz usg sam nie przeprowadza, robi to "operatorka" usg a potem ten kwitek z opisem wędruję do lekarza. Lekarka powiedziała że z ciążą jest wszystko w porządku. I teoretycznie na następne usg miałam się zjawić po 20 tyg. Ale w 14 tyg się źle czułam i poszłam. I znów, że wszystko dobrze, dziecko rozwija sie też dobrze, nie ma powodów do obaw. Teraz miałam iść na te badania po 20 tyg. ale tej lekarki nie było a ci z usg powiedzieli, że oni nie będą robić bo potem to się pogubi czy coś, dostałam adres gabinetu gdzie mam się zgłosić na badania. I tam osoba robiąca usg skwitowała badanie wypowiedzią: "z dziećmi wszystko w porządku". Gdy powiedziałam, że chyba się pomyliła bo nie dzieci a dziecko, na co ona że widzi dokładnie dwa płody. Potem przyszedł lekarz i on to potwierdził.

Gość gośka co ma ktośka
idz na jeszcze jedno usg do jakiegos dobrego lekarza,z dobrym sprzetem...:)i to najlepiej jak najszybciej

Gość blekit nieba
a ty jak to odebrałaś? cieszy się na tę drugą niespodziankę? czy wolała byś jedno szczerze, to marzę, żeby być na twoim miejscu! jak ja pragnęłam ciąże mnogą, niestety nic sie nie schowało :((

wiecie co wam powiem ja słyszałam o takiej historii. Położna która poznałam jak byłam w szpitalu w ciązy mówiła że przyjmowała na trakt kobiete która właśnie rodziła no i pyta sie jej czy pamięta ile dziecko miało na ostatnim usg a ta mówi że 2600 a położna do niej że nimożliwe conajmniej 4 kilo. wypisały karte do końca no i na sale. A gdy rodziła już była przy niej pani doktor, no i urodziła dziecko które faktycznie ważyło 2600 no ale do tego doszła nespodzianka. Pani doktor do położnej: prosze sprawdzić dlaczego brzuch nie opadł na to położna Pani Doktor Tu jest jeszcze JEDNO DZIECKO! To dopiero szok:)

o kurcze normalnie szok :-P myslalam ze takie rzedzy dzialy sie kiedy nie bylo usg za czasow naszych mam a tu prosze, co na to maz i rodzina?

mąż był przy porodzie i na poczatku zbladł ale po wszystkim smiał sie z położnymi że 2 dziecko dosłat w gratisie:) Poprostu promocja że hej

Czy ja się ciesze... Powiem tak. Ta trzecia ciąża nie była planowana, to była wpadka a nawet więcej; gdy się o niej dowiedziałam rozgladałam się za jakąś kliniką w celu podwiązania jajników bo po prostu więcej dzieci nie planowaliśmy mieć. Gdy już pierwszy szok minął to było ok a teraz... matko kochana czwarte dziecko...

Powodzenia! Ja to bym chyba zemdlała na taka wieść, że nie wspomnę o mojej drugiej połowie, zawał murowany :) Ponoć przy cesarce można to podwiązanie załatwić - ze względów zdrowotnych...

shadow moze tak mieliscie zapisane tam na gorze :) napisz co powiedzial maz jak sie dowiedzial o blizniakach? a babka ktora robila usg co powiedziala o tym ze nic nie wiedzialas o ciazy mnogiej?

Gość blekit nieba
ALE TAKIE "NIESPODZIANKI" są najbardziej kochane:))

Pierwsze słowa mojego męża może ominę bo to słownictwo powszechnie uznane za niecenzurowane ;) No ale po kilku godzinach jak ten szok przeszedł mu to już tak bardziej optymistycznie podchodził do tego tzn zaczął planować co trzeba w domu zmienić, co dokupić, że trzeba wybrać się na zakupy bo przecież przy ciąży bliźniaczej istnieje możliwość przedwczesnego porodu itd. A teraz to się cieszy, nawet bardzo. Jest dobrym ojcem i super mężem więc wiem że mnie nie zostawi z tą banda potworków :) A ta kobieta od usg... Ona jak i lekarz byli zdziwieni że tamci nic nie zobaczyli bo to przeciez dwie osoby. No ok, operatorka może jakas niedoświadczona była i nic z usg nie wyczytała ale lekarz? Oczywiście tu jest moda na zaskarżanie wszystkich i wszystkiego (mieszkamy za granica) i nam polecili zaskarżyć tamtą placówkę o błąd w sztuce lekarskiej ale jakoś chyba nie mamy na to ochoty..

shadows dzieci starsze macie juz odchowane, bedzie dobrze! no maz to musi czuc sie dumny w pewnym sensie hihi pozdrawiam i zycze spokojnej ciazy :) napisz jeszcze czy u Was w rodzinie sa blizniaki?

Gość i mowia ze to w polsce
kiepscy lekarze

Gość blekit nieba
oj tam! każdy ma prawo sie pomylić:))

Gość pogratulowacccc
:)

Gość mama małej leniwicy
mojej koleżance przez ponad połowę ciąży lekarka mówiła że to bliżniaki dobrze że kupiła tylko dwa łóżeczka i nic więcej podwójnego bo to by była akcja

Gość teneryffaa
jezeli jesteś szczesliwa to wszystkiego najlepszego :) ale ja bym usiadła i płakała chyba do końca ciaży ... Dla mnie 4 dzieci to abstrakcja jakaś :)