Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Manuhao

Kiedy Polacy w końcu wyjdą na Ulice??

Polecane posty

Gość Manuhao

Polacy, naród uciskany ale i głupi, gdzie polityk, urzednik i klerykał rządzą wespół, przez spory i kłutnie wewnętrzne jest i zawsze był łatwym celem dla wrogów... Dzisiejsze partie polityczne nie potrafią sie porozumieć i działać na rzecz zwykłego Kowalskiego, a wiekszość ustaw pisanych jest z myślą o wpływowych kapitalistach, nikt nie walczy z korupcją na szczeblach władzy tak miejskiej jak i państwowej,nie sposób ukryć faktu ze większość przetargów jest ustawiana, że kolesiostwo i manipulanctwo stało sie czymś powszechnym. Sporo mozna było zarzucić rządom PiSu ale też sporo można zarzucić włądzy PO, jeden i drugi wybór był i jest zgubny dla polaków. Jakie wiec polak ma wyjście?? By godnie żyć w wolnym gospodarczo kraju polak ma wyjście na ulice,koktajle mołotowa, kamienie, wieszanie polityków na latarniach i słupach, może nawet zamachy bombowe... Czy powtórzy sie w polsce sytuacja z grecji?? czy Polacy wujdą ramie w ramie na ulice aby pozbyć sie ciemiężycieli?? Kto postawi tamę kapitalistom, instytucjom finansowym, kto jeśli nie sami obywatele?? Co musi sie wydażyć aby władza zrozumiała że istnieje z woli obywateli i im ma służyć a nie własnym ciemnym antyspołecznym interesom??!!

Gość nie wyjdą
niedługo będziemy pracować za miske ryżu ale jak widać Polacy mają to w kiciu :/ a tak na poważnie, widocznie ludzie nie mają tak źle, wystarczy popatrzeć na parkingi przed centrami handlowymi albo chociażby poczytać pierwszy z brzegu wątek na kafe odnośnie prezentów na święta, żenada :/

Gość Wyjdziemy na ulice
Jak Jarek Kaczynski zostanie prezydentem Wyjdziemy by go obalić i zrobic zamach stanu

Gość Manuhao
uważam że kolejnę kapitalistycznerządy celowo budują przepaść moiedzyklasową by budzić separacje i niechęć, podziały skutecznie ograbiają z siły

Gość ewella2
wydaję mi się, że nasz rząd jest za głupi aby dokonywać celowych podziałów. Raczej jest to skutek uboczny ich "wspaniałego planu"

Dokładnie o tym dzisiaj rozmawiałam z tesciowa,Ogladałysmy wiedomosci ,a tam tylko walka PiSu i PO. I zgodnie stwierdzilasmy ze w Polsce by sie jakies powstanie przydało,bo juz robia z nami co chca.

Dokładnie o tym dzisiaj rozmawiałam z tesciowa,Ogladałysmy wiedomosci ,a tam tylko walka PiSu i PO. I zgodnie stwierdzilasmy ze w Polsce by sie jakies powstanie przydało,bo juz robia z nami co chca.

Gość jaki rzad takie
spoleczentwo, nie wybrali sie sami, mieli wiekszosc, patrzac na druga strone to tez rece opadaja. liczysz ma oburzenie?? :D jedni oburzaja sie na drugich ale ich kandydaci przeciez robia dobrze! w koncu po to ich wybrali. polska to glupi narod, 3 rozbiory byly jak widac konieczne, skoro my tylko potrafimy sie bawic w panstwo i okradac jak w jakims syfie 3 swiata.

Gość Manuhao
ale żarcie w korycie jak widać kończy sie, wszyscy nas dymają w Dupę a my nic....

Gość ewella2
wybrali... największy wpływ na wybór miało starsze społeczeństwo a ja już wiem jakimi oni kategoriami patrzą na wybory. Np. moja ciotka głosowała na Kaczyńskiego ponieważ "taki fajny był z niego chłopczyk kiedy grał w filmie z bratem " :/ ... Dlatego też uważam , że do wyborów powinny zostać dopuszczone osoby tylko z odpowiednim ilorazem inteligencji ale to niemożliwe niestety hehe :P

Gość Manuhao
ja nie widze innej możliwości pucz na rządzie zmniejszenie liczby ministrów i senatorów, radnych trzeba odchudzic biurokracje, za duzo u nas darmozjadów!!

Gość no jak to twoj autobus
ewella2 wybrali... największy wpływ na wybór miało starsze społeczeństwo a ja już wiem jakimi oni kategoriami patrzą na wybory.] o czym ty piszesz? skoro za PO stala 'inteligencka mlodziez', mlodzi ludzie na dorobku, i to PO ma wiekszosc u wlkadzy (premier, prezydent i polowa rzadu, kazda ustawe swoja moga prze[ychac jak chca) i mamy wlasnie tak jak pisze autor, to kogo ty chcesz obarczyc wina?? tych dzadkow glosujacych za PiS ktory ma gowno juz do powiedzenia? TVN wepchalo wam dwie partie i glosowaliscie miedzy nimi to macie jak chcieliscie.

Gość Manuhao
Zadna z polskich partii nie jest w stanie suwerennie sprawowac władzy tym bardzie z poszanowaniem praw obywatelskich, pozostaje tylko ogólnopolska Rewolucja która usunie rządy, urzedy i wprowadzi do władzy ludzi proobywatelskich, niestey obawiam sie ze jak zwykle do włądzy dostaną sie znów zwykłe kurwy i złodzieje!!

Gość ewella2
Prawda wygląda tak , że praktycznie każde wybory polegają na zagłosowaniu na mniejsze zło. Nie powinno się także promować w mediach przed wyborami tylko niektórych partii ale jeśli już to wszystkie tak samo. Większość nieporozumień przy głosowaniu wynika z tego , że ludzie nie znają do końca programu partii tylko wyszczególniane są te informacje, które są wygodne dla społeczeństwa.

Gość Manuhao
bo polacy to taki własnie naród zawiśc , kłutnie, chamstwo oto polska własnie (celowo przez małe p)

Gość ewella2
nawet jak dobiorą się "normalni" to pod wpływem tejże władzy staną sie tacy sami jak poprzednicy-oby więcej dla siebie.Nie wszyscy ale jestem pewna , że większosć. Właśnie to władza robi z ludźmi.

Gość Manuhao
tu nie chodzi o program partii tu chodzi o ludzi, o to jakimi są w polsce uczciwy i prawy obywatel nawet nie mysli zeby dostac sie do władzy o władzy mysla wyłacznie ludzie nieuczciwi, nieszczerzy, obłudni i mendy społeczne

Gość Manuhao
tylko wtedy kiedy władza bedzie czuła respekt przed obywatelami bedzie w polsce lepiej!! tylko wtedy bedzie czuła respekt, kiedy ich trupy bedą wisiały na drzewach i latarniach wielkich miast!! czy taki scenariusz jest możliwy??

dokładnie ma takie samo zdanie ja Wy,ja nie bylam na wyborach bo nie bede na te medy głosowac .ale rodzina i znajomi głosowali tak zeby wybrac mniejsze zło

Gość Manuhao
panie TUSK!!! czytaj pan i zastanów sie nad treścią, to nie tylko prowokacja ale odczucia obywateli!! i albo coś pan zmienisz albo zostaniesz zmieniony!!

Gość Manuhao
dlaczego rząd polski boi sie wystąpić przeciwko nieuczciwości kapitalistów? dlaczego im własnie włazi w tyłek?? rzeczywistą władzą w poklsce i na swiecie nie są rządy tylko potężne grupy nacisku posiadające wystarczające zasoby finansowe by nacisk wywierać, rząd jest tylko marionetką w ich rekach, po co komu taki rząd??

...ale chocby fakt ,ze tak mało ludzi komentule ten post ,świadczy o tym ze chyba wiekszosci dobrze sie zyje

Gość ewella2
Wiesz, może i dobrze się żyje ale wszystko przychodzi o wiele trudniej.

Gość Manuhao
mała ilość komentarzy raczej świadczy o tym ze plan rządowy jest wypełniany( znieczulica społeczna)

a po co wychodzić na ulicę? co to da?:) co chwila ktoś gdzieś protestuje i nic to nie daje może jedynym wyjściem byłby strajk generalny wszystkich gałęzi budżetu wszystkich naraz bo emeryci, renciści , prowadzący działalność i pracujący prywatnie nie mają prawa głosu w polsce naród od dawna jest już tylko budżetem i to nie tylko nasz każdy od dawna nie liczy się człowiek tylko budżet- pieniądz żyjemy w bankowo finansowym matriksie i nie sądzę, że da się to cofnąć na tyle by znów liczył się człowiek

Gość mniejsze zlo????
a kto ci takich bzdur napowiadal??? zlo jest zawsze zlem!!!! i jak kazdy zaglosuje na mniejsze zlo to zlo i tak wciaz bedzie zlem, a ty sie do tego zla przyczyniasz!!! nie pasuje ci partia? to nie idz na wybory, jak pojdzie 30 osob to od razu rozwiaza rzad. mysleniem o poieraniu mniejszego zla NIE POLEPSZASZ sytuacji w kraju i wina lezy tak samo po twojej stronie jak tcy, ktorzy z przekonaniem wybieraja zlodzieji i klamcow!!!

Gość ewella2
tak , oczywiście , ja nie pójdę , ty nie pójdziesz za to za decyzje podejmą inny. Zło jest zawsze złem bez wątpienia natomiast nie masz racji jest mniejsze lub większe. Można to udowodnić nawet na dziecinnych przykładach.

Gość Manuhao
niech błyśnie ostrze, poleje sie krew, za głosem sparwiedliwości.lecz Bogu wbrew szatańskie nasienie zmiażdzyć, zniweczyć ostrym bagnetem raka wyleczyć, Polaku pomsta twa woła , wstań nikt Cie nie słyszy, znów jesteś sam... miast wciaż narzekać, miast jeczeć, beczeć pędż po swe ostrze by włądzę zniweczyć... niech przyjdzie trwoga na twego wroga!! Niech władza w końcu boi sie Boga!!