Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość straszne

fałszywe koleżaneczki z pracy nagadują na mnie

Polecane posty

Gość straszne

miałam 4 dni wolnego po powrocie wyczuwałam już napiętą atmosferę, naskakiwały na mnie heh dogryzały mi dziś byłam wezwana na dywanik i mam miesiąc na poprawe swojego zachowania, które niczym nie różni się od zachowania innych heh dostałam premie uznaniową, byłam chwalona ale ostatnio za dużo powiedziałam-skrytykowałam jedną z nich - i teraz mam za swoje za miesiąc będę bezrobotna tej pracy szukałam pół roku jestem samotną matką, ledwo co wygrałam rozprawe alimentacyjną, jestem w trakcie rozwodu mam dość

Gość Marjory Stewart-Baxter
o jeny !

To jak coś chlapnęłaś to niestety musisz teraz ponieść konsekwencje. Mądre przysłowie- milczenie jest złotem....... Czasami trzeba o tym pamiętać. Powodzenia.

Gość straszne
chce mi się płakać jak mam się poprawić skoro one mnie nie lubią... jestem naiwna już nie zaufam ludziom zawsze wolałam towarzystwo facetów-kolegów oni sa inni baby są nie wszystkie oczywiście zawistnymi i zazdrosnymi sukami a ta ma torebke nowa ta ma to ta sro ta ładniejsza .... aaa i dostałam bony na święta- no masakra heh ze mi po 2 mies dali...to tez przestępstwo powinnam im oddać .... dojeżdżam do pracy wystaje na przystankach prawie dziecka nie widuje pracuje po 1o-12 godzin dziennie ale nie narzekałam , cieszyłam sie ztego 117o na miesiac.... nowy rok zacznie sie fatalnie

Gość a jak dlugo
tam pracujesz? to faktycznie troche nieroztropne krytykowac zaraz na starcie jakas wspolpracownice. niezaleznie od tego czy mialas racje czy nie , pracodawca uzna cie za osobe konfliktowa i nie umiejaca odnalezc sie grupie. postaraj sie trzymac jezyk za zebami, przynajmniej na razie, dopoki nie zdobedziesz mocniejszej pozycji.

W pracy nie ma kolegów/koleżanek są tylko znajome twarze. Lepiej siedziec cicho i wszystkim przyznawać racje. Wtedy myślą że są fajni a ty masz luzzz i wszystkich w dupie. No chyba że ktoś cie obrazi, to wtedy należy walczyć ;) Przykro mi, ale nie martw sie jak nie ta to znajdzie sie inna praca :)

Gość straszne
tak chlapnęłam bo się zdenerwowałam ze p-rzesiaduja na przerwach calymi dniami...zamiast 2o min godzine a ja stoje jak popierdolona w sklepie za lada 12 h na nogach nie mogac wyjsc do toalety bo nie ma mnie kto zastapic.....

Gość straszne
no ale powiedzialam to kolezance heh pracuje od pazdziernika a ta na mnie z ryjem wydarla sie na caly sklep i zaczela rzucac oskarzeniami ze ja to zle robie w sumie to ja tam nic nie robie.... i polecialy do kierowniczki chyba wszystkie przeciwko mnie ten miesiac bedzie ciezki bede poddenerwowana....przemeczona takie dziwne uczucie....taka skazana na przegranie juz bez szans

dlatego mówię i powtarzam, że miejsce kobiety jest w domu (prowadzenie domu i zajmowanie się dziećmi) jak będzie miała luzik to przyjdą przyjaciółki i sobie poplotkują a nie babska "praca" :o ps. ja się ściąłem z kumplem we środę na poważnie a dziś żaden z nas już o tym nie pamięta - oj baby, baby!

Gość a jak dlugo
jasne szaranagajama! przeciez autorka pisze ze jest samotna matka, to niby od kogo dostanie pieniadze na utrzymanie dziecka i siebie. nawet gdyby chciala skorzystac z twojej cennej rady to skonczloby to sie dla niej smiercia glodowa.

si ponosi konsekwencje za swą nieroztropność (delikatnie rzecz nazywając) kiedyś kobiety były mężatkami z dziećmi a nie pannami z dziećmi :O

niestety,prawda jest taka,ze w polsce nowy pracownik nie ma prawa sie odezwac,przychodzi do pracy,jest nowy,podczas gdy pozostali sie juz znaja i trzymaja razem. I nowych wykorzystuja. Dlatego autorka topiku ma racje,ze inne robia sobie dlugie przerwy,podczas gdy ona jako nowa tyra za nie,i kolezanki z premedytacja to wykorzystuja. Zle zrobilas,ze powiedzialas to glosno do ktorejs z nich - wiadomo bylo,ze jako lojalna kolezanka poinformuje o tym pozostale. Ale jak dla mnie to szefowa jest marna,skoro nie potrafi zdyscyplinowac swoich pracownikow.

Gość a jak dlugo
taaa, a autorka to panna z dzieckiem. co ciekawe w trakcie rozwodu... jeszcze o takim zjawisku nie slyszalam!

Gość straszne
mialam meza alkoholika-nie puszczalam sie na dyskotekach teraz sama dbalam o swoje dziecko-ale mi to uniemozliwiono heh

Gość a jak dlugo
jedyne co ci pozostaje to zacisnac zeby i sprobowac przez najblizszy mc niestety ale podlizywac sie kolezankom. wiem, ze to bedzie nieziemsko upokarzajace ale pomysl, ze robisz to dla swojego dziecka. wykonuj swoja prace w 100% to moze szef zapomni o calej sprawie. paulina ma racje, gdziekolwiek nie pojdziesz do pracy - sytuacja najpewniej sie powtorzy, starzy pracownicy beda probowac wejsc ci na glowe. takie sa realia :(

Gość szaranagajama-what-shit
zamknij sie,bo chyba pojecia nie masz o zyciu. w warszawie nie da sie na przyklad z jednej pensji wyzyc,chocbym chciala lezec i pachniec to nie moge. a alimentow to gora 250-300zl dostanie,wiec zmykaj z tego topiku, pajacu

Gość straszne
mam sześćset zl alimentow i dziecko w wieku szkolnym zasilek pobieralam wiec juz nie dostane rozmawialam z jedna ktora nie jest przeciwko mnie-tez jest nowa i tez mowi ze ja to wkurza ta sytuacja w pracy ze nie rozumie jak mozna tak skarzyc? donosic? w dzisiejszych czasach, kiedy tak trudno o prace mam wyksztalcenie ale pracy nie ma w moim zawodzie-szczytem marzen jest sklep ostatnio pracowalam dla prywaciarza-bylo jeszcze gorzej ...po 2 latach mialam dosc

Musisz być twarda... poinformować szefa, że traktują cię źle i twoja praca niczym się nie różni od ich pracy :o Masz z tym walczyć bo zgniotą cię jak robaka... najlepiej sama zacznij na nie nagadywać, powiedz szefowi ,że czujesz się źle a na końcu zapytaj czy kiedykolwiek słyszał o takim czymś jak mobbing... :o i koniec tematu. Stracisz pracę to twój problem... ciężko ci będzie cokolwiek znaleźć.

Gość a jak dlugo
skarzenie i donosicielstwo to teraz sposob na przetrwanie w pracy. miedzy wspolpracownikami nie ma zadnej solidarnosci, kazdy dba tylko o siebie. to jest prawdziwy upadek zasad. pracuje w dosc prestizowym miejscu a jest dokladnie tak samo jak u ciebie w sklepie. wyksztalcenie niestety nie ma tu nic od rzeczy :(

Gość a jak dlugo
do rzeczy - mialo byc :)