Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnnntkkk

zastraszanie i obrazanie przez tel i smsy

Polecane posty

Gość nnnntkkk

sluchajcie otoz ostatnio dzieje sie dziwna rzecz.. tydzien temu napisal do mnie jakis facet twierdzac ze ma nr od kolegi itp, kazalam mu sie odczepic itp, najpierw pisal normalnie potem zaczal mnie obrazac. wszystko ucichlo na 3-4 dni, po czym wczoraj znow zaczal do mnie wydzwaniac, puszczac sygnaly itp i pisac smsy typu: -gdy nie odebralam telefonu : ''sie kur*o lachociagu wylaczasz syfie'' , nastepny: brudna kur*o nie masz wyjscia na miasto, je*ana dzi*ko''. to sa dwa smsy ktore zachowalam. przy jego telefonie mialam swiadka, bo rozmawialam przez glosnik i slyszala to moja kolezanka ktora byla ze mna, powiedzial ze nie wyjde z domu, ze zniszczy mi opinie itp. mialam od niego rowniez multum nieodebranych polaczen pomimo tego ze grzecznie prosilam zeby sie do mnie wiecej nie odzywal.. boje sie tego czlowieka. nie mam pewnosci kto to jest, ale domyslam sie, poznalam go po glosie.. z tym ze wiem jedynie jak ma na imie, mieszkamy w malym miescie wiec kojarze go bardzo dobrze z widzenia.. czy mam jakies szanse jesli zglosze to na policje? pomocy :(

Gość uuuuuuiio
Kiedyś podobną sprawę zgosiłam na policje. To sie nazywa nękanie i jest karalne. Moje zgłoszenie pomoglo. Po tym jak zgłosilam, problem zniknął... Tylko musisz zachować te smsy, bo będa chcieli je zapisać...

Gość nnnntkkk
mam dokladnie te dwa smsy ktore tutaj napisalam. w poprzednich napisal mi moja ulice na ktorej mieszkam, czyli ze orientuje sie kim jestem. tylko kwestia tego jak przedstawie na policji kim on jest?

Gość nnnntkkk
tylko czy dojda kto to jest jesli on np ma telefon na karte? i co mu ewentualnie za to grozi?

Gość emeryt policjant
nie wiem czy wiesz, ale od około 2 lat mamy w Polsce jeden z najlepszych w Europie sprzęt do namierzania sygnału telefonicznego z dokładnością do 15 m2

Gość emeryt policjant
to jest między innymi art 107 i 190 kk

Gość nnnntkkk
tylko boje sie ze wysmieja mnie za to na policji , umoza sprawe i nic z tego nie bedzie :/ mam mowic ze przypuszczam kto to jest czy nie wypowiadac sie w tej kwestii?

Gość nnnntkkk
pomozcie :(

idź na Policje, ja bym na Twoim miejscu powiedziała o swoich podjezeniach. Musisz pokazac ze twarda babka jestes i nie dasz sobie wchodzic na glowe jakiemus fagasowi. Niech sobie nie mysli ze jest bezkarny.

Gość obroncakobiet
namów kolege zeby z nim porozmawial i wytłumaczył ze nie ładnie sie zachowuje ze ciebie nie podnica takie pisanie

koniecznie musisz się zgłosić. To jest Stalking i jest karalne. Powinnaś coś z tym zrobić i to od razu. Chyba nie chcesz, żeby było z Tobą tak jak z tą kobietą, której taki typ zniszczył życie zawodowe i prywatne. głośno o tym było

Gość nnnntkkk
ciagle pisze z tego samego numeru. kurcze.. bo wczoraj mu napisalam ze jesli jeszcze raz do mnie zadzwoni albo napisze to pojde z tym na policje i zaloze mu sprawe. to mi najpierw napisal ze sie nie odezwie wiecej, nic nie odpisalam, pozniej mi napisal ze jestem po*ebana i ze g mu zrobia. potem zaczal do mnie wydzwaniac, mialam chyba z 10 polaczen od niego. dzwonil i najpierw gadal ze mam skasowac jego nr i on moj i zapominamy o sprawie, zaczelam krzyczec ze mu tego nie daruje i mimo wszystko pojde na policje to powiedzial ze cos sobie wymyslam i ze prosze bardzo zebym szla ale ze on mi narobi problemow jak pojde. boze no nie wiem co robic :( boje sie ze te smsy nie sa wystarczajace zeby policja zaczela dzialac, bo tak jak wspominalam mam zachowane tylko te 2 smsy ktore opisalam w poczatku tematu i ewentualnie polaczenia ktore od niego mam w telefonie..

Gość ememibk
smsy i polaczenia no i twoja kolezanka ktora byla swiadkiem rozmowy to wystarczajace dowody. Nastepnym razem jak zadzwoni to mozesz nagrac ta rozmowe

Gość nnnntkkk
wlasnie jak mialam wlaczony glosnik i on powiedzial ze jak pojde na policje to narobi mi problemow to mu powiedzialam ze nagrywam ta rozmowe (pomimo tego ze tak nie bylo) i ze pokaze ja na policji. i od tej pory nie dzwonil tylko puscil mi chyba z 6 sygnalow jeszcze.. od tej pory cisza.. boje sie ze zepsuje mi opinie w miescie , rozpowiadajac jakies plotki na moj temat dlatego chcialabym zeby policja z tym cos zrobila ale boje sie ze go nie namierza :(

Gość nnnntkkk
up :(

Gość matok
i jak sytuacja?

Gość WernaWiki
Czy jak sie napisze komus ze jest psychopata kłamca i malo inteligentny to tez jest obraza za ktora mozna pociagnac do odpowiedzialnosci karnej ?

Gość gość
A może on jest upośledzony... Tak się zachowuje, jakby był