Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaga81

NOWY SZPITAL PROFAMILIA W RZESZOWIE

Polecane posty

Gość jaga81

Dziewczyny ja słyszałam że, Nowy Szpital ProFamilia nie ma na razie podpisanej umowy z NFZ i normalny poród nie będzie kosztował 1500 zł tylko o wiele więcej (nawet do 4 tyś) a co do opieki nad noworodkiem też będzie podobnie. Czyli może być tak że po porodzie wystawią rachunek na 6 tyś? Czy jest ktoś na forum kto pytał swojego lekarza na ten temat?

Gość olka1981
No to chyba źle słyszałaś, bo moją ciąże prowadzi lekarz, który jest jednym z właścicieli nowootwieranego szpitala, w którym zresztą planuję rodzić, jeśli maluszek poczeka do stycznia. Szpital będzie miał podpisany kontrakt z NFZ, także nie ma powodów do zmartwień:)

Gość harima4
z tego co ja wiem to szpital ma podpisany kontrakt z NFZ tylko pojawily sie pogloski ze pomimo rodzenia na fundusz trzeba bedzie doplacic 1000zl za "lepsze traktowanie" i to kazda rodzaca bedzie miala obowiazek zaplacic. Chetnie bym sie dowiedziala czy to tylko dziwaczna plotka czy prawda? wydaje mi sie ze to bylby samoboj bo ktora kobieta idaca rodzic na fundusz doplaci tys zl???

Gość zona ...........
ja doplacilabym:) ale TYLKO 1000 bo gdyby wiecej to mialo kosztowac to bez jaj........

Gość harima4
tzn dla mnie fakt ze jest cos na NFZ to znaczy ze nie trzeba dopłaca no chyba ze ktos chce. Szczerze to kogo stac na dopłacenie takiej kwoty? sama sie lecze prywatnie u specjalisty ale zapłacenie 120 zł na miesiac lub 2 to nie jest wielki wydatek ale na jednorazowe 1000 zl to juz dla mnie za duzo i pewnie dla czesci dziewczyn tez. Przeczytalm na jakims forum ze jaki to wydatek jak sie rodzi raz czy 2 w zyciu. Ale i bez doplacania kobiety rodzily na NFZ i jakos nie narzekały na opieke. Ciekawi mnie jedynie czy to prawda z tym dopłacaniem w tym szpitalu i co to znaczy "lepsze traktowanie"? Przeciez nikt nie bedzie rodzic na korytarzu w zadnym szpitalu bo np nie doplacil.

Gość beeetiii
hey!!! ja chodze do pro familii do dr KLina i jestem bardzo zadowolona. wizyta kosztuje 120 zl a poród bo własnie tam zamierzam rodzic jest BEZPŁATNY chyba ze chcesz znieczulenie wtedy placisz przed 800 zł ( w tym 100 dla anastezjologa) lecz jesli nie skorzystasz to 700 zl ci oddaja natomiast cc 1500zl. uwazam ze ceny sa bardzo niskie w koncu to poród. moim zdaniem jesli ktos sie decyduje na dziecko musi sie liczyc z kosztami- niestety dziecko w dzisiejszych czasach to luksus

Witamy wszystkie przyszłe mamy! :) Potwierdzamy, że szpital Pro-familia posiada podpisany kontrakt z Narodowym Funduszem Zdrowia. Od pacjentek ubezpieczonych w NFZ nie są pobierane opłaty za poród. :)

Gość Mada30
Rodzę dopiero w październiku, ale siostra ma do porodu niecały miesiąc. Jak wygląda cennik całościowy? Przyjmują mnie na poród z NFZ, ale jestem gotowa dopłacić za zzo. Czy zapłacę tylko za znieczulenie? Jak wygląda sytuacja z opieką po porodzie. Czy za te dwa dni z dzieckiem na oddziale tez płacę? Czy może zapłaci NFZ? Proszę o odpowiedź kobiety, które już rodziły w Profamilii

Gość olga3434
Porod tak samo jak w panstwowych szpitalach, wszystko jest za darmo, pobyt mamy, opieka na dzieckiem itp. Jedyne doplaty sa za serwisy ktore nie sa oferowane ( za darmo) w szpitalach panstwowych np. CC na zyczenie, ZOO itp, ale Jezeli CC jest medycznie konieczne to tez jest za darmo !!!!!. Nie wiem dlaczego ludzie tak komplikuja ten temat.

Gość anja3
Owszem CC ze wskazania jest za darmo ale trzeba zapłacić 800 zł za wizytę anestezjologiczną i zrobić dodatkowe badania potrzebne na tą wizytę. Opieka medyczna matki i dziecka jest bezpłatna.

Gość przyszły tato
Od samego początku ciąży moja żona ma wizyty w tym szpitalu. Moja żona jest w 39 t.c., córeczka jeszcze się nie obróciła i ze względu na drobną sylwetkę żony raczej to nie wystąpi. Jest to nasze drugie dziecko (przy pierwszym choć chciała rodzić naturalnie, skończyło się cesarskim cięciem), tak więc wskazania medyczne są. I szczerze mówiąc zapłaciłem 800 PLN za tzw. konsultację anestazjologiczną, która jest niczym inną jak ukrytą opłatą za poród zakończony cesarskim cięciem. Nie mam pretensji o to, że płacę bo szczerze mówiąc stać mnie na to i na żonie ani dziecku oszczędzał nie będę, natomiast skandalem jest opowiadanie bzdur że "cesarka" jest bezpłatna! Ponadto szanowna dyrekcja mogłaby ustalić oficjalny cennik, a jeśli nie to podpisywać umowy cywilnoprawne pomiędzy pacjentem a szpitalem, z których jasno wynikałoby jakich kosztów należy się spodziewać.

Gość edytapd
Witam, Rodziłam w pro-familii i jestem bardzo zadowolona!!! Poród jest darmowy i refundowany przez NFZ.Personel i warunki bardzo dobre. Polecam ten szpital.

Gość Mada30
A dostałaś znieczulenie? Jeśli tak to ile teraz kosztuje?