Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to zmieszać

peelin azjatycki ziołowy jadwiga pomocy

Polecane posty

Gość jak to zmieszać

Witam, zakupiłam produkty do wykonania peelingu azjatyckiego. przeczytałam wzdłuż i wszerz wszelakie watki ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie o proporcje i jak wykonać te mieszanki. ten przepis niestety jest dla mnie niejasny, bardzo prosze o wytłumaczenie: "Przygotowujemy maseczkę peelingującą: jest to kompozycja ziołowa połączona z lotionem ziołowym koncentratem, rozcieńczonym w stosunku 1:9 (1 część koncentratu, 9 części wody destylowanej). Dla lepszego rozpulchnienia maseczki dodajemy 5 kropel wody utlenionej 3% " tzn jeżeli 10ml kompozycji ziołowej to 1 zabieg 10ml kompozycji + 90ml lioton koncentrat? czy może 90ml woda destylowana? są trzy składniki a podana proporcja 2 składników prosze o odpowiedź

Przygotowujemy maseczkę peelingującą: jest to kompozycja ziołowa połączona z lotionem ziołowym koncentratem, rozcieńczonym w stosunku 1:9 (1 część koncentratu, 9 części wody destylowanej). Dla lepszego rozpulchnienia maseczki dodajemy 5 kropel wody utlenionej 3% Mieszasz kompozycję ziołową z lotionem Lotion robisz tak: 1 część koncentratu ziołowego + 9 części wody, czego jeszcze nie rozumiesz? ;)

Gość jak to zmieszać
o jejku wielkie dzięki :) a może być woda przegotowana zamiast destylowanej? a jeśli już musi być destylowana to czy może byc taka woda destylowana do żelazek? czy to jeszcze jakaś inna woda, kosmetyczna

Gość jak to zmieszać
up

Gość jak to zmieszać
ok wygooglowałam i przeczytałam, że do niektórych masek można użyć wody przegotowanej, więc takiej użyję i jak jest np 10ml kompozycji ziołowej to nie napisali ile tego lotionu dolać ale dodam tyle,zeby było w miarę gęste i nie spływało z twarzy dziękuję bardzo , proszę napisz jeżeli napisałam coś źle