Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie

powiedzcie czy w Pl mozna za to wyzyc!!!!!!

Polecane posty

Gość poradzcie

Planuje wrocic na stale do Polski i kupic 5 mieszkan i z tego zyc.Czy rodzina czyli ja +maz i dziecko bez pracy bedziemy mogli zyc na dobrym pozomie za ok 5000tys zl?Powiem ze nic nie planuje bac na kredyt.Planujemy wybudowac dom dla nas wiec nie wiem jakie koszta wiaza sie z utrzymaniem domu.Prosze o wypowiedz.Powiem za miasto jest duze wojewodzkie

Gość nic_nie_wiem_wlasciwie
Chleb kosztuje 1,60 - 500gr, cukier ze 2,50zł .... 5000 to według mnie dużo pieniędzy, zwłaszca jak się nie musi co miesiąc np. 2tys oddawać na czynsz za wynajmowane mieszkanie.

Gość upupupupuupupupup
up

Gość a gdzie ona napisala
mozna

Gość z wynajmem różnie bywa
nigdy nie ma się gwarancji, że lokator/rzy będą płacić regularnie jeżeli nie planujecie podjąć pracy to nie radzę się w to pakować oprócz tego od dochodu związanego z wynajmem należy odjąć podatek oraz koszty ponownego wyremontowania mieszkanie, gdyż najemca nigdy o cudze mieszkanie nie będzie dbać jak o swoje i poza "zwykłym" zużywaniem dojdą do tego zniszczenia spowodowane niefrasobliwością lokatora 🖐️

Gość wyć mi sie chce!
wg mnie 5000 to b. duzo

No nie wiem, mój siostrzeniec jeździ autobusem a Szkocji i zarabia na polskie pieniądze ponad 10000 zł.. w Polsce ceny wielu towarów są wyższe jak w unii. Jak bym miał możliwości wyprowadziłbym się z tego kraju.

Gość nachalne żebranie
z tym zniszczeniem mieszkania to trochę nie tak, bo przy wynajmie nalezy wziąć kaucję, powiedzmy ze 2000, poza tym nalezy porobic zdjęcia i dokłądnie opisac stan mieszkania, a jak lokator zniszczy i kaucja nie wystarczy na naprawę to do sądu z nim! Jak masz umowę wynajmu i płacisz podatek to też jesteś kryta przed cwaniaczkami. A na upartych co nie chcą się wyprowadzić to też są sposoby :P

Ja uważam, że spokojnie sobie poradzicie, mój mąż zarabia troszkę więcej, ale my w ogóle nie oszczędzamy dużo pieniędzy wydajemy zwłaszcza na jedzenie po prostu 0 oszczędności, a i tak pieniążki nam się składają na koncie. Tyle że my mieszkamy w mniejszym mieście... Ale skoro będziecie mieć swój domek nie widzę problemu... A to duży dom? Jeśli tak to możecie nie wyrobić w zimie na ogrzewanie zależy jaki dom i jak budowany :)

Gość wszystko kupy sie nie trzyma
ta jedyna niepowtarzalna-umiesz napisac po polsku?Tak,zeby czytajacy czegos sie dowiedzial?:O

Gość ja zawssszee
za 5000 to nie przykozaczysz to takie naprawde minimum do zycia ale bez szalenstw na skromne zycie moooze wystarczy