Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ertyuicvbnmghjk

Menu sylwestrowe-pomóżcie.

Polecane posty

Gość ertyuicvbnmghjk

Planuję spędzić Sylwestra z moim chłopakiem.No i nie wiem jakie menu przygotować. Myślałam o koreczkach tak na przekąskę, o jakiejś zapiekance, żeby było na ciepło, na deser będzie jego rolada ulubiona i babeczki z kremem budyniowym, ale jakoś mało mi tego na te kilka godzin. Macie jakieś pomysły?

Gość pitupitu_
brakuje mit u jakiejs salatki i byloby ok. moze grecka albo z gyrosem/kurczakiem?

Gość Poszukiwaczka Skarbów...
barszcz ale taki bardzie tłusty żeby alkohol się tak szybko nie wchłaniał, golonka pieczona i bigos, może być też jakaś sałatka :D

Gość ertyuicvbnmghjk
hmm...pomysle :)mój facet to żarłok i nie wiem tylko czy taka sałatka to bedzie cos co "poczuje" na zoladku. Bedzie u mnie od rana wiec obiad zjemy normalny jakis, ale potem nie chce juz robic oddzielnie kolacji tylko takie dania juz konkretnie do schrupania przez noc.

Gość ertyuicvbnmghjk
potrawy na mniejszego kaca odpadaja bo my oboje nie pijemy i z alkoholu bedzie tylko szampan na powitanie roku. a barszczu nie lubie wiec nie zrobie

Gość pitupitu_
no to grecka odpada. salatka z gyrosem jest dosyć ciężka więc da sie nią najeść i przy tym jest smaczna.

Gość Poszukiwaczka Skarbów...
to zrób krem pieczarkowy i do tego jakąs sałatkę z kurczakiem pieczonym np.

Gość pitupitu_
albo tortille :)

Gość ertyuicvbnmghjk
pitupitu dziekuje za pomysl:) teraz musze poszukac przepisu i dopisac skladniki do listy zakupow:)

Gość pitupitu_
tez ją robie na sylwestra, tzn salatke ;)

Gość ertyuicvbnmghjk
tortille robilam niedawno i wyszla pyszna ale jednak to nie to. myslalam tez o mini kanapeczkach bo on lubi sobie podjadac :)

Gość pitupitu_
pewnie kanapeczki też mozesz zrobi, to akurat nie problem. ja nie szykuje nic na cieplo bo w sylwestra nie mam zamiaru siedziec przy garach :D zresztą rok temu bylo sporo rzeczy na cieplo a i tak sie pozniej tego nie jadlo..;)

Gość ertyuicvbnmghjk
ja gotowac lubie, wszystko przygotujemy wspolnie wiec nie bede sama stala przy garach caly dzien i nie wyobrazam sobie nie zjesc czegos na cieplo:)

Gość pitupitu_
w sylwka ide do pracy takze spora czesc dnia mi ucieka. a robie impreze na kilka osob, kazdy cos przyniesie, a po 24.00 wybywamy potanczyć wiec nie bedzie zle ;)

Gość pitupitu_
a przypomnialy mi sie tez jajka faszerowane z pieczarkami, tez fajne na przekąske