Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AleksandraLena

laktator ręczny TT - jak zdjąć rączkę?!

Polecane posty

Witam, Mam pytanie dot. laktatora ręcznego TT. Właśnie szykuję się do pierwszego użycia i chcę go rozłożyć do sterylizacji. Zgodnie z instrukcją, odkręciłam butelkę, nakrętkę, zawór i .. pojawił się problem przy zdejmowaniu nakrętki z korpusu. Nie wiem jak to zrobić, a nie chcę na siłę. Czy na pewno trzeba zdejmować rączkę? A jeśli tak, to jak? Z góry dziękuję za rady :)

Gość ja słyszałam ,ze sie
tam jest taka guma przezroczysta , musisz ją zdjąc Ja tez na początku nie umiałam rozłozyc, tylko jak zdjemiesz to trudno się zakłada Ps Ogólnie polecam, laktator bardzo dobry :-)

acha i ja na poczatku roczki w ogóle nie zdejmowałam , tylko pózniej chciałam wylac wode z tej "harmonijki " i przypadkiem mi się zdjęło

Udało się - dziękuję! Ale faktycznie nie jest to łatwe. Chyba nie będę zdejmować rączki po każdym użyciu. PS. A swoją drogą, producent reklamuje ten laktator że jest łatwy z użyciu, bo ma tylko 3 cześci - a ja się pięciu doliczyłam! (rączka, korpus, zawór, nakrętka przejściowa i butelka).

a jak sterylizujesz ? Uzywasz tego plastikowy pojemnik?

* ten plastikowy pojemnik ( tak to jest jak się pisze i robi 5 innych rzeczy na raz :-) )

Nie, nie używam pojemnika, bo nie mam mikrofali. Myślę, żeby normalnie wygotować w garnku wszystkie części - chociaż mam obawy, czy można gotować takie tworzywo.. Kiedyś się gotowało butelki, ale były ze szkła ;)

ja gotowałam w garnku , czesto tez umyte czesci zalewałam wrzatkiem - sparzałam przed uzyciem W instrukcji pisze ,ze wszystkie formy sterylizacji są dozwolone Ja mikrofale mam , ale nie wiem jak to sterylizowac , z instrukcji wyczytałam jak sterylizowac pojemniczki na mleko , ale nic o pozostałych czesciach i nie wiedziałam czy mozna je włozyc do mikrofali No nic , dzięki za odpowiedz , pozdrawiam :-)