Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiemm i już

Druga ciąża inna od pierwszej czy to znaczy...

Polecane posty

Gość nie wiemm i już

Druga ciąża inna od pierwszej czy to znaczy o innej płci drugiego dziecka? Otóż jestem w drugiej ciąży i przechodzę ją dużo łagodniej niż pierwszą (mniej mdłości i wymiotów, zero problemów z cerą całkiem dobre samopoczucie itd) czy to znaczy, że dziecko będzie innej płci niż to z pierwszej ciąży? Kiedy lekarz najwcześniej może ocenić płeć dziecka? Gdy byłam ostatnio u gina (12tc5dni) to robiąc USG zerkał między nóżki dziecka i zapytał "Co Pani już ma w domu"?. Gdy m,u odpowiedziałam nic nie powiedział tylko uśmiechnął się pod nosem, a ja nie zapytałam, bo nawet wówczas do głowy mi nie przyszło, że może on już widzieć płeć. Dopiero teraz tak sobie przypomniałam tą sytuację i zastanawiam się jak to jest...

Gość kasiunia
jesli ma sprzet i jest dobry to mogl widziec juz plec mi w12 tyg powiedzial ze wkierunku chlopca ale najpewniej mowil ze kolo 20 tyg juz mozna okreslic

Gość DOBRA SPACERÓWKA1
jeżeli o objawy chodzi u mnie 2 identyczne były ciązy, zero mdłości, bóli za to mega zgaga, urodziałam dziewczynkę i za 2 tyg bedzie chłop :P także sama widzisz jak to się ma... a jeśli chodzi o płeć w 13 tyg...to nie wiem koleżance powiedział że chłopak bedzie w tym własnie czasie, ale jest teraz w 18 tyg i nie miała 2 usg także nie wiem czy oitwiertdzi, u mnie chłopak się pieknie pokazał w 17 tyg

Gość nie wiemm i już
W ciążę zaszłam prawdopodobnie z bratem lub buchajem. To może b yć jakiś trop odnośnie jej przebiegu?

Gość innaanna
Moja pierwsza i druga ciąża były zupełnie inne, a z obu urodziłam córeczki w trzeciej ciąży w 12 tyg lekarz powiedział, że coś widzi między nogam dziecka, ale głowy nie daje... i rzeczywiście mam synka ;)

Gość teneryffaa
mi lekarz powiedział na usg w 13 tc że będzie chłopiec. Na kolejnym usg też miał być chłopiec, dopiero na usg połówkowym lekarz (inny) mnie oświecił .. że będzie dziewczynka. Oczywiście sama się nakręcałam , bo wyczytałam że płeć można poznać już właśnie ok . 12tc .

Gość dwie ciąże przechodziłam
całkiem inaczej,miałam inne zachcianki smakowe,inny brzuch,inny przyrost wagi w 1 przytyłam 8kg a w 2 już 20kg,i wydawało się że drugi będzie chłopak ,a mam dwie córki