Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość być może już bez pracy:(

Czy nalezy mi się urlop wychowawczy jeśli

Polecane posty

dostałam 3 dni temu wypowiedzenie i poszła bym teraz na pół roku chorobowego a w miedzy czasie zaszła bym w ciąże czy bedzie nalezał mi sie dalszy okres chorobowego a pózniej urlop wychowawczy czy nie? wiem ze zaraz sie zacznie jechanie po mnie ale naprawde redukcja etatów i wszystko spadło na nas w firmie szybko i nikt niespodziewał się wymówień a dziecko z mężem planujemy już od dawna...

Gość moim zdaniem nie skoro
już dostałaś to wypowiedzenie, zanim poszłaś na chorobowe, może się mylę.

mam nadzieje że tak nie jest:( co prawda od razu jak dostałam wypowiedzenie wypisałam sobie urlop bo nie byłam w stanie pracowac moze poprostu zamieniła bym to na zwolnienie i przyniosła z datą wypowedzenia zmieniło by to cos?

na chorobowe miało być

up

Gość jak dobrze mieć sąsiada
ale jak ty to kombinujesz, tracisz pracę i chcesz zajść w ciążę? Nie wiesz ile kasy wam będzie potrzeba?

własnie che pokombinowac z chorobowym ... mąż pracuje wiec jakos damy rade a mamy juz po 30 lat wiec czas na dziecko

Gość jak dobrze mieć sąsiada
Męża chcesz szybko pochować, czy jak? Przecież się chłopina zajedzie w tej pracy. Nie dacie rady z jednej wypłaty. Potem będzie cieżko. Dzieciak potrzebuje, a opłaty i jedzenie? Dziwię Ci się, no ale to wasza bajka. Co do pytania, to wydaje mi się, że będąc na wypowiedzeniu nie można dać zwolnienia, że już za późno, ale nie wiem na 100%, może ktoś się lepiej zna.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
nie nalezy Ci się, dostałaś wymowienie z pracy. Możesz iść ewentualnie na zasiłek przez okres 6 miesięcy.

możesz dać zwolnienie lekarskie, ale umowa i tak się zakończy tak jak masz na wypowiedzeniu. Chorobowe będzie płacił zus, ale chyba macierzyński i wychowawczy ci się nie będzie nalezal.