Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 23 mc kruszynki

ludzie moja corka dostala w tej chwili goraczke 38.9 z czego

Polecane posty

nagla goraczka?

Gość może zapalenie
gardła, a moż trzydniówka, a może....

teraz juz lekarz nie przyjmujeona nawet katarku nie ma teraz spi

Gość u dzieci czesto sa takie
wyskokie gorączki. Moze to byc jakis wirus , zapalenie gardla itp. Podaj dziecku lek obnizajacy goraczkie i obserwuj . Nie lec od razu do learza bo jak dziecko nie ma zadnych innych objawow to pewnie i tak nic nie przepisze i kaze ewentualanie przyjsc za 3 dni . Jesli bedzie ciezko obnizyc temp - zrob szybko letnia kapiel dziecku - goraczka wtedy na pewno spadnie . Podawaj dziecku duzo picia i nie ubieraj go za grubo bo goraczka nie spadnie tak szybko.

ibufen itd.podaj wg ulotki,ale nie stosuj w ten sposób,że gdy przejdzie odstawiasz lek,podaje się regularnie ,na ulotce zapewne jest jak długo

Gość u dzieci czesto sa takie
no wlasnie jak nie ma kataru i kaszlu to na razie daj spokoj z lekarzem - lekarz tez na pewno dzisiaj nie przepisl by Ci zadnego antybiotyku ( no chyba ze masz jakiegos nawiedzonego lekarza ). A jesli to jakis wirus to i tak antybiotyk nie pomoze . Nie denerwuj sie , dobrze ze dziecko spi .

dzieki jak by cos sie dzial to bede pisac jeszcze wieczorem dzieki

ja odebrałam ze złobka o 16.00 zdrowe wesołe dziecko...ok 17.00 zaczęła marudzić , nie chciała się bawić ładowała sie tylko na kolana....a o 17.30 miała 39,5 !!!! jak ja się wystraszyłam.....to był czwartek przeczekałam do soboty bo nie było innych objawów...ale w sobotę rano już widziałam ze chyba ją gardło boli , nic nie jadła .....no i się okazało ,że to angina ropna

ja to dopiero jestem w kropce, syn wlasnie caly rozpalony, kaszel szczekający a ja mam jutro obronę pracy magisterskiej, jestem promotorem. i co teraz robic? nie mam zupelnie z kim małego zostawic? normalnie tysiace mysli , co robic i wyjscia zadnego.

Gość po porodzie...
na ostry dyzur a nie na forum, ludzie...! przez internet Ci mamy wywrozyc, czy z fusow? szkoda dziecka, lec po pomoc.

Gość mamuskaaaaaaaaaaaaaaa
daj jej czopek od gorączki albo panadol i jutro do lekarza mialam te sama sytuacje 2 tyg temu dostala mala antybiotyk i juz

Gość rsgfasdgfdsg
bahahhah a jakas dewota juz na ostry dyzur wysyla:D:D:D:D 🖐️

Gość do autorki mama synusia...
mój synek miał taką akcję w sobotę o 21-ej. nic mu nie było tylko oprócz 39 stopniowej temp....wystraszyłam sie nie na żarty....pojechaliśmy na pogotowie jak nie zadziała druga dawka nurofenu. Dojechaliśmy na sor i mały odzyskał siły witalne aż mi głupio było przed lekarzem...

ale mi upośledzony post wyszedł..he he he

tak, nie ma co panikowac, panadol albo nurofen i obserwacja dziecka, tylko jak jest taka mozliwosc, zeby posiedziec, a ja w kropce, bo moj z gorączka, ale widze, ze czuje sie dobrze, powinnien wysiedziec w domu. nie wiem, czy moze bez egzam . bez promotora - recenzje przekazalabym i pytanie przewodniczącemu komisji. szukam w necie, a nic nie ma.

trzy tygodnie temu tak mitutaj mamuśki doradziły.... żeby obserwować...i na drugi dzień bez większych niepokojących objawów ( oprócz utrzymującej się temp)znalazłam się z synkiem w szpitalu ( obustronne bezobjawowe zapalenie płuc i oskrzeli)- dwa tygodnie później wyszliśmy prawie na moje żądanie.

Goraczka nadal jest 39 ,1 nic sie nie zmienilo Aha Tylko teraz kladac ja spac wypila mleczko ktore od razu zwrociła .Siostra mowi ze to jakas gryba bo jej dzieciaki to maja tyle z e oni mieszkaja w Anglii.

podalam jej paracetamol w czopku bo tylko to posiadam....

No moje to przeszly.Tez mieszkamy w UK.. Goraczka,dreszcze potem kaszel i katar... Zbijaj ja paracetamolem i ibuprofemem na zmiane..Tak ponoc najlepiej.. Wszystko ustapi w ciagu 4 dni..

Gość motylekkolorowy
Moj maluch w tym samym wieku tydzien temu mial tez nagle 38 stopni, podalam paracetamol, a nazajutrz patrze a tu zabek trojka sie przebija.

nie no zabki to nie sa bo ma wszystkie 20.Chyba pojde z nia jutro do lekarza tylko nie chce wyjsc na panikare...

Gość sdfsfsf
jak wymiotuje to pewnie zapalenie gardla

Gość kijevna
mój miał dwa razy taką akcję - nagła, wysoka gorączka z niczego (pierwszy raz zresztą na roczek), która pojawiała się wieczorem, zazwyczaj do 2 w nocy udało się ją zbić (paracetamol, nurofen) i na drugi dzień syn jak nowy, nikt nie wie co to ale do picia w takich wypadkach to raczej wodę niż mleko czy soki

oj nie wiedzialam ale dzieki za rade

Gość jak dziecko ma gorączke
lepiej nie podawac nabialu bo wtedy moga wystapic wymioty . Lepiej podac cos innego np. jakas kanapeczke , herbatke itp

Gość jak dziecko ma gorączke
sprawdz czy dziecko ma czerwone gardlo Jesli tak to mozesz kupic w aptece tamtum verde lub tanszy odpowiednik ( ten sam sklad ) hascosept .