Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Julita_1992

Co mi dolega? Czy powinnam iść do psychologa?

Polecane posty

Hej :* Mam pewien problem i postaram się go opisać jak najkrócej. Otóz dawno dawno temu byłam towarzyska, wygadana, śmieszna itp. Ale odkąd przeniosłam się do innej szkoły ludzie z niej zaczeli mnie traktować jak śmiecia. Od tamtej pory jestem zamknięta w sobie i nieśmiała. Mam mało znajomych z tego powodu. W ogóle przy ludziach nie potrafię żartować, mam jakąs blokadę a gdy potem wyobrażam sobie tą sytuacje to od razu do głowy przychodzi mi świetny żart. Przez to ludzie uważają mnie za nudziarę :/. Bardzo chciałabym pokazać się im z tej lepszej strony, ale podczas rozmowy mam po prostu pustkę w głowie. Wydaje mi się że dzieje sie tak dlatego że gdy przejmuje się co powiedziec fajnego i silnie wysilam się i zarazem stresuje się że boję że palnę jakąś głupotę to mój mózg nie jest w stanie wymyśłić nic sensownego. Prosze o pomoc, czy da się jakoś z tego wyleczyć? Z chęcia poszłabym do psychologa ale nie stać mnie :(

Gość pastelowy kot
wg mnie tak. Idziesz do poradni zdrowia psychicznego, pojęczysz u psychiatry i da ci bezpłatne skierowanie do psychologa albo poszukaj w necie bezpłatnych konsultacji psychologicznych w swoim rejonie. Powinno cos być w centrum pomocy rodzinie czy kryzysowym albo cos te klimaty