Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Pieluszki wielorazowe - kto uzywa?

Polecane posty

Witam, Przymierzam sie powoli do zakupu pieluszek wielorazowych, ale kompletnie się na nich nie znam. Wyczytałam, ze niby najlepsze są takie z kieszonką, do której wkłada się wymienną wkładkę. Jednorazowo wydatek spory, ale piszą, że w dłuższym okresie czasu lepiej się na tym wychodzi - i finansowo i zdrowotnie. Czy któraś z Was używa pieluch wielorazowych? Prosze o wady i zalety. Bardzo proszę o Wasze opinie - ale tylko użytkowniczek, a nie osób, którym "coś tam sie wydaje". Czy to się faktycznie sprawdza? Jak to jest z praniem - wkład wiadomo, że pierzemy po każdym zasiusianiu/zakupkaniu - ale co z sama pieluchą? Czy przez wkład siuśki przenikają do pieluchy i trzeba ją prać także po każdym przewijaniu? Ile takich pieluch i wkładów należałoby zakupić, aby nie stresować sie, że zabraknie, a pranie brudnych jeszcze nei zrobione. Czy używacie tylko wielorazówek, czy może naprzemiennie z jednorazówkami? Czy wielorazówek zaczełyście używać już dla noworodków, czy w okresie późniejszym? Czy jest cos na co powinno się szczególnei zwrócić uwagę, przy zakupie wielorazowych pieluch? Z góry dzięki za rady.

Gość niedawno moja
nikt nie kupuje takich pieluch bo nikomu nie chce sie ich prac. Mnie zreszta tez nie :P