Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NO AA JAK TOTOTOT

JAK TO KLEOPATRA BYŁA PIĘKNA SKORO MIAŁA DŁUGI NOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość NO AA JAK TOTOTOT

i miała powodzenie podobno;/ a ja kurde mam mały, zgrabny nosek,blond włosy i 20 lat, a jeszcze nikt mnie nawet porzadnie nie poderwał! Wielkie nosy sa ohydne!

Gość facet ma problem.
nie miała wielkiego nosa raczej miała prosty charakterystyczny dla arabek, niektórzy tylko myślą że miała mały zadarty nosek

Gość vgjv
miała duzy nos, naukowcy udowodnili to.

Gość vgjv
juliusz cezar a znasz jakies fajne stronki z informacjami o niej? jestem ciekawa jej biografii

kanony piękna się z czasem zmieniają (w średniowieczu kobieta która była puszysta miała idealną figurę) a dwa duży nos sporej ilości kobiet pasuje ;)

Gość kasiaa1990rrrr
heh jak to cie nikt nie poderwał ?? ja tez mam 20 lat , długie ciemne wlosy a do tego tez nie mam zadnego garba na nosie czy cos ale nie jest idealny a rwanie to mam :p wystarczy ze pojade gdzies do baru z kolezanka a zaraz sie jakis podsiada i prawi mi komplementy ze jestem sliczna , itd .... moze ty ciagle w domu siedzisz ??

Gość gość
Udowodniono ze kleopatra nie byla piekna :) byla za to bardzo inteligentna i władcza :) Oktawian August zrobil jej czarny PR nakazujac swoim podopiecznym zrobic z niej kobiete ktorej Rzymianie nie znosili tj. prostytutke ktora przez łóżko zdobywa wladze (prawdopodobnie chodzilo mu o Romans z Cezarem) zreszta bał sie jej i Cezariona ktory byl jedynym synem zamordowanego Cezara :) dlatego wszelkich informacji trzeba szukac w Egipcie a nie w Rzymie :) w Rzymie najwieksi historycy Herodot itd opierali sie glownie na pamietnikach boskiego Oktawiana a jak wiadomo pisal w nich to co jemu bylo na reke :) Niektorzy naukowcy uwazaja ze jej samobojstwo nie mialo sensu a za sprawce jej smierci wskazuja O. Augusta ktory byl jedyna osoba majaca do niej dostep gdyz ja wiezil :) teoria z kobrą lub cykutą w grzebieniu sie nie łączy. Ludzie ktorzy chca popelnic samobojstwo nie wysylaja listow samobojczych (tak jak ona wyslala Augustowi) tylko zostawiaja je przy sobie. Od wyslania listu do smierci mija chwila, cykuta wiec tez nie jest prawdopodobna gdyz zabija godzinami. Jedyna mozliwa teoria mowi o tym ze August tak bardzo bal sie o swoja wladze ktora mogli mu zabrac Cezarion wraz z Kleopatra ze ich zabil :) Pozostawiac ja zywą do pochodu po Rzymie tez nie bylo sensu, nie wiadomo co sie moglo zdarzyc, a jak wiadomo dobry wrog to martwy wrog :) A na koniec - była greczynką a nie egipcjanką :) tu kwestia Aleksandra Macedonskiego i jego ziomka Ptolemeusza rozpoczynajacego dynastie Ptolemeuszy w Egipcie ale to dluzsza kwestia :) pozdrawiam :D

Gość gość
gość dziś Udowodniono ze kleopatra nie byla piekna x W jaki sposób?? Poza tym dziwi mnie ten fakt, ponieważ legenda o jej urodzie krążyła długo między ludźmi... a właściwie krąży do dziś :D ;)

Gość gość
Miała grecki nos. Niby jaki miała mieć jak pochodziła z Ptolemeuszy?