ona0987 0 Napisano Grudzień 25, 2010 Witam . Mam pytanie;) Dzisiaj kończy mi się przerwa pomiędzy braniem tabletek antykoncepcyjnych. Dzisiaj powinnam wziąć tabletkę z kolejnego opakowania ,ale dalej mam okres. Zazwyczaj podczas przerwy zdążył mi się on skończyć do nastęnego opakowania a tymczasem dalej jest. Czy w takim razie mam normalnie rozpocząć następne opakowanie?:) Dziękuję z góry za pomoc;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość plamic jeszcze mozesz Napisano Grudzień 25, 2010 ale przerwy w braniu nie przedluzaj, jesli piguly maja chronic Cie przed ciaza. Mozna skrocic caly cykl nie biorac ostatnich pigulek i w ten sposob przyspieszyc okres, to jest dozwolone, ale przerwa w braniu nie moze byc dluzsza od wyznaczonej przez producenta. Jezeli krwawienie nie ustanie, idz do lekarza. Zwykle podczas hormonalnej antykoncepcji okres jest skapy, duzo mniejszy niz ten "normalny". Jesli wiec u Ciebie jest odwrotnie lepiej sprawe skontrolowac. Czy na pewno wszystko dziala jak nalezy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Grudzień 25, 2010 etam, niezależenie od tego czy krwawienie nadal trwa czy nie należy nowe opakowanie rozpocząć tak jak zwykle, nie wolno przedłużać przerwy, tak się może zdarzyć i to nic niezwykłego a krwawienie przy tabletkach MOŻE byc bardziej skąpie i krótkie, ale nie musi, ja np. mam normalnie obfity i długi okres mimo brania tabletek i wcale nie trzeba z tym lecieć do lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość plamic jeszcze mozesz Napisano Grudzień 25, 2010 autorka pisze, ze to pierwszy raz, gdy tak dlugo krwawi. Dlatego zalecam spotkanie z ginekologiem, o ile nie przestanie plamic. Pamietajmy, ze przy pigulach moga sie zdarzyc klopoty ze strony uk.krwionosnego, a to jest przeciwskazaniem do antykoncepcji hormonalnej. Chociaz podejrzewam, ze to tylko nerwy :) i zaraz wszytsko wroci do normy. Ja biore Yasmin. Problemow zadnych nie mam. Oby tak dalej. Pozdrawiam, pa pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona0987 0 Napisano Grudzień 25, 2010 dziekuje za pomoc;) dodam ,że jeszcze brałam dwa opakowania jeden po drugim ,bo wcześniej pominęłam jedną tabletkę i to może też z tego powodu mam dłużej,bo też później dostałam okres w 4 dniu przerwy a nie jak zwykle bywało w 2:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość uuuuu, no to wszystko jasne Napisano Grudzień 25, 2010 takie "przedluzone" plamienie w tym wypadku moze sie zdarzyc. Mnie sie nawet raz tak stalo, ze...plamilam do nastepnej przerwy...malo przyjemne. Chyba nie moge brac pigul bez 7 dni na krwawienie,..pozniej wszystko sie unormowalo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach