Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażonasiostra

Co zrobić w takiej sytuacji?

Polecane posty

Gość przerażonasiostra

Postaram się nakreślić jasno sytuację. Ja i moja siostra mieszkamy z rodzinami za granicą. W Norwegii dokładniej. Do Polski przyjechałyśmy na święta i Nowy Rok. Moja siostra będzie rodzić w połowie stycznia. W Norwegii mieszkamy na zadupiu. Mój mąż, mąż siostry i jego brat pracują w dużym mieście, my dwie razem siostrą mojego męża i jej córkami pracujemy w domu. 3 lata temu była sytuacja, że jedna z tych córek była w ciąży. Początek lutego. Mrozy okropne a droga nie sposób w śnieżnym krajobrazie znaleźć. Dziewczyna urodziła z pomocą swojej mamy i mojej siostry zanim ja przytośtałam lekarza z sąsiedniej miejscowości. Boję się, że sytuacja może się powtórzyć z moją siostrą. W Polsce do czasu porodu zostać nie możemy (wykonujemy zlecenia reklamowe w domu i nasz szef nie był zachwycony kiedy usłyszał, że jedziemy na taki długi urlop). Poradzicie coś?

no to trzeba stanac przed wyborem praca czy bezpieczny porod i wybrac to co wazniejsze

A to wcześniej nie wiedziałyście jak jest sytuacja? Teraz się obudziłyście, przed porodem?

Gość przerażonasiostra
Lekarz w Norwegii spartolił USG. Wyznaczył termin na połowę grudia i tego się trzymał. Siostra wzięła tydzień urlopu i pojechałyśmy razem na początku grudnia do szpitala. Tam na USG powiedzieli, że jeszcze 4 tygodnie do rozwiązania. Już jesteśmy do tyłu z ważnym projektem i na kolejny tydzień szef się na 100% nie zgodzi. Z kolei lekarz prowadzący nie chce wydać zgody na wywołanie porodu.

niekoniecznie spartolił, przecież termin najpewniejszy jest z 1 usg, a nie takiego w 38 czy 36 tygodniu! poza tym chyba wiesz że termin terminem a poród porodem. a nie możesz ty wrócić a siostra zostać w kraju?