Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość priscilla queen

czy to prawda ze jak odejda wody to trzeba lezec?

Polecane posty

Gość priscilla queen

Tak wyczytalam na forum. Natomiast w szkole rodzenia polozna mowila, ze jak odejda wody to jesli sa one przezroczyste nie ma powodow do niepokoju, mozna spokojnie wziasc prysznic u udac sie do szpitala. jak to jest?

Gość priscilla queen
up

mi położna w szkole rodzenia powiedziała tak jak tobie. z kolei w szpitalu, w którym rodziłam lekarze i położne kazały leżeć od czasu odejścia wód, niezależnie od tego jak długo poród jeszcze trwał.

Gość to wszystko indywidualna
sprawa. Mnie odeszły wody, a urodziłam 14 godzin później. W szpitalu kazano mi chodzić bo rozwarcie nie chciało sie zrobić większe a jak chodzisz to główka dziecka napiera na krocze i powoduje rozwieranie się szyjki. Nie pozwalali mi leżeć. Po około 10-12 godzinach od odejścia wód, jeśli nadal nic się nie dzieje trzeba podać dożylnie antybiotyk wiec musisz o tym pamiętać i jak przez dłuższy czas nie ma postępu w porodzie to i tak musisz zebrać się do szpitala.

Ja chodzilam jeszcze kilka godzin.Bylam w szpitalu ale mnie odeslali,bo skorcze byly na 50% tylko,a ja kroplowki nie chcialam,do szpitala blisko a ja nie lezalam tylko chodzilam,bylam u corki na zebraniu jak juz zaczely pojawiac sie skorcze..Potem ze szkoly na porodowke..

Gość gryczka
Nam na szkole rodzenia mówili, że trzeba leżeć i szybko wezwac pogotowie, jeśli wody odejdą GWAŁTOWNIE - bardzo duża ilość na raz i z chluśnięciem. Powoduje to bowiem nagłą zmianę ciśnienia w jamie macicy i może spowodować wypadnięcie pępowiny przed dziecko, co stanowi zagrożenie dla jego życia. No i oczywiście szybko do szpitala jeśli są zielonkawe. Natomiast jeśli odchodzą powoli, są bezbarwne, bez zapachu - można jeszcze poczekać ok.2 godzin (np. wziąć prysznic, dopakować torbę) i mimo wszystko wybierać się do szpitala. Od rozszczelnienia pęcherza płodowego dziecko przestaje być bowiem chronione przed infekcjami.

jak odejda wody to nalezy jechac do szpitala ale mozna np. wziąć przed tym prysznic w domku. Ja dotarłam do szpitala po 2 godzinach kiedy odeszły mi wody, jak weszłam na izbe przyjec i im o tym powiedziałam to troche zaczęły panikować. Urodziłam po 2 dniach męczarni.. miałam CC

Gość Wyprawka Jasia
Jak odejdą wody, to trzeba jechać do szpitala i urodzić, a nie chodzić sobie jakby nigdy nic, bo dziecko może się udusić.

Gość nie chcę straszyć
Jak odejdą wody, to udajesz się do szpitala, tam cię badaja i decydują czy mozesz chodzić czy leżeć. Ja dostałam 2 x kroplówe z oksytocyną i o 10 odesz ly mi wody, łaziłam cały dzień, siedizałam w wannie, skakałam na piłce, rózne wygibasy na workach sako robiłam i urodziłąm po 18