Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DenimWomen

Start po studiach/praktyki

Polecane posty

Gość DenimWomen

Witajcie ! Poproszę o odpowiedzi na serio, nie masz nic wartościowego do powiedzenia nie wypowiadaj się prosze, dziękuje.. A więc, jestem studentką 3 roku psychologii. Za rok wybieram specjaliację. Chciałąbym odbyć praktyki w ciekawm miejscu nie musi to być poradnia czy ośrodek pomocy psychologicznej. Jak myślicie mam szanse na praktykę np. w czasopismie lub telewizji ? Heh nie mam "parcia na szkło" i do tej roli są inni ludzie, po raczej innych studiach, ale macie może jakieś doświadczenia ? I teraz problem: CV - jak skomponować by było fajne przy braku doświadczenia.. Opiszcie proszę jak Wam się udało, jak działać by powoli ze świata studiów wejść w świat pracy. Dziękuję i pozdrawiam !

Gość jeśli nie masz doświadczenia
w zawodzie, to piszesz, że jesteś w trakcie studiów - wtedy logiczne jest, że nie masz doświadczenia zawodowego, co nie znaczy, że masz mieć puste cv - pracodawcy lubią widzieć, że delikwent zajmował się w życiu czymś więcej niż nauka - może jakieś koło naukowe (można sporo zyskać udzielając się, ale jeśli tylko się zapiszesz i nic nie robisz, to i tak możesz to do cv wpisać), samorząd studencki, wolontariat w domu opieki społecznej itp. Nie zarobisz na tym, ale zawsze masz coś w tym cv na start. Jeśli uda Ci się znaleźć płatny staż czy praktyki to oczywiście super - ale jeśli się nie uda to nic straconego, bo sporo można dla siebie zrobić bez tego.

Gość DenimWomen
Yhym, przy uczelni jest centrum praktyk, myślicie, że jeśli zostane gdzieś skieowana to będzie dobre wyjście czy epiej szkać na włąsną rękę ?

oczywiście, że możesz się rozeznać w centrum praktyk co mają do zaoferowania. Co to za pytanie... jesli Ci nie będzie nic pasowało wtedy szukaj na własną rękę. Poza tym pamiętaj, że aby odbyć praktyki w ramach studiów musisz szukać miejsca, w którym zatrudniony jest psycholog.

Gość fsdfsdfafsafafasfs
w jakim Ty świecie zyjesz dziewczyno. Kto wexmie taka co nic jeszcze nie umie..bo co tak naprawde umie sie po studiach bez praktyki...Bierz cokolwiek, nie przbieraj i się ciesz! Sama skonczyłam jedne studia, jestem w trakcie drugich. Inni znajomi pokończylu UJ z wyróżnieniem w lipcu i do tej pory szukaja pracy, nawet na bezplatne praktyki cięzko