Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszły student

Co to jest ECTS i na cholere to potrzbne czy to

Polecane posty

Gość przyszły student

Jak wykład ma 30 godzin a przy nim ECTS 7 to tyle trzeba zaliczyć, czy to wogóle nie ma związku z zaliżeniem semestru roku etc.

Gość przyszły student
halo;)

Gość przyszły student
halo;)

Gość radypotrzebujesmsss
ECTS to punkty, które później są brane pod uwage jezeli jakis student chce isc na studia na uczelnie zagraniczna. zalicza sie tylko cwiczenia i wyklady.

Gość zenonnn
Jak masz przy danym przedmiocie to np 7 to za zaliczenie tego przedmiotu otrzymujesz właśnie 7 punktów.A u mnie na pierwszym semestrze było tak że trzeba było uzbierać 21 punktów z 30 możliwych do zdobyci,więc jest to zajebista sprawa z tymi punktami :P

Gość przyszły student
ale to nie jest obowiązkowe i nie decyduje o zaliczeniu roku semestru, że np jak nie uzbierasz jakąs tam ilość punktów to nie dopuszczają cie do egzaminów??

Gość zenonnn
Te punkty dostajesz po zaliczeniu danego przedmiotu,więc jeśli nie dopuszczą Cie do egzaminu to ich nie otrzymasz bo nie będziesz miał wpisu.A musisz uzbierać te punkty żeby przejść na następny semestr,więc są one bardzo ważne.

Gość przyszły student
bo myślałem że ćwiczenia są obowiązkowe a wykłady nie. ale jak przy wykładzie jest ten ECTS to wtedy ten wykład jest obowiązkowy i obecność na nim też?;)

Gość zenonnn
Nie wiem jak jest u Ciebie na uczelni,ale u mnie jest tak że wykładający decyduje czy wykład jest obowiązkowy czy nie.

Gość przyszły student
ja dopiero bede studentem od lutego Jeśli wykładowca uzna że wykłady sa obowiązkowe to jak cie nie bedzie a ich nie zaliczą to też cie mogą nie dopuścić do sesji??

słuchaj, to czy wykłady są obowiązkowe zależy od prowadzącego :D a ECTS jest za przedmiot cały czyli musisz zaliczyć wykłady, ćwiczenia, laborki, projekty, lektoraty (generalnie wszystko, co wchodzi w zakres danego przedmiotu). i pamiętaj, braki punktowe się sumują i "ciągną" za Tobą więc pilnuj tych punktów :D

Gość zenonnn
Jeśli wykładowca uzna że wykład jest obowiązkowy a nie będę na niego chodził to nie dopuści mnie do egzaminu który jest w sesji.

Gość przyszły student
acha bo mi gadali że tylko ćwiczenia są obowiązkowe A więc te opowieści które chodzą, że supercwani stutenci któryz nie chodza na zajęcia, a jak przychodzą, wykładowca pyta, ''a ja Pana nie znam'' a mimo to przechodzą z semestru na semestr można odłożyć między bajki?:P

Gość tomek1889
no ja tak miałem nie chodziłem prawie wogóle i mam magistra, teraz robie doktorat:classic_cool:

Gość biiiig bossss
To jest kolejny idiotyzm nikomu nie potrzebny a wymyślony został by utrudniać życieAle mimo wszystko wytrzymasz-powodzenia!!!!