Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna normalna 25

czy przy każdych tabletkach robi się badanie na krzepkość krwi i próby wątrobowe

Polecane posty

Dziewczyny mam pytanie, takie jak w temacie. Dzisiaj ginekolog przepisał mi tabletki. Nie chciałam brać takich tabletek, nigdy nie chciałam się truć i co do antykoncepcji to wierzę w inne metody, ale jednak dostałam je w celach leczniczych:O Pani ginekolog zapytała się mnie czy nie mam problemów z migrenami, czy w rodzinie ktoś chorował na raka itp jednak nie wysłała mnie na badania krwi i próby wątrobowe a slyszałam że tak powinno sie robić w przypadku antykoncepcji. Jak to jest? Są to tabletki Yaz.

up up

Gość naatalkaa
Krzepliwość a nie krzepkość, to po pierwsze, po drugie skierowanie na takie badania dostaniesz a jak nie to się upomnij po pół roku przyjmowania.Ewentualnie możesz je zrobić prywatnie na własną rękę. To nie kosztuje fortuny. Wcześniej niż pół roku na zdrowy rozum nie widzę sensu. Chyba, że bierzesz jakieś leki oprócz tabletek? A jak nie chcesz brać tabletek, to taka duża dziewczynka powinna znaleźć język w buzi i powiedzieć o tym lekarzowi. Bo nie rozumiem tego nie chcę, a biorę. A pigułki niczego nie leczą. Poza tym od leczenia zaburzeń hormonalnych tą są lekarze endokrynolodzy, którzy przepisują leki po zleceniu odpowiednich badań. Tabletki działają jak je przyjmujesz, jak przestajesz to i problemy wracają.

Wyobraź sobie że otworzyłam buzię nawet na dłużej niz pięć minut i rozmawiałam o tym z lekarką. Powiedziała, że nie widzi takiej potrzeby na dodatkowe badania, powiedziałam jej wcześniej że nie chcę brać hormonów w związku z czym stwierdziła że na pół roku będzie optymalnie ale dłużej już nie JEŚLI problemu już nie będzie. A co do dolegliwości to WŁAŚNIE tabletki mają mi je wyleczyć i po zaprzestaniu ich brania jest duże prawdopodobieństwo że poziom hormonów sie wyreguluje i nie będę już miała tych plamień. Powiedziałam to wszystko, rozmawiałyśmy, nie było Cię przy tym a zgrywasz tu jakąś profesorkę:O chciałam tylko doradzić się anonimowo na forum