Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o rade

Czy ktos mial suche piekace oczy gdy byl przeziebiony??

Polecane posty

Gość prosze o rade

Pierwszy raz mam cos takiego ze jestem chora przeziebiona mam silny katar , boli mnie glowa i gardlo . Moje oczy pieka i czuje jakie sa suche jakbym w ogole nie miala lez. Mam krople lacrimal ale nie pomagaja tylko na chwile i potem znowu oczy sa suche . Dzis okulista juz mnie nie przyjmnie nawet prywatnie czy zglosic sie do szpitala ???

Gość moze ma stulejke
tak, ja tak wlasnie mam, katar i te piekace oczy... to jakas infekcja wirusowa jest

Gość DYREKRORRRE ORE RE
po co zawracać głowę lekarzom? idź od razu do zakładu pogrzebowego

ja mam to samo, dodatkowo noszę szkła kontakowe, więc mam tym bardziej wysuszone oko, ale nawilżam je kroplami na bazie kwasu hialuronowego i jest ok :)

Gość prosze o rade
ja soczewki z miesiac temu odstawilam ale teraz to naprawde uciazliwe te oczy caly czas pieka i sa suche

tzn. ja mam takie uczucie zwykle tylko nad ranem, może masz zespół suchego oka albo jakieś ubytki w rogówce? Musiałabyś iść do okulisty i to sprawdzić, pij dużo wody, oko będzie bardziej nawilżone :)

Gość gość
Mnie picie wody nie pomogło, dopiero jak kupiłam sobie luteinę w większej dawce biokompleks zaczęło się poprawiać, po miesiącu przyjmowania jest już ok

Gość gość
Tylko czy taką luteinę zeby były efekty trzeba przyjmować kilka miesięcy ?

Gość gość
W sumie to na ulotce jest napisane, że trzy miesiące trzeba przyjmować, ale dla mnie pomogła już po miesiącu. Luteinę biorę nadal bo na samą myśl o suchym i piekącym oku robi mi się niedobrze.

Gość Kinia65
ja niekoniecznie podczas przeziębienia, ale np komputer strasznie wysusza mi oczy. na taką dolegliwość mogę polecić krople ocutears. jak mam suche oko to zakrapiam je właśnie tym preparatem i jest o niebo lepiej

Gość henekhenek
ja używam kropli lakroft gdy pieką mnie oczy i jak dla mnie działają, także polecam wypróbować

Gość Potrzebna rada 1100
To zupełnie normalne podczas choroby. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia! :)

Gość carollla
wypróbuj może krople-emulsję cationorm... ma bardziej specjalizacyjne działanie niż tzw. sztuczne łzy, więc powinno CI pomóc :) ja używam podczas pracy przy komputerze i przynoszą mi naprawdę dużą ulgę

Gość 44robcio44
ja na suche oko używam kropli ocutears. myślę że przy suchości oka spowodowanej przeziębieniem też powinno zadziałać, także może wypróbuj te krople ;)

Gość gość
ja tak mam zawsze ale to dlatego, że choruję na autoimmunologiczny zespół suchości i jak się przeziębię to organizm atakuje oczy zamiast przeziębienie :(

Gość Majka8896
ja tak mam! jedyny sposób jaki na to znam to po prostu krople. ja używam konkretnie ocutears. jak zakropię oczy to jest ok

Gość Hankha
masakra takie uczucie :/ ja mam tak że oczy pieką, wręcz palą i jednocześnie łzawią i są suche (nie wiem jak to wgl możliwe, ale serio tak czuję). mój sposób na to to krople, zazwyczaj używam ocutears i pomaga. nie znam innych sposobów, w takim przypadku chyba tylko krople moga pomóc

Gość Michasiasia
ja zawsze tak mam przy katarze. z katarem nigdy jakoś sobie nie umiem poradzić, ale oczy zwalczam kroplami. używam ocutears, są bardzo dobre, także polecam ten lek

Gość Malinkainka
jak to tylko przez przeziębienie to myślę że nie ma potrzeby udawać się do lekarza, wystarczą krople, chociażby ten cały lakroft czy co co tam, to wedle uznania. jak poza przeziębieniem czujesz suchość oka i pieczenie to może to być zespół suchego oka. też nie trzeba się z tym udawać do okulisty, krople wystarczą. chyba że masz tendencję do uczuleń, to wtedy warto się wybrać żeby lekarz dobrał odpowiednie krople. chociaż z drugiej strony może farmaceuta w aptece poradzi i to wystarczy. ja tam nie lubię chodzić do lekarzy więc o ile się da, to radzę sobie we własnym zakresie, lekarz to dla mnie ostateczność :)

Gość Ewelin009
kropli na rynku farmaceutycznym jest bardzo wiele. nie wszystkie są złe, ale też nie wszystkie są dobre. ja wypróbowałam ocutears i mnie ten preparat spasował. mogę go polecić. myślę czy przeziębienie czy nie przeziębienie, na pieczenie oczu po prostu nadają się krople i tyle

Gość gość
Jak mam suche piekące oczy, to zawsze mi wtedy pomaga, jak sobie zakroplę starazolin hydrobalance. Nieprzyjemne uczucie szybko znika, bo te krople super nawilżają oczy

Gość gość
No, przeziębieniu często niestety towarzyszy taka suchość oczu. To chyba z powodu gorączki. Ja to wtedy zakraplam sobie sztuczne łzy (mam swoje sprawdzone starazolin hydrobalance) i od razu jest lepiej.

Gość gość
Jakoś nie miałam takich dolegliwości przy przeziębieniu. Może to od gorączki. Ale często mam tak , jak mam zmęczone oczy. Wtedy mi bardzo pomagają krople starazolin hydrobalance, bo nawilżają i łagodzą podrażnienia.

Ja proponuję kupić sobie krople do oczu i zakraplać. Jak oczy są długo zmęczone to nie będą łzawic i to jest normalne. Ja stosuję krople ReNu i wszystko jest ok. Można sobie poczytać o nich http://www.soczewki.kontaktowe.com/krople_i_kosmetyki_do_oczu-k37-0-3-default.html . Trzeba nawilżać oczy bo później zacznie się okulista i wady wzroku.

Gość gość
Oj, ja prawie zawsze jak jestem przeziębiona, to mam suche i piekące oczy. Ale sobie wtedy zakraplam sobie starazolin niebieskie, żeby je nawilżyć i złagodzić pieczenie.

Gość gość
Nie przyszło mi do głowy, żeby starazolinu przy przeziębieniu do oczu używać, bo rzeczywiście zwłaszcza przy gorączce bardzo pieką. Następnym razem wypróbuję, bo takie pieczenie jest mocno dokuczliwe

Gość Zośkaaa23
Podobno luteina jest dobra na oczy. Ja zakupiłam trzy opakowania maxilutenu i okazał się bezskuteczny. Dałam się nabrać reklamie i tyle. Poszukuję teraz czegoś lepszego. Może przerzucę się na krople.