Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skotty

Jak przestawić karte graficzną?

Polecane posty

Gość Skotty

Mam dwie karty dźwiękowe jedną zintegrowaną z płytą główną druga nie. Do tej pory używałam tej która nie była zintegrowana, ale ona przestała działać. Jak mogę przełączyć teraz na tą kartę, która jest zintegrowana?(płytę do płyty głównej gdzieś zapodziałam więc ten pomysł odpada)

Gość butelke zwrotne
Należy użyć programu Everest ustalić producenta płyty, w biosie włączyć kartę muzyczną i zainstalować sterowniki i gotowe.

Gość Skotty
czy to trzeba wsadzić coś do gniazdka USP?

Gość klauduniaaaaaaaa
Wymontuj tą niezintegrowaną a następnie musisz przestawić opcje w biosie,ale jak masz to zrobić to Ci nie napiszę bo nie pamiętam jak dokładnie masz to zrobić,więc może poproś kogoś o pomoc :P

Gość faciooo
Jest coś takiego jak BIOS w komputerze. Musisz wejść do BIOSu i włączyć zintegrowaną kartę dźwiękową. Do BIOSu dostaniesz się wciskając klawisz DEL podczas uruchamiania komputera. Jak się wczyta BIOS, to szukasz czegoś w stylu "Integrated peripherals". Wchodzisz tam i szukasz czegoś w rodzaju "OnBoard Sound Card", albo "Chip Sound". Ustawiasz to na "enabled", zapisujesz zmiany i wychodzisz z BIOSu. Ale najpierw usuń sterowniki obecnej karty i w ogóle wyjmij tą kartę z komputera.

Gość Skotty
Płytę główną mam Nforce4m-a, w życiu jeszcze w biosie nie grzebałam xD bedzie ciekawie xD

Gość faciooo
Ta opcja w "Integrated peripherals" może się też nazywać "AC97 Audio", albo "Azalia Codec". Trzeba to ustawić na włączone ("Enabled").

a nie lepiej kupić nową kartę dźwiękową. Te zintegrowane zazwyczaj są dużo gorsze od tych dokładanych.

Gość wyjmij karte
i włącz moze sie sama sie przestawi

Gość Skotty
dziękuje za pomoc z pewnością się przyda :D