Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana siostra...

Małżeństwo mojego brata się rozpada, jak mu pomóc?

Polecane posty

Niedawno wrociłam z Anglii do Polski. Bardzo się stęskniłam za wszystkimi, szczególnie za bratem. Jeszcze jak byłam w Anglii, dzwoniliśmy codziennie do siebie i przez telefon stwierdziłam że coś się niedobrego dzieje, lecz Tomek nie mówił mi nic, zawsze twierdził że wszystko ok... Po moim przyjeździe rodzinka zorganizowała przyjęcie powitalne. Był na nim Tomek z córką ( 2 latka), ale bez żony. Przy alkoholu rozpłakał się i mi powiedział że ma problemy w małżeństwie. Nigdy za bardzo nie przepadałam za jego żoną, bo moim zdaniem jest rozpieszczoną przez własnych rodziców smarkulą, która twierdzi że jej się wszystko należy. Może zacznę od początku. Poznali się kiedy Tomek mieszkał jeszcze z rodzicami w bloku. Tomek był wtedy jeszcze z inną dziewczyną lecz Karolina ( właśnie jego żona) rozbiła mu ten związek. Wtedy już zauważyłam że ta dziewczyna idzie po trupach i nie cofnie się, zawsze musi dostac to czego chce. Przed ślubem chodzili ze sobą rok, w tym czasie zaczęłam lubiec nawet tą Karolinę, wydawała się fajna i nawet przymknęłam oko na to że rozbiła związek, lecz to była tylko gra... Pobrali się z powodu dziecka. Jak twierdziła Karolina i mój brat to planowali dziecko. On miał wtedy 26 lat a ona zaledwie 19. Niedługo po ich ślubie wyjechałam, a oni zamieszkali u jej rodziców. Z tego co mi brat mówił to dośc szybko jego żonie odbiło. Po urodzeniu Weroniki zmieniła sie nie do poznania. Wydawała sie dojrzała i odpowiedzialna, lecz okazała sie kompletną gówniarą. Tomek chodził do pracy, a ona wraz z córką i swoimi rodzicami zajmowała sie domem. Lecz szybko brat sie przekonał że ona nie robi kompletnie nic. To jej rodzice się zajmowali ich dzieckiem, bo ona albo spała do południa albo... uwaga.... kiedy brat był na nockach latała na imprezy!! I brat wracając do domu z nocki musiał się zajmowac córką bo ona w tym czasie trzeźwiała!! On charował żeby zapewnic im byt a ona sie bawiła i trwoniła każdy grosz który zarobił. On do tej pory jest wpatrzony w nią i łudzi sie że jeszcze wszystko się poukłada, ale ja już nie mam nadziei :( JAKI ON JEST GŁUPI CZY KIEDYŚ WKOŃCU DO NIEGO DOTRZE ŻE TEGO MAŁŻEŃSTWA JUŻ NIE MA! Przez te dwa lata co mnie nie było ,brat nabrał na siebie kilka kredytów, żeby podwyższyc standard swojej żonie, kupował jej mnustwo ciuchów, ma 3 telefony, kupił nowe auto, spełniał niemal jej każdą zachciankę, miała niemal wszystko o czym marzyła. Wytłumaczcie mi jak taka gówniara może rządzic mężem i swoimi rodzicami? Bo jej rodzice też jej strasznie pobłażają. Ona przez 3 lata małżeństwa nie posprzątała nawet własnego pokoju, nie ugotowała itp, bo robił to albo mój brat albo jej mama :0 I najgorsze jest to że nawet dzieckiem nie chce sie zając bo robi to albo jej mama albo mój brat. Kiedy Tomek miał nocki, a ona w tym czasie była z małolatami ( - 18 :))) na imprezie to dziecko spało z jej mamą i tak już zostało. Dla Weroniki liczy się babcia dziadek i tata, córka nawet do Karoliny nie owi mama tylko "Kala" Nawet kiedy Weronika pare razy trafiła do szpitala to Karolina była niezadowolona że z tego powodu opuści którąś z imprez!! Karolina posówała sie coraz dalej i dalej... a mój głupi brat tego nie widział :( i dalej nie widzi , a ona się z niego śmieje że ma męża frajera!! W tamtym roku w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia, Karolina ulotniła sie wyszła sobie z domu jakby nigdy nic i nie było jej aż to 1 stycznia!!! Tylko co drugi dzień dzwoniła i się pytała jak się czuje Weronika i po tych telefonach do domu całkiem wyłączała telefon żeby nikt nie mógł do niej się dodzwonic! Nikt nie wiedział gdzie nawet jest! Jak się okazało była u kochanka, którego w listopadzie tamtego roku poznała przez jedną ze swoich koleżanek! Prawdopodobnie nadal są razem lecz Karolina wkońcu podjęła pracę na umowę zlecenie lecz ma elastyczne godziny pracy nie niewiadomo o której właściwie kończy więc na kochanka ma z pewnością czas. Jednak to nie wszystko co jeszcze zrobiła... Po urodzeniu Weroniki Karolina zupełnie przestała uprawiac seks z Tomkiem. Oni nie kochali się od 2 lat! Najlepsze jest to że brat zauważył u niej w torebce pigułki antykoncepcyjne, a ona wcisnęła mu kit że ponoc bierze je żeby sobie okres wyregulowac :D Nie ma co fajne ma życie ta Karolina, bawią jaj dziecko, mąż ją utrzymuje i ma jeszcze jednego przydupasa do seksu!! ŻYC NIE UMIERAC! I na koniec opowiem wam coś co was totalnie zaszokuje. Karolina wzięła Tomkowi z konta 10 tyś zł! Zgadnijcie na co??? Na aborcję, bo sobie z kochankiem wpadła!!! A resztę przesrała na własne wydatki! Czasem kiedy o niej pomyślę to w wyobraźni widzę ja z tym kochankiem w łóżku jak naśmiewają się z Tomka. Mam ochotę udusic tę sukę, jak ją spotkam to zabiję gołymi rękoma! I tu nasuwa się pytanie jak pomóc bratu? Kiedy on niechce sobie pomóc bo nadal się łudzi jak naprawdę jekiś frajer że jak się przeprowadzą do własnego domu ( kończą budowę) to jej przejdzie!!! Ostatnio z nim gadałam apropo rozwodu, ale on nie chce ze względu na dziecko, bo boi się że dziecko zostanie przy niej, bo tak przeważnie jest. Pozatym on nie ma gdzie wracac, bo jeśli nawet wróci do mieszkania rodziców to nie ma tam warunków. Rodzice mieszkają w 2 pokojach jeszcze z najmłodszą siostrą która jest w ciąży i jej narzeczonym. Pozatym Tomek ma kredyty!Wiec nie ma warunków dla dziecka ,które u Tomka teściów ma wszystko. Bo jego teściowie maja duży dom i są bogaci. Ciekawa jestem jak można udowodnic przed sądem że matka się dzieckiem nie interesuje? P.S będę jutro po południu na tym topiku, bo idę do pracy i muszę się jeszcze wyspac i wtedy się odezwę od Was. Bagam poradźcie coś, napiszcie mi co robic, a ja jutro przeczytam wasze opinie i podziękuje :)

Gość jjjjjjj jjjjjjjj
o boze jaka za przeproszeniem sucz.... Szczerze mowiac bedzie ciezko cos udowodnic- rodzice pewnie beda ja kryc, moze jakas kolezanka ktora za nia nie przepada zezna w sadzie ze lata z imprezy na impreze i w ogole... Najgorzejz twoim bratem.. same kredyty zeby taka sucz utrzymac, a ona jeszcze sie puszcza po katach, masakra :( tak mi szkoda go, musi strasznie ta kretynke kochac... Nie wiem co CI poradzic, ja bym ja zamordowala chyba :)

Proszę poradźcie coś .....

No, ja mam ją właśnie ochotę zamordowac!!! Jestem tak wściekła że nawet sobie wyobrażam że to robię...

Gość Czytam i Jestem Przerażona
No co za dziwka jebana! W życiu nie widziałam większej suki niz ona. Oby zdechla w męczarniach za takie coś!

Gość erteryey
tl;dr

Gość TERMINATOR 4
a ja znam moja ex była jeszcze gorsza

Gość co-za-suka !!!
Co za kurwiszon ! Jak udowodnic zaniedbania matki względem dziecka? To bardzo trudne ale wykonalne i Ty możesz byc kluczem do sprawy lub ktoś z otoczenia. Wystarczy że parę razy odwiedzisz brata najlepiej jeszcze z innymi osobami, akurat gdy tej cipy nie będzie z dzieckiem i poświadczycie o tym w sądzie. Niech twój brat rozgada to, niech sie nie wstydzi że ma żone kurwę i chce ją udupic, gwarantuję że znajdzie sie wielu chętnych, bo z tego ci widac obok takie suki nie można przejśc obojętnie. Polecałabym także śledzenie jej z aparatem fotograficznym. Najlepiej kiedy pójdzie na impreze i niech to zrobi jakiś znajomy którego ta flądra nie zna. Nie dośc że brat będzie mógł uzyskac rozwód z jej winy. To jeszcze jeśli sąd faktycznie orzeknie rozwód z jej winy to jest o wiele łatwiej potem walczyc w sądzie o przyznanie prawa do opieki.

Gość niechcemisielogowac
bierz znajomego- kup normalnie mini mikrofon i nagrywajce co gada na imprezach- zapewne ze nie ma dzieci i meza;p itd a jak nie to detektywa wynjamij na tydzien kilka kompromitujacych fotek i juz