Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basik_basik

Podwyżka VAT-u od nowego roku

Polecane posty

Gość basik_basik

Co sądzicie o tej podwyżce? Rząd przed nowym rokiem cały czas mówił, że VAT wzrośnie tylko o 1%. A dzisiaj w sklepie zonk: ziemniaki z 3% na 5%, mięso też i pewnie jeszcze pełno produktów podstawowych tak wzrosło!!! Normalnie czuję się oszukana, dobrze że nie głosowałam za tym rządem, ale to nic nie zmienia:( Nie wiem jak ludzie będą żyć. Ja się nie skarżę, ale jest mi trochę przykro że zamiast ludziom ułatwiać życie to nas coraz bardziej wpędzają w biedę. Przecież gdyby nie my ludzie podatnicy to, oni nie mieli by tak dobrze. Wszyscy tam na górze są juz ustawieni do końca życia, a my zwykli szaracy to nie wiadomo czy na stare lata będziemy mieć co do garnka włożyć, a o emeryturach nie wspomnę jakie one będą głodowe, chociaż teraz jak pracujemy uczciwie płacimy składki ZUS.

Gość a co do tego ma rząd?
ceny reguluje rynek

Gość basik_basik
Ale z 3 na 5% to są 2 punkty proc.

Gość bukaa
Nie, od dawna było wiadomo, że stawka 3% zniknie. Najgorsze jest to, ze wiele firm skorzystało z podwyżki vatu, aby podnieść centy. Dzis spojrzałam na gazetę, a podrożała z 3,90 na 5,20.

Gość bukaa
Podwyżka vatu o 1 pp nie oznacza podwyżki cen o 4-5%, bo niby z jakiej racji?

Gość wsciekła ruda
zapomnieliscie ze po podwyżce benzyny beda dalsze podwyżki bo wzrasta koszt transportu