Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jem sobie danonka

Kto oglądał wczoraj dokument OPETANI PRZEZ ZŁE MOCE o dzieciach z Nigerii? SZOK!

Polecane posty

Gość jem sobie danonka

Chrześcijanie z nigerii posądzają dzieci o opetanie jeśli w ich rodzinach lub wioskach źle się dzieje. Takie dzieci są męczone, głodzone i zabijane (tak jak dawniej u nas czarownice). Pokazali jak jednej dziewczynce wbijali gwóźdź w głowe żeby sie przyznała. Jacyś chorzy ludzie i tyle. Kto oglądał?

Gość jem sobie danonka
Jezu... nikt tv nie ogląda tylko na kompach siedzicie?

Gość mały odkrywca
Wbili dziecku gwóźdź w głowe, cud w ogóle że przeżyło a kometarz faceta który miał chyba w tym swój udział: "to dziecko wciąż nie jest normalne":O Jak tu takiemu nie jebnąć?

Zapokmniałaś dodać, że nigeryjscy politycy i muzułmanie jedzą małe dzieci wierząc w jakąś magię i piją ich krew. Chrześcijanie to pikuś przy reszcie.

Gość jem sobie danonka
I oglądając takie rzeczy aż się na usta ciśnie stwierdzenie że chrześcijanie nie lepsi sa od talibów. Tak narzekacie że zabijaja w zamachach dla wiary itp tymczasem tak robia tylko talibowie a nie wszyscy muzułmanie. Tak samo z chrześcijanami. A ten fragment kiedy zaprowadzono dziecko z powrotem do wioski i zaczął je gonić facet z maczeta mówiac ze je zabije bo mu zatruło jedzienie... nosz...

Gość o lol yyyyyyyyyyyyyyy
gdzie moge taki film znaleźć ? chcialabym go ogladnac

Gość person_szok
ogladalam... to coś strasznego jak mozna sie znecac nad małymi dziecmi. Ci "kaplani" glodzą dzieci albo je wykorzystują seksulanie. Widzieliscie to jak ciało czlowieka lezało na ulicy tak jak u nas czasami jakies zwierze leży rozjechane... przerezajacy reportaz, jak ludzie porzucaja swoje dzieci na pastwe losu bez jedzenia bez dachu nad głową. Okaleczają podpalają, każdy z nich powinien dawno siedziec za kratkami.

Gość weero
Słyszałam też trochę o tym dokumencie i baaardzo chciałam go oglądnąć ale nigdzie nie moge znaleźć ;/ Czy ktoś wie czy może jest on w necie ???

Gość radmach6
witam wszystkich. Oglądałem wczoraj ten dok. i pół nocy nie spałem. to straszne i nieludzkie co tam się dzieje. Przykro mi że w czasach postępu i dobrobytu taki los spotyka niczemu niewinne dzieci, ale jak wszyscy wiemy oczywiście to wina POLiTYKÓW!!!!! Nie pozostaje nam nic innego jak tylko szczerze modlić się dla tych nieświadomych BOSÓW o dar Ducha Św. Pozdrawiam

tak na ogół jestem bardzo wytrzymałym facetem i raczej obojętnym. Mimo wszystko zdołałem obejrzeć tylko do momentu jak pojechali do tej wioski z tą małą dziewczynką......może dlatego, że mam wnusie w wieku 4 latek, i z żalu nie mogłem tego dziecka oglądać, myślę, że rozpłakał gdybym oglądał dalej....

Gość radmach6
apropo wypowiedzi jem sobie danonka masz 100% racji, tylko że dzisiaj niektórzy ludzie nie myślą o tym co muwią, piszą i co robią. Myślę że w każdej społeczności i religii znajdą się "zapaleńcy", którzy zrobią wszystko żeby tylko się pokazać. Pozdrawiam

Też oglądałam. Ta pięciolatka z wielkimi, przerażonymi oczami... Popłakałam się. Biedne dzieciaki. nie zmienimy ich chorych tradycji i wierzeń...niestety.

jest także dokument Pieśń Hibo, z tamtych rejonów Afryki. Dotyczy rytuały związanego obrzezaniem dziewcząt. Jak pokazali zbliżenie cipki małej dziewczynki zaszytej tak, że pozostała tylko mała dziurka, pomyślałem sobie, że wolę tu chodzić po pas w śniegu......

Gość lukos1983
straszne...w życiu się tak nie przejąłem :( jeszcze widzę wystraszone oczka tych biednych dzieci :(

Gość iwsia
witam oglądałam wczoraj ten dokument jeszcze pół godziny po zakończeniu filmu płakałam, co za bestialstwo, Wiecie co mną najbardziej wstrząsnęło że często znęcają się najbliżsi, ta 5 letnia dziewczynka jej przerażenie w oczach, sama mam dzieci po obejrzeniu tego filmu nie mogę dojść do siebie, Taki bezmiar cierpienia...... Najgorsze że to jest pretekst pozwala się tym "Kapłanom " wzbogacić a wszystkie indywidua o skłonnościach psychopatycznych, sadystycznych i pedofilskich i mają wolą rękę wystarczy napiętnować dziecko opętaniem

Gość Anuleczka123456
Ja tez oglądałam... Łzy mi same leciały jak widziałam co ci okrutni ludzie zrobili tym bezbronnym dzieciom. Jak widziałam co robili to miałam ochote ich wszystkich zamknac i robic im to samo!!!

a najgorsze jest to, że Nigeria, ze względu na ropę naftową, jest jednym z najbogatszych krajów Afryki, niestety ale tylko lokalni kacykowie korzystają z tego, a reszta ludzi żyje w skrajnym ubóstwie i ciemnocie.

Gość marsik
Jeśli ktos ma namiary na ten dokument w polskiej wersji w internecie, to tez chętnie obejrzę. Na youtube widziałam w wersji oryginalnej.

Gość asfsdfsdfdsfsdfds
też oglądałam, ale tylko kawałek, bo więcej nie dalabym rady... straszne;/

Gość Anuleczka123456
Jak w Ameryce w zatoce meksykanskiej był wyciek ropy to wielkie halo, karanie koncernu itp a tam dzieje sie to codziennie i nikt nie reaguje, a cierpią DZIECI

Gość mozna to gdzies obejrzec?
?

Gość halo !!
ale jaki tytuł , na jakim kanele?

Gość ajk
Nie rozumiem waszego zdziwienia, Kościół katolicki nie był przecież dużo lepszy . Różnica polega na tym że oni robią to dla pieniędzy, a kościół po prostu eliminował swoich przeciwników.

Gość asfsdfsdfdsfsdfds
nie rozumeisz zdziwienia? o to chodzi ze kazdy mogl zobaczy na zywe oczy jak to wyglada czytać o tym a widizeć to inne rzeczy

Gość halo !!
na you tubie jest ale po angielsku właśnie oglądam

Gość Anuleczka123456
ogladajac ten dokument jakos sie nie skupiałam nad tym czy mozna to zmienic, ale teraz naszła mnie taka mysl... Czy mozna zrobic cos w tej sprawie zeby tamtejsi politycy sie ogarneli i zrobili cos dla swojego panstwa anie dla własnych d*up za przeproszeniem...

Gość troche nie dospana
Ok tu moze tez takie rzeczy sie działy (czarownice tez były zabijane) ale ile to bylo lat temu?