Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martaa .

Kobietki pomóżcie, czy jak dodam czosku do rosołu to będzie oki?

Polecane posty

Gość martaa .

>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tam kupilam
zalezy jaki efekt chcesz osiagnac?jesli chcesz dac troche do smaku,to dodaj zabek max dwa( w calosci)..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martaa .
pierwszy raz gotuje rosołek i nie mam pojęcia czy się dodaje czy nie. wiem, że cebule tak więc może i odrobina czosku by nie zaszkodziła?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jeden to za mało
ja zawsze dodaję całą główkę czosnku oczywiście zgniecioną i nie obraną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To zależy jak się u cb w domu gotowało. Ja nie dodaję wcale. Ani cebuli, alni czosnku. Jeśli już, to jeden ząbek, od święta :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czosnek w rosole - lekki hardcore a jak wujek prowadzi nocny tryb życia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość małolepsza
tak ale nie zapomnij wrzucić wołowiny,z samej kury to nie jest smaczny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość małolepsza
i gotuj na wolnym ogni ,niech nie bulgocze,bo bedzie mętny,szumowiny /piane pozbieraj/ ,ale o tej poże jak gotujesz to i tak nie widzisz co bedziesz jeść.A raosół t wczoraj na obiad pewnie gotójesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jfu,tre
Marto czosnek jest dobry do miesa ,na gardło,do kartofli drobno posiekać po ugotowaniu by zaparował na wiosne gdy są już nie smaczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość malaem
Ja zawsze dodaję do rosołu 3-4 ząbki czosnku. Nieraz rozgniatam, a jak mi sie nie chce to wrzucam pokrojone:) smaczniejszy wtedy jest rosół wg mnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tez daja do rosolu zabek lub dwa nierozgnieciony rosol pyszny zawsze wychodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość odpowiem też .......
szczerze mówiąc to dodaje czosnek do wielu potraw ale do rosołu mi się nigdy nie zdarzyło ale jak ktoś tak lubi to czemu nie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a co to jest....
CZOSEK ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Peooonia
Oczywiscie jak ktoś lubi smak czosnku to polecam do ugotowanego ,gorącego rosołku przecisnąć 1-2 zabki czosnku ! Pycha-nowy wyrazisty smak!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość derni facet
Jeden , góra dwa ząbki czosnku, dodane do rosołu, nie zmienią jego smaku!!! Wysostrzą jedynie ten smak i zpach! Ijeszcze jedno. To,że wasze mamy i babcie gotowały w ten sposób, wcale nie znaczy,ze Wy nie możecie popróbować gotować inaczej!!! Wtedy Wasze dzieci i wnuki bedą wspominały: "ach ta nasza mama cudownie gotowała"...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Też nie daję nigdy czosnku do rosołu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepszy rosół Oto przepis Kurczak kawałek Wołowina szponder kawałek Cielęcina mostek kawałek Indyk skrzydło kawałek Kaczka skrzydełko kawałek Antrykot bez kości kawałek zagotować zdjąć szumowinę wrzucić ziele angielskie ,liść laurowy,cebulkę podsmażyć na gazie na ciemno ,dodać warzywa (marchewka,pietruszka,selera,por,)i ma się pyrkać przynajmniej z 5 godzin,i po godzinie wrzucam czosnek z 2 ząbki i solę ,pieprzę ,vegeta do smaku i oto rosołek nazywa się ROSÓŁ Z KUR WIELU HE HE Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak , ja wrzucam cały duzy ząbek ze skórka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to na pewno rosół nie będzie :D To tak jak moja mama kiedys gotowała ( a nie potrafiła) i jakkolwiek by tę zupę nazwała, to dla mnie była to zupa jarzynowa :) Mimo, że nazywala sie na przykład krupnik, rosół, pomidorowa i tak dalej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dajcie se siana z ta wegeta ok?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ten z 12.51 to najprawdziwszy rosół , taki właśnie ja tez gotuje i jest najlepszy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to są wariacje na bazie rosołu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja zawsze daje czosnek do rosołu na duży garnek na 2 dni rosołu to daje ze 4-6 ząbków czosnku, ale daje także imbir pokrojony lub przecisnięty przez praske a także papryczke chilli kroje na drobne i dodaje a także sypie kurkumy i jest bardzo dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
czosnku do rosolu sie nie daje, bo zmienia smak. klasyczny polski rosol nie zawiera czosnku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja troszke moczu wlasnego dodaje polecam sprobowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cebuli nie przypalam na gazie bo jest szkodliwa i rakotwórcza. Ohydaaaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nigdy nie dawałam czosnku do rosołu. Do niedawna. Coś mnie tknęło bo przecież rosół jest związany z mięsem. A mięso naczosnkowane to super smak. Daję góra dwa nadcięte ząbki. Rosół z czosnkiem jest bardziej smaczny i pewnie zdrowszy. Teraz jeszcze mam w planie zastosować do niego czosnek niedźwiedzi (suszone zielone części)zamiast albo wraz z natką pietruszki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czosnek dodajemy do rosołu 5 minut przed wyłączeniem gotującej się zupy-wtedy ma najlepszy i wyczuwalny smak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×