Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zouuuuza

Dziecko 1 rok i 3 mies i waga 9 kg

Polecane posty

Gość zouuuuza

Czy dziecko mające 1 rok i 3 mies , wzroście ok 80 cm może ważyć 9 kg? czy to nie za mało? dziewczynka jest prawie non stop chora i karmiona piersią i słoiczkami po 5 miesiącu. To nie moje dziecko ale czy powinnam coś doradzić? czy może to jest normalne? sama mam syna ale chłopcy są zwykle ciężsi, mój mając rok ważył 13 kg i miał 86 cm...

Gość hhhhhhhhrr
mój syn waży 8kg, a ma 5m-cy i tydzień

Gość gryczka
Trudno mi sobie wyobrazić taką chudzinkę. Mój syn w wieku 7 tygodni wazy prawie 5,5kg. Na pewno powinien sie wypowiedzieć sensowny lekarz.

Gość mój syn ma 8 miesięcy
i ma 80cm i 9,200kg

Gość zouuuuza
Zauważyłam że dziecko jakby się bało jedzenia... chce wziąć do buzi ale trzeba jej pokazać że to jest coś dobrego żeby troszkę ugryzła :( Matka smaruje jej chleb margaryną i twierdzi że mała nie chce jeść... Jak mała chce ciacho np to ona to kwituje "a kto będzie po tobie dojadał?" i nie daje... :(

Gość ruletkaaa
za mało waży mała :( i przez to choruje możesz coś delikatnie zasugerować ale lepiej się nie wtrącać do ich nawyków

Gość kdopjf
wszystko zależy ile miała gdy się urodziła. Moja córka ważyła 2950, więc była drobinką. W wieku roku i 3 miesięcy ważyła ok. 9700 kg.

Gość zouuuuza
ważyła 3400 więc chyba sporo

hm... moj mając rok ważył 9800 ale był po 2 pobycie w szpitalu miał niedowagę i walczył z gronkowcem teraz waży dobrze

Gość moja córka też tyle wazy
ale ona je wszystko

Gość to zalezy od dziecka
na pewno ma anemię, a co na to lekarz ? badania robili ?

Gość zouuuuza
lekarze nic na to, a matka to olewa... co można doradzić? czy ta mała wyrośnie z tego?

Gość mój synek w tym wieku
ważył 9,800g, jadł wszystko i był okazem zdrowia

Gość moja córeczka ma 14 miesięcy
waży 9,5kg, wzrost 75cm, jak dla mnie ok

Gość normalna waga
spójrz w siatke centylową i normy dla dzieci... moja corka w wieku dwóch lat ważyła 11 kg i wygladała dosyć solidnie, na pewno nie jak chudzinka...jadła, ze az strach.

moja corka a wieku 2 lat wazyla 9,800 miala 84 cm i wygladala chudo miala zlecone badania (cukier, krew,mocz kal) i wszystko jest ok ja podaje malej bioaronC i przez 4 miesiace przytyla prawie kg:)

Gość gość
Mój syn ma 11.5mca i waży 9kg,ma 78cm. Nie ma niedowagi, aczkolwiek jest szczuplutki, a je wszystko plus pije jeszcze pierś.taka jego uroda :) Moja cora na rok wazyla 9200g a teraz ma 4.5rok i waży 20kg

Gość gość
To malutko ale możliwe że taka uroda tego dziecka. Mój syn mając 10 miesięcy ważył 7,5 kg i lekarz powiedział że to jeszcze norma ale w dolnej granicy i że jeżeli po miesiącu waga nie drgnie to zaczniemy się temu przyglądać. Dziś mój syn ma 12 miesięcy i waży 9 kg i lekarz jest bardzo zadowolony. Mam drobnego syna ale jest zdrowy, bardzo ruchliwy. Myślę że ta 15 miesięczna dziewczynka powinna już wsuwać jedzenie w kawałkach . Mój syn mają 7 miesięcy po raz pierwszy dostał całego banana do ręki . Dziś mały gryzie całe jabłko , surową marchew a mają 10 miesięcy dostawał normalne kanapki które gryzł i połykał :D. Miał już wtedy 9 zębów. Może tamta dziewczynka ma mało ząbków? Może nie chciała jadać normalnych pokarów stałych i jej Mama nie wiedząc już co robić zaczęła podawać papki?

Gość gość
No ciacho tu faktycznie rozwiązaniem nie jest. Takiemu dziecku trzeba pokroić w kawałeczki różnych owoców, kromki chleba smarować masłem a nie margaryną. Dobrze że jest nadal karmiona mlekiem mamy bo to jest z reguły kaloryczne.

Gość gość
Jeżeli mała ma 80 cm wzrostu, czyli tyle ile roczniak to waga jest jest ok bo do wzrostu przymierza się wagę a nie do wieku autorko.

Gość gość
Moje dziecko ma 80 cm wzrostu i niecałe 9 kg . Lekarz mówi że póki wszystko je i jest zdrowa to nie ma się czym przejmować. Myślę że tamta dziewczynka ma wagę w porządku, jest mała i drobna ale taką widać ma urodę .

Gość gość
moje dziecko: ur. 3,47 kg, 7 m-cy 8,2 kg, 13 m-cy 9,2 kg, 19 m-cy 11 kg, 24 m-ce 12 kg