Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzikaa

"Problem" w 3 letnim poważnym związku...

Polecane posty

Gość Dzikaa

Zacznę od początku... Wiec prawie 3 lata temu mając 16 lat poznałam chłopaka. Wiadomo jak to na początku cud, miód i orzeszki. On jest ode mnie starszy o 4 lata. Nasz zwiazek praktycznie od poczatku był bardzo powazny ale zarazem i idealny. Nigdy się nie kłóicilismy, on jest dla mnie chodzącym dobrem, rozpieszcza mnie, wykosztowuje się, stara się... Niedługo planuje mi się oświadczyć... Nie przypuszczałam kiedykolwiek że będe miała takie wątpliwości. Niedawno poznałam faceta, nazwę go Z, jest przystojny dojrzały, świetnie się dogadujemy, wiem że moglibysmy stworzyć coś fajnego...Pan Z także jest w zwiaku, lecz chyba się we mnie zakochał, wiem, że zrobiłby wszystko gdyby mógł by być ze mną... Oczywiscie od momentu poznania pana Z zaczęły mi przeszkadzać pewne cechy u aktualnego. Jego zachowania zaczęły mnie irytować, seks przestał sprawiać taką radoche... Nie jestem osobą która potrafi ranić drugą dlatego zerwałam kontakt z Panem Z. , problem w tym, że jakoś on nie chce mi wyjść z głowy, mogłabym gapić się na jego zdjęcia godzinami... Mam w głowie totalny mętlik. Może wasze obiektywne odpowiedzi jakoś mi pomogą.

a czy jesteś pewna ze ten Z. jest taki idealny, ze pasowalibyście do siebie? Może to tylko zauroczenie, nie znasz jego wszystkich wad bo jak miałabyś poznać, dlatego go idealizujesz. Czy jest wart tego by kończyć związek z obecnym? I czy on skonczyłby swój zwiazek by być z Tobą? Rozmawialiscie o tym? W ogóle wiesz to na pewno że chciałby być z Tobą? Znam to z doswiadczenia, teraz wydaje Ci się że ten Z jest we wszystkim lepszy od obecnego, ale takie zauroczenia też szybko mijają, dlatego radziłabym Ci jeszcze zaczekać i zastanowić się dokładnie czy warto niszczyć to co masz dla czegos czego nie mozesz być pewna ze sie uda.

Gość ngdz
a ile tez Z ma lat i ile on jest w zwiazku?

Gość kusziczka
moj znajomy kolega mial taka sytuacje onoje zerwali z dotychczasowymi dzis sa szczesliwym malzenstwem z dzieckiem

Hmmm skoro Z jest taki idealny to czemu "zdradza" swoja partnerkę z Tobą? Zastanowiłaś się czy warto rezygnować z miłości, dobrego, stabilnego, sprawdzonego partnera dla być może chwilowego zauroczenia w człowieku, któremu tak naprawdę nigdy nie będziesz mogła zaufać do końca. Pomyśl nad tym. Ja wiem że to coś nowego, ekscytującego i pociągającego ale co będzie jak to minie, zostaniesz z niczym.

Z tego co zrozumialam,masz 19lat...Dziewczynko :) nie powinnas chyba jeszcze pakowac sie w powazne zwiazki,skoro masz takie dylematy.Powinnas najpierw sie wyszalec,skorzystac z mlodosci,poznac troszke ludzi ,a dopiero potem myslec o stalych,powaznych zwiazkach:) A odnosnie tematu zgadzam sie...jesli ten Z jest rowniez z kims i spotyka sie z Toba na boku ,tak jak Ty z nim hmmm...to odpowiedz sobie na pytanie wlasnie,czy nie masz obaw,ze Tobie kiedys nie zrobi tego samego,bo to nasuwa pewne mysli, jak rowniez On powinnes takze zastanowic sie pod tym kątem wzgledem Ciebie...Trafil swoj na swego?:) Probuj...do odwaznych swiat nalezy:P

Gość myszenka91
bylam 3 lata z chlopakiem, zpstawialam go dla innego bo mi sie spodobal itd, tak samo jak ty. A wiec byl to najwiekszy blad jaki zrboilam, bylo mi z nim beznadziejnie! on tez sie okazal dupkiem. po miesiacu go zostawilam a po ok poltora roku wrocilam do swojego ex. Jestesmy juz ze soba rok od tamtego zerwania i jest super:) Nie popelniaj tego samego bledu, bo po jakims czasie i z nim ci sie zacznie pieprzyc...