Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba nigdy tam nie pójdee

Czy są tu jakies dziewczyny 20 lat i więcej i które nie były nigdy u gina i nie

Polecane posty

wybierają się w najbliższym czasie?

Gość ja pioerwszy raz bylam
jak mialam 24 lata...ze strachu...zaluje ze tak dlugo czekalam, nie bylo sie czego bac :) teraz chodze regularnie co pol roku

Gość proszeoporadeprosze
Lepiej pójść, pierwszy raz może nie być przyjemny, ale myślę, że i tak warto pójść. Ja byłam pierwszy raz w wieku 15 lat.

kobietki ktore byłyscie w wieku 24 i 26 , dlaczego żałujecie ,ze tak pozno? coś złego wykryto?? ja np. czuję sięzdrowa, nic mnie nie boli, antykoncepcji nie stosuję, nie uprawiam przygodnego seksu...miesiączki regularne, nie widzę zatem potrzeby tam pójść, tam samo jak np. nigdy nie byłam u endokrynologa, takie jest moje podejscie... moze złe:(

ja sie wybieram od kilku lat :D i wybrac nie moge;p mam 21 lat, nidgy nie bylam...

ja mam też 21 i raczej nie chce isc...czuję że to takie poniżające :o :( faceci tak nie muszą :(

ja bym poszla po tabletki bo mam juz dosc tych gum... ale jakos zebrac sie od lat nie moge...

jak juz pojde po te tabletki to bedzie trzeba chodzic tam co miesiac... i wywalac 50 zl za wizyte, prawie tyle na tabletki... eehh

Gość bakalis
"nie widzę zatem potrzeby tam pójść, " rak nie boli.... "jak juz pojde po te tabletki to bedzie trzeba chodzic tam co miesiac... i wywalac 50 zl za wizyte, prawie tyle na tabletki... eehh" nie szukaj wymówek ;) lekarz jak dobierze tabletki, to przepisuje Ci je na 3-6miesięcy z góry, a jak potrzebujesz jedynie recepty to dzwonisz, że dziś przyjdziesz i masz receptę "przez drzwi"

Dziewczyny trzeba sie badać regularnie, nie mówie, żeby ciągle po lekarzach biegać ale raz na rok do gina to wypadalo by pójść...nie chce tu wpadać w jakąś paranoje, ale najgroźniejsze choroby często rozwijają się bezobjawowo, dlatego tak ważne są regularne badania...ble, ble, ble...

tak samo zbieram sie na badania takie zwykle mocz krew itd... ostatni raz u lekarza bylam jak bylam mala:d i wlasnie te badania robilam krew itd.

dziwne, ze przez drzwi... znajoma za kazdym razem placi za recepte...

Gość bakalis
"dziwne, ze przez drzwi... znajoma za kazdym razem placi za recepte..." czas zmienić lekarza ;)

no ona chodzi prywatnie, i ja jesli bym miala kiedys zamiar isc to tez bym prywatnie poszla... wydaje mi sie ze tacy lepiej traktuja i wgle, pozatym nawet byl kiedys temat na ktorm sie wypowiadaly ze mialy kilka ginow i zdecydowanie lepsi sa ci prywatni...

na raka tez by sie pasowalo przebadac. bo sa duze szanse ze odziedziczylam taki gen... ale tego tez mi sie nie chce :D haha

Gość bakalis
no wiadomo, że prywatnie, przecież ja mówię tylko o prywatnych. ale co nie może zmienić jednego prywatnego na innego prywatnego? ;)

Gość bakalis
"na raka tez by sie pasowalo przebadac. bo sa duze szanse ze odziedziczylam taki gen... ale tego tez mi sie nie chce haha" idź zrób tą cytologię dziewczyno, nawet nie wiesz jaki to koszmar oczekiwać na wyniki biopsji....

a moze kazdy prywatny jest taki sam ? przeciez musi jakos zarabiac wiec musi brac za kazda wizyte...

ale nawet nie wiem jakiego raka :D wiem tylko ze babka miala raka

Gość bakalis
"a moze kazdy prywatny jest taki sam ? przeciez musi jakos zarabiac wiec musi brac za kazda wizyte..." halo! powtarzam jeszcze raz: chodzę do prywatnego i on nie bierze za receptę ;) nie ważne jakiego raka, ja żadnego przypadku raka w rodzinie nie miałam, a jednak coś się przyplątało do mnie. idź na cytologię.

pozatym takie badania pewnie kosztuja jak cytologia, badanie piersi itd... aaaaaaaa ja kasy nie mam :(

czyli zaplacilas tylko za pierwsza wizyte u gina? badania na dobor tabletek, przepisal i potem juz tylko dawal recepty?

Gość bakalis
tabletki 'dobrała' mi kobieta nfz-etowska jeszcze ;) później chodziłam już tylko do prywatnego - cytologia jest zazwyczaj w cenie wizyty. ale ja musiałam i nadal muszę chodzić regularnie, więc te recepty raz mi sie trafiają na wizycie, a raz dzwonię i przychodzę "między pacjentami" po nią.

Gość tikirikitiki
Ja mam prawie 20 i też nie byłam, również wybieram się od dłuższego czasu po tabletki ;)

Gość bakalis
"Ja mam prawie 20 i też nie byłam, również wybieram się od dłuższego czasu po tabletki " z tego wynika, że siłą rzeczy w najbliższym czasie będziesz zmuszona iść do ginekologa. a teraz się zastanów, z jakim "powodem" wolisz tam chodzić ;)