Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak pomyslu___

CO ZA CIASTO Z TYCH SKŁADNIKÓW??

Polecane posty

Gość brak pomyslu___

hej mam dzis gosci i chce upiec jakies ciacho, szukam i szukam na necie ale niczego ciekawego nie znalazlam :o moze wy mi pomozecie? mam jajka, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, kakao, brzoskwinie w puszcze, make.. Zawsze moge cos jeszcze leciec dokupic. Tylko podsuncie jakis pomysl :)

Gość murzynka upiecz, p0ołóż na nie
go brzoskwinie w plasterkach lubw kostce i już.

Pieczesz biszkopt wg swojego przepisu. Odlewasz pół szklanki soku z brzoskwiń,rozpuszczasz w niej jeden kisiel cytrynowy, czy jaki tam masz w domu. resztę soku zagotowujesz i wlewasz do niego zimny sok z kisielem , mieszasz aż zgęstnieje. Gorące wylewasz na biszkopt. Jak ostygnie walisz na kisiel bitą śmietanę posypujesz startą czekoladą. Biszkopt mozesz nasączyć odrobiną gotującego się soku. Polecam.

Gość brak pomyslu___
no napewno mozna tylko ja nie mam pomyslu.. murzynek odpada bo ostatnio przypalilam i nie chce dzis znow porazki ;)

mozesz zrobic biszkopt na to brzoskwinie i galaretka, biszkopt mozesz rowniez przelozyc kremem-do smietany kremowki wlac sok z brzoskwin i dodac zelatyny, mozesz zrobic sernik-na spod ciemne ciasto kruche, na to masa twarogowa a na wierzch brzoskwinie, mozesz zrobic jeszcze inne ciasto-na spod ciasto kruche, na wierzch brzoskwinie zagotowane z sokiem z brzoskwin i budyniem z mniejsza iloscia mleka, a kiedy ciasto wystygnie mozesz dac na wierzch bita smietane:-)

Gość brak pomyslu___
chyba zrobie zwykla babke taka czarno biala z czekolada i jak dodam do tego brzoskwin to wyjdzie mi??