Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani M.M

reklamacja butów

Polecane posty

Gość Pani M.M

hej mam taki problem, otóz chodzi o reklamacje butów. moze ktos orientuje sie w temacie i pomoże... zakupiłam buty w mc arthur, buciki zimowe dokładnie kozaki na płaskim obcasie takie muszkieterki, za199ł w pażdzierniku. trzymały sie całkiem dobrze az do tej odwilży. po prostu rozkleiły sie po bokach i na czubkach. czy mam szanse na reklamacje? i czy dają mi te same buty tylko nowe czy oddadzą pieniądze, bo jednak ta kwota ktorą zapłaciła powinna mi gwarantowac jakąś jakość tego obuwia. proszę o wypowiedz w tym temacie czy wogóle jest po co sie fatygowac. z góry dzieki

Gość _żmijka_
zapytac zawsze można ale szanse moim zdaniem marne

Gość 43r48
mi przemiękały świeżo kupione skórzane kozaczki. Poszłam do sklepu, babka zapytała jaką opcję ewentualnie wybieram - naprawę, wymianę na inne czy zwrot pieniędzy. wybrałam ostatnie. za 2 tyg z bólem zwróciła

Gość Pani M.M
tez misie tak wydaje, pewnie mnie spławią i powiedzą ze to z mojej winy;-/

Gość Pani M.M
dopiero po 2 tygodniach? o matko, to chyba bym na bosaka musiała chdzic;-)

Kiedyś inna firma nie chciała mi uwzględnić reklamacji, ale kazałam sprzedawczyni wysłać jeszcze raz do rozpatrzenia i znowu odmowa, więc wkurzyłam się pozałatwiałam w urzędzie co trzeba i dostałam zwrot pieniędzy. Trzeba o swoje zawalczyć, bo od tak nikt Ci butów nowych nie da albo zwrot gotówki.

Gość Pani M.M
w urzedzie? możesz napisać cos wiecej?

Musisz mieć paragon to raz. Ja reklamowałam kiedyś buty kupione w ccc. Zimowe kozaki, a przeciekały jak cholera, mimo stosowania impregnatów przez nich polecanych. Przy reklamacji pani powiedziała, że i tak nic z tego, bo mogłam się domyślić, że zamszowe buty będą przeciekały. Powiedziałam, że spoko, pójdę sobie do miejskiego rzecznika praw konsumenta i on się tym zajmie. Wystarczyło postraszyć, bo jak poszłam po decyzję, to mogłam sobie w tej cenie lub wyższej wziąć inne buty, torebkę czy co tam chcę :) Byłam też u tego rzecznika. Powiedział, że błędem producenta jest, że nie informuje klientów o zastosowaniu produktu na opakowanie (np., że jest to obuwie przeznaczone na porę suchą). Ale niestety ciężko też taką sprawę wygrać, bo to zależy od sędziego w dużej mierze. Ale jeśli chcę, to on się podejmie reprezentowania mnie w sądzie. Na szczęście nie trzeba było :)

Gość kokoszka83
ja zakupiłam tez buty w mcarturze, firmy bliźniaczej do mc artura buty rozkleiły się po miesiącu chodznia, a bylo sucho, brak śniegu i deszczu czekam juz przeszło 3 tygodnie na buty:( człowiek sobie kupił buty na zimę... a prawie miesiąc zostaje bez butów

Gość gość
Niestety w sklepach nie zsawsze przyjmuja reklamacje albo twierdza ze nie da sie naprawic i wola oddac pieniadze. dlatego wlasnie uwazam ze czasami lepiej jest zwyczajnie zdecydowac sie na naprawe zwlaszcza jesli sie do nch przywiazalas. Lepiej iodz do szewca, ja zanosze buty do www.cezarszczecin.pl