Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vfegvepfvkj

poszłam do dentysty i za 5min na fotelu zapłaciłam

Polecane posty

Gość vfegvepfvkj

50zł! za to tylko ze napchała mi czegoś w zęba i na fotelu byłam raptem 5min....masakra zatruła mi zęba i jeszcze mam się liczyc z kosztem rzędu 200-250zł za leczenia...co za koszmar...

Gość vfegvepfvkj
a ja na 50zł pracuję 8godzin...niezle co..;)

Gość musisia
to ci pociesze ja za 5 min u ortodonty, wymienia drucik, gumki i podkręca srubki płacę 100 zł. niestety leczenie jeszcze potrwa rok.

Gość kochaneikochani
dlatego warto się uczyć

Gość taka jedna Justyna
trzeba bylo myć zeby i chodzic do dentysty przynajmniej raz na rok a tak to masz zatrutego zeba i czeka cie kanalowka;] mial racje cena dalszego leczenie okolo 200/300 zł plus wypelnienie ( plomba ) okolo 80-100 zl lepiej zainwestowac w paste i szczoteczke ale jak sie jest leniem to konczy sie na leczeniu kanalowym ;]

Gość krolik jak najbardziej po 6 m
jak to sie dzieje ze niektorzy musza miec leczenie kanalowe? Ja nawet nie wiem co to jest a nie mam wcale najpiekniejszych zebow. Juz nie pamietam kiedy mialam jakas plombe wstawiana.

Gość taka jedna Justyna
niektorzy chodza do dentysty raz na rok i okazuje sie ze maja 2 zeby do leczenia niekotrzy co pol roku i maja 5 wszytsko zalezy od kosci od trwalosci plomby, jakosci od pracy dentysty ale przdewszytskim od dbania,mycia codziennego nitki dent. płynu do płuknia ogolnie podstawa to HIGIENA

Gość stały bywalec u stomatologa
Tak się dzieje, że nie kontrolują systematycznie stanu uzębienia, szczególnie prowadząc "średnio" zdrowy tryb życia. I za to się płaci. Pozdrawiam

Gość kasia1993
higiena też,ale jak ktos ma tendencjje do próchnicy to niestety,,ja dbam i dbałam a tu co próchnica i już.Nici płyny z dawien dawna stosuje i co ,,zero

Gość taka jedna Justyna
nie boj sie na kase chorych bo NAPRAWDE w niczym sie to leczenie nie rozni ewentualnie wiadomo jak chcesz lepsze wypelnienie na swiatlo zaplacisz ale w zebach od 1- nalezy ci sie jasna plomba tyle ze hemoutwardzalna w dalszych zebach jest amalgamat czyli srebrna, ale jesli o lekarstwa trutki znieczulenia itp na NFZ jak i prywatnie jest takie samo tyle ze za to nie placisz;]

Gość taka jedna Justyna
1-3*

Gość taka jedna Justyna
rozumiem sama ZAWSZE biore znieczulenie oczywiscie mozesz wziac znieczulenie BO CI SIE NALEZY czesto przy malej dziurce lekarze odradzaja bo mowia to potrwa 10 sek ale gdy bedziesz nalegac powiesz ze panicznie sie boisz i masz uraz mysle ze bez problemu da w zebach od 1-3 nalezy ci sie biale wypelnienie ale hemoutwardzalne a pryw masz na swiatlo napewno na swiatlo jest lepsze ale pacjenci czesto tak robia ze biora na NFZ czyli hemo bo za darmo a jak wypadnie to ida i robia na swiatlo mimo ze tamto tez jest dobre i nie widze powodow by placic tym bardziej ze to mala dziurka;)

" taka jedna Justyna nie boj sie na kase chorych bo NAPRAWDE w niczym sie to leczenie nie rozni ewentualnie wiadomo jak chcesz lepsze wypelnienie na swiatlo zaplacisz ale w zebach od 1- nalezy ci sie jasna plomba tyle ze hemoutwardzalna w dalszych zebach jest amalgamat czyli srebrna, ale jesli o lekarstwa trutki znieczulenia itp na NFZ jak i prywatnie jest takie samo tyle ze za to nie placisz;]" Ale brtednie:P.Na nfz tylko trujące plomby z rtęcią są za darmo.

Gość taka jedna Justyna
max ... mowie ci ze w zebach od 1-3 sa plomby bez rteci i nie zrebrne oczywiscie ze jesli chcesz lepsze musisz zaplacic ale ja mowie o LECZENIU czyli znieczulenie, lekarstwo, trutka sa bez znaczenia czy nfz czy prywatnie

Gość taka jedna Justyna
tam gdzie ja pracuje nie trzeba doplacac do znieczulenia bo sie nalezy na nfz a jak pojdzie pryw zaplacisz od 10-20 za to samo i nie ma czegos takiego jak DOPLACANIE za plomby lepsze porpostu albo dostaje na nfz albo PRYWATNIE nie ma ze doplacisz 50 zl i pol zaplaci fundusz a pol ty

taka jedna Justyna - a może jednak DOKŁADNIE sprawdzisz, zanim napiszesz: "jestem pewna", hm? Owszem - znieczulenie jest NIEODPŁATNE kiedy korzystasz z usług praktyki , która ma podpisaną umowę z NFZ - ale TYLKO I WYŁĄCZNIE w połączeniu z zabiegiem, który to jest REFUNDOWANY. A to pewna różnica. Pozdrawiam

Dla przypomnienia: Wykaz materiałów stomatologicznych stosowanych przy udzielaniu gwarantowanych świadczeń zdrowotnych * materiał do wypełnień czasowych; * cementy podkładowe na bazie wodorotlenku wapnia, cement fosforanowy; * cementy glasjonomerowe; * kompozytowy materiał chemoutwardzalny do wypełniania ubytków w zębach przednich górnych i dolnych (od 3+ do +3, od 3- do -3); * amalgamat kapsułkowy typu non gamma 2; * materiały do wypełnień kanałów korzeniowych; * ćwieki gutaperkowe; * masa wyciskowa alginatowa; * masa do wycisków czynnościowych przy bezzębiu; * nici chirurgiczne; * szyny unieruchamiające, drut ligaturowy. Wykaz dodatkowych materiałów stomatologicznych stosowanych przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych przysługujących dzieciom i młodzieży do ukończenia 18 roku życia * światłoutwardzalny materiał kompozytowy do wypełniania ubytków w zębach siecznych i kłach w szczęce i żuchwie; * laki szczelinowe; * lakiery; * cement chirurgiczny jako opatrunek przy zabiegach w obrębie przyzębia. Wykaz dodatkowych materiałów stomatologicznych stosowanych przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych przysługujących kobietom w ciąży i w okresie połogu * cement chirurgiczny jako opatrunek przy zabiegach w obrębie przyzębia. Pozdrawiam

"taka jedna Justyna max ... mowie ci ze w zebach od 1-3 sa plomby bez rteci i nie zrebrne oczywiscie ze jesli chcesz lepsze musisz zaplacic ale ja mowie o LECZENIU czyli znieczulenie, lekarstwo, trutka sa bez znaczenia czy nfz czy prywatnie" Co za zwrot lepsze:P.Takie plomby z rtęcią powinny być zakazane.To tak jakby porównać jazdę samochodem i bycie ciągniętym na sznurku przez samochód:P.

Bez przesady, Max... bez przesady... na trzonowce "jak znalazł" ;) Pozdrawiam