Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooooo zalllll

250tys dla bliskich ofiar smolenskiej katastrofy

Polecane posty

Gość ooooo zalllll

Co myslicie o tym ?? Ci ludzie nie nalezeli do biednych, raczej do elit (w kategoriach finansowych) czy renty oraz takie ogromne pieniadze sie im naleza ?? ludzie gina w wypadkach z udziałem pijanych kierowcow. Ofiary powodzi. A tutaj takie jaja ? zabieraja pieniadze ze składek na emerytury a daja za darmo ludziom ktorzy nigdy nie zaznali pustego garnka, pustej lodówki, braku opału na zime czy chociazby braku pieniedzy na buty na zime ??

Gość zakopiańscy kibice
było już milion temató o tym. wpisz w wyszukiwarkę "250tys" to ci wyskoczy cała lista :o🖐️

Gość gfsdfgsdgsdfg
Dla mnie to jest jakaś paranoja!!!!!!!!!! I czy my aby na pewno jesteśmy na tyle bogatym krajem żeby sobie pozwozić na takie coś.Przecież ta katastrofa tylko zżera pieniądze i nie tylko w przpadku odszkodowań,ale weźcie też pod uwagę uroczystości pogrzebowe gdzie niemal każdego chowali z wielką pompom-i ciekaw jestem kto za to płacił???Powstaje przecież masę nie potrzebnych pomników.I po co????????Chcą zmieniać nazwy ulic a to też duże koszta. Czy polska aby na pewno jest na tyle bogata???????

Gość nkfhkoufh
ja pierdole. zaczyna mnie to wkurwiac. oczywiscie, bo to panstwa wina. rżadu i po prostu wszystkich, ze nie masz co wsadzić go garnka. rządu wina, że narobil niektorzy bezmyslnie 5ro dzieci i nie maja na utrzymanie. wszystkich wina tylko nie ich.. bo oni 23% podatku płacą to sie automatycznie od panstwa nalezy niewiadomo co kurwa.. a no i oczywiscie prezydent też się wziął z ulicy prawda?? palcem nie kiwnął i nagle czary mary stal sie prezydentem. zero pracy i wysilku z jego strony.... ja pierdole ogarnijcie sie..

Gość nkfhkoufh
oczywiscie, nie uwazam, zeby 250tys odszkodowania bylo ok, ale nie ukazujcie tego przytaczajac na przyklad biedne rodziny itp. kurwa przeciez nikt im nie bronil sie uczyc i zarabiac pieniedzy.. :o

i tak sobie dopisze i tak dostana trzeba by jakis postulat ...ale i tak dostana:(

Gość ooooo zalllll
nkfhkoufh

Gość ooooo zalllll
nkfhkoufh

Gość ja jednak widzę sens takich
działań, np. w topiku "Niewygodne fakty na temat tragedii smoleńskiej". Prawda jest taka, że ludzie, czy to z powodu szoku czy czystej głupoty, czy dla źle pojętej rozrywki nakręcają temat katastrofy. Rodziny ofiar słuchają tego - bez względu na to czy popierają teorie spiskowe czy nie, sprawia im to tylko przykrość, przeszkadza w powrocie do normalnego życia po tragedii. Potraktujmy więc to nie tylko jako odszkodowanie od rządu za błędy w planowaniu podróży, ale także jako odszkodowanie za krzywdy, jakich doznają ci biedni ludzie od obywateli.

Gość ooooo zalllll
nkfhkoufh nie pierdol tutaj o pracy, nie mowimy o patologi gdzie cała rodzinka chleje a dzieci głodne i brudne. Mowie o przecietnych ludziach, ktos musi zapierdalac w biedronce i miec marne 1200zł. Ktos musi szambo wywozic, a według Ciebie kazdy komu sie nie powodzi to jebany leń jest ??

Gość ooooo zalllll
nkfhkoufh kurwa bo kazdy kto sie uczy to pracuje w garniturku od 8 do 16 ma 3.5 tysia na reke itp, a powiedz z własnego doswiadczenia ile znasz ludzi co zapiepszaja i gowno z tego maja ? Teraz wszyscy sie edukuja a jakos kurwa magistry w spozywczakach pracuja bo albo brak pleców albo szczescia. Pozatym temat brzmi inaczej zasrancu

Gość gfsdfgsdgsdfg
nkfhkoufh Po części masz racje,ale z tym że trzeba było się uczyć to się nie do końca zgodzę.Bo jest na wsiach wiele zdolnych dzieci które nie mają możliwości na rozwinięcie się.I to że nieliczni dostaną jakieś marne stypendium nie oznacza że to jest wystarczająca pomoc bo stypendia są okrojone dla kilku osób.A tutaj tyle milionów chcą wydać na jakieś odszkodowania bo co??Lecieli rządowym samolotem i zginęli w służbie kraju??Takie argumenty są dla mnie śmieszne.Za kraj to zginęli powstańcy itd ale nie oni!!!!!!!!!! I najgorsze jest to że robi się z tego coraz to większą szopkę,aż się rzygać chce.Od katastrofy cały czas tylko coś z tym Smoleńskiem, :(

To jest chore, jeśli pomyśleć o ludziach, którzy potracili cały dobytek życiowy po powodzi, idę o zakład, że żaden z powodzian nie dostał tak wysokiej zapomogi od państwa. 250 tysięcy nie zrekompensuje utraty bliskich, ale utraty dachu nad glową po części na pewno :O

Gość jaja jak beretyyy
Co do ofiar powodzi, nie chrzanic ze budowali działki na terenach zalewowych, nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora. Ale im pomoc to było ile ? 4-5 tysiecy ? co za to mozna kupic ? sredniej klasy laptop ?? bo remontu domu nie

Gość asasss2
Rodziny ofiar katastrofy dostaną odszkodowanie, bo to jest sprawa medialna. Rodziny ofiar są powiązane z rządem więc dlaczego mają sobie nie powypłacać? Jeżeli ja czy ty stracilibyśmy męża, głowę rodziny, główne źródło dochodu w jakikolwiek tragiczny sposób, nie dostalibyśmy ani grosza.

dostaną pieniądze dlatego, że to był lot państwowy a nie cywilny. Gdyby lot był ubezpieczony to pieniądze wypłacałby ubezpieczyciel, a w zaistniałej sytuacji odszkodowanie płaci organizator lotu. I nie przesadzajcie, że 250 tys to dużo, bo takie odszkodowania powinny zaczynać się od miliona zł :O Wydatki budżetu w tym roku sięgną 313,5 mld zł, a wy się o parę milionów licytujecie?????!!!!! TE PIENIĄDZE SIĘ IM NALEŻĄ!!!!!!!!!! Ale jak się motłoch nie zna, to później tak jest :O Radzę poczytać trochę i się dokształcić w temacie, zanim znowu coś mądrego napiszecie :O:O:O

Gość gdfgsdfgsd
julk44 po pierwsze nie państowy tylko wojskowy po drugie nic im się nie należy. dysponują nie swoimi pieniędzmi (podatnicy płacą) to mogą sobie pozwolić na rozdawanie. też mnie dziwi, że ludzie się denerwują jak zaczną wypłacać im 150-200 mln a jak miliardy się marnują to już nikt nie powie złego słowa.

a linia wojskowa to przepraszam prywatna jest czy państwowa? Lot organizował prywatny przewoźnik czy państwo? Ano państwo, a że lot nie był ubezpieczony to teraz trzeba zapłacić. Gdyby mąż jednej czy drugiej leciał tym samolotem, to też by pieniądze dostała, a że taka tragedia ich nie spotkała, to teraz wielce biadolą :O Faktycznie powinni zainteresować się innymi wydatkami państwa, bardziej niepotrzebnymi :O

Gość gfsdfgsdgsdfg
julk44 Jak jesteś taka oczytana to mi wyjaśnij na jakiej podstawi im się należą takie odszkodowania,a takim wspomnianym już powodzianom rząd nie może pomóc gdzie im naprawdę takie pieniądze są właśnie potrzebne a nie marne kilka tysięcy które dostali.I to że te 96 milionów to marny udział procentowy nie oznacza że można je sobie tak o wydawać,a przez takie podejście nasz kraj jest teraz tam gdzie jest(w czarnaje dupie).

Gość e julka
żaden ubezpieczyciel by ci takich kwot nie wypłacił - chyba, ze zyjąc płaciłabyś ogromną składkę owszem cos tam im sie nalezy, ale tak kwota jest przesadzona zdecydowanie, panstwa na to nie stac

Gość gfsdfgsdgsdfg
julk44 To że coś jest poparte prawnie nie oznacza że jest słuszne.Nasze prawo nie jest "zdrowe" i jak ktoś jest zdolny to znajdzie sposób żeby wszystko obejść.I może według praw należy im się odszkodowanie(ale na pewno nie takie) to nie znaczy że moralnie jest to słuszne.Więc nie pisz mi tu bredni że powinni dostać jeszcze więcej tym bardziej że polski budżet jest dużo większy a te kilkanaście milionów to mała część bo w końcu jesteśmy krajem który ma jakąś gospodarkę i ponad 30 milionów mieszkańców.

ale to nie pasażer lotu ubezpiecza się na wypadek katastrofy, tylko linia lotnicza ubezpiecza lot!!!!! i to jest ta różnica, Zgodnie z art. 50 Konwencji o ujednoliceniu niektórych prawideł dotyczących międzynarodowego przewozu lotniczego sporządzona w Montrealu dnia 28 maja 1999 r, państwa będące jej sygnatariuszami zobowiązane są do wymagania utrzymywania przez przewoźników lotniczych stosownego ubezpieczenia pokrywającego ich odpowiedzialność określoną w Konwencji!!!!!!!!!!

gfsdfgsdgsdfg wiesz co chyba nie dogadamy się ;) Każdy z nas ma inne poglądy na ten temat, i ani ja nie przekonam Cię do słuszności moich poglądów, ani tym bardziej Ty nie przekonasz mnie do swoich :)

Gość e julka
to prawda, ale mimo wszystko nie o takich kwotach powinna być mowa życie ludzkie jest warte tyle samo niezaleznie kto, jak zginął, a tu mamy zdecydowaną przsadę nie uwazasz, że to pokazuje iz są w Polsce równi i równiejsi?

Gość gfsdfgsdgsdfg
julk44 Tym bardziej to Ty mnie nie przekonasz :P bo twoje argumenty do mnie w ogóle nie przemawiają,są to argumenty urzędasa :P

e julka tutaj muszę się z Tobą zgodzić, ale takie mamy prawo i ani Ty ani ja go nie konstruujemy ;) gfsdfgsdgsdfg, do Ciebie tak jak wyżej, nie mam wpływu na konstrukcję polskiego prawa (ubolewam, ale może kiedyś:P) Co do argumentów urzędasa, to dziękuję, staram się :D

i nie używam argumentów bo on ma to ja też chcę, tylko na podstawie prawnej staram się doszukać argumentów, które popierają moją rację :) A nie, że moja racja jest racjejsza od twojej :P

Gość e julka
a swoją drogą podziwiam Twoją elokwencję :) tak w ogóle to żadne pieniądze nie zwróca życia ich bliskim i to jest najgorsze wiem coś o tym uciekam, miłego popołudnia

dziękuję bardzo :) nie wiedziałam, że posiadam umiejętność łatwego i przekonywającego wysławiania się :D