Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja kasa

Gdzie warto inwestować OSZCZĘDNOŚCI??

Polecane posty

Gość moja kasa

lokaty to przewaznie 4 procent w sakli roku tak wiec tyle co kot napłakał. Może doradzicie mi gdzie najlepiej inwestowac zeby ten procent byl konkretny???

Oszczędności najlepiej inwestuje się w numizmatykę, pożyczając innym na procent, istnieje wiele sposobów na inwestowanie ... zapraszam na strony w mojej stopce

Gość moja kasa
rzecznik przestan naciagac ludzi na to oszustwo. Ja poszukuje pewnych mozliwosci :-o

jaki bym miał w tym interes ... niektóre pieniądze kolekcjonerskie podnoszą swoją wartość w skali roku o 100% a na stronach typu kokos.pl można też dobrze zarobić! trzymanie kasy w banku na 4% jest głupotą

Gość fragile_attention
W dzisiejszych czasach nie ma "pewnych" inwestycji. Możemy jedynie dywersyfikować ryzyko. Numizmaty są dobre, ale długofalowo, więc nie możemy liczyć na jakiś bardzo szybki zysk. Co do SL, który ktoś wspomniał - to dobra sprawa, jeśli jesteśmy świadomymi inwestorami i mamy choć cień pojęcia o tym, komu można zaufać. Tak jak wszędzie - jeśli robimy coś na hurrraa! to nic z tego nie będzie. Kubeł zimnej wody na głowę, porządne przyjrzenie się tematowi i możemy zarobić. Ja polecam ten sposób, bo go używam. Pozdrawiam!

Gość Borecki
Jakbym miał inwestować oszczędności nie koniecznie wszystkie to wybrałbym Social Lending. Bardzo dobra forma zarabiania pieniążków, warto przyjrzeć się temu bliżej

Najważniejsze to podzielić środki. Część wpłacić na jakąś agresywniejszą inwestycję, która może dać wysokie zyski, ale przy takiej zawsze jest ryzyko. Dlatego kolejną część w jakąś bardziej stabilną, która daje gwarancję kapitału i możliwość wypracowania czegoś sensownego. Lepiej na coś długoterminowego, bo z krótkich to zwykle gówno jest. A ponieważ ta część będzie zamrożona, to coś trzeba też mieć na zwykłych lokatach - nie żeby na tym zarobić, tylko żeby było pod ręką na wszelki wypadek. Konkretnych inwestycji nie znam za dobrze, ale dywersyfikacja jest najważniejsza w mądrym oszczędzaniu.

Gość moim zdaniem to zależy
ile tych oszczędności masz, w jakim tempie rosną, jaki zysk chcialabyś osiągnąć, na jakie ryzyko jesteś gotowa, no i jak szybko chcesz te oszczędności ewentualnie odmrozić. Podział środków jest dobrym pomysłem.

Gość jioiopp
kwartnik glupoty gadasz. Jak spada to kupowac. Ja piernicze co za myslenie. Nie wiem jak dlugo jestes na gpw, ale jakbym myslala tak jak ty to z Techmexem juz dawno bym poszla z torbaMi!!! A tak to nie czekalamtylko ustawilam stop losa i bylo git.

Gość kwartnik
jioiopp każdy ma swój rozum i na GPW kieruje się własnym instynktem, nie wchodzę w takie dziadostwa jak Techmex albo Bioton lub Chemos , aż tak nie ryzykuję , szkoda nerwów nie przyznam się ile zarobiłem na GPW ale dwa domy własne wybudowałem :) z pomocą albo nawet bez pomocy ryzykowania na GPW :)

też rozważam czy nie zacząć inwestować na SL, wszędzie ostatnio o tym głośno, dlatego chyba założę konto na jakimś portalu i spróbuje :)

Gość doradcaFinansOwY
30%-40% oszczędności w metale szlachetne,reszta w fundusze inwestycyjne

Gość Borecki
Markettta Pewnie że głośno i myślę że nie bez powodu wiele ludzi decyduje się na tą formę inwestycji bo ludzie lubią decydować o swoich pieniążkach

Gość marketta
no i jak powiedziałam tak też uczyniłam - konto na pozycz.pl założone teraz szukam jakiejś fajnej oferty od pożyczkobiorcy by wiedzieć że na pewno spłaci mi pożyczkę :)

Gość Borecki
pożycz.pl hehe nic nie mówiłem, ale tak myślałem że ten portal będzie twoim wyborem. Bardzo dobrze, teraz słychać o nim i to same pozytywne opinie

Zajmuję się doradztwem finansowym. Zainteresowanych inwestowaniem zapraszam na adres:celissa@wp.pl

Znam też pewien niekonwencjonalny sposób na lokowanie oszczędności , a właściwie, nawet nie musisz mieć oszczędności ... Czyli sposób być może nawet dla ludzi, którym się "nie przelewa". Oczywiście, czy jest to coś prawdziwego , to musisz sam to poznać i ocenić. A kontakt jest w profilu - zapraszam do zapoznania się...

Gość antek milec
Magazyny faktycznie mają hitowe wyceny, ale pojawia się pytanie, kto posiada na tyle gotówki, żeby móc sobie na takie nieruchomości pozwolić. Raczej tylko firmy - swoją drogą, to w tym roku trafiona inwestycja.

Gość gość
rubensa - każdy by chciał, jartom ma też hale w strefach ekonomicznych. Tylko sama sobie odpowiedź jaka część firm posiada teraz środki na takie przejęcia? Jedna na tysiąc?

Gość Patinki2
Jeżeli ktoś łapie się na program mieszkanie dla mlodych to uważam, że warto inwestować w mieszkanie, zakładając, że można wyciągnąć dofinansowanie od państwa.... ale szczegóły znajdziesz na http://mieszkaniedlamlodych.com

Gość martenol
Największy potencjał cały czas widać w nieruchomościach magazynowych. W SSE takich cen nie było od dawna, a JARTOM teraz pozwala przejąć choćby halę w Bieruniu. Możliwości są spore, ale jak to będzie ostatecznie wyglądało, to dopiero czas pokaże.

Gość SamantaL
Nie pomyślałeś by zainwestować w nieruchomości? Możesz pomyśleć o wynajmowaniu mieszkań. Widziałam, ze tutaj http://www.vivainvest.pl/ mozesz samemu takie mieszknie wyszukać lub poprosić ich o pomoc w znalezieniu odpowiedniego mieszkania.

Gość mender

Podzielcie to rozsądnie. 80 proc. na lokatę, a reszta na płynne tematy. Ile można z tego wyciągnąć? To głównie zależne jest od was. Generalnie w systemie XTB działacie na xstation - z genialną analityką. Dalej to już kwestia waszej wiedzy i umiejętności, znajomości poszczególnych rynków. Ja działam głównie na surowcach tj. pochodzonych opartych na ropie, złocie i nie tylko. I naprawdę jak dotąd wychodzimy na tym dobrze. Macie demo - sprawdźcie, czy się do tego nadajecie.

Gość moloko

U mnie 80 proc. leży na lokatach, a pozostała część w XTB. A już w XTB portfel mam podzielony pomiędzy surowce i akcje. Czy polecam te tematy? Tak, o ile macie w nich doświadczenie, znaczenie narzędzia, stawiacie na analitykę. To są mocno płynne tematy, na których owszem, nie każdy zarobi, ale większość na pewno da sobie radę.

Gość gość

Opłaca się kupować złoto w sztabkach i monetach przez mennica24.pl. Firma należy do Grupy Mennic Polskich, a same kruszce sprowadzają z najlepszych słynnych mennic świata – New Zealand Mint, Perth Mint, British Royal...i tak dalej.

Gość gość

Ja również w mennicy 24 inwestuję 

Gość gość

Sprawdź ofertę jaka jest na mennica24.pl, jeśli chodzi o sztabki czy monety inwestycyjne to chyba jedna z lepszych ofert w kraju.