Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co się dzieje do cholery?

coraz więcje ludzi choruje na białaczkę

Polecane posty

ostatnio totalny wysyp, ciągle słysze od kogoś że ktoś znów zachorował...strach się bać:O

Gość a skąd to twierdzenie?
masz na to dowody?

ci co zostali kiedyś wyleczeni teraz mają dzieci......gdyby umarli to nie roznosiliby dalej swoich wadliwych genów , to genetyczny punkt widzenia...są dobre i złe strony medycyny

to moje obserwacje, bez przerwy słysze że ktoś nowy zachorował,a to w szkole a to w pracy...no doslownie jestem w szoku...a na stronie o białaczce mozna znaleźć informację że co 1,5 godziny zachoruje ktoś nowy!

germanotta, ale białaczka ni jest dziedziczna...tak przynajmniej mówią lekarze...boicie sie? kurde człowiek nigdy nie wie kiedy na niego trafi....:O brrr

no i co z tego? ludzie zawsze chorowali i będą chorować nic nowego pod słońcem ;)

no nic nowego, ale wiesz co innego jak słyszysz o tym raz na jakiś czas a co innego kiedy co rusz się dowiadujesz o nowej osobie...zaczynasz się poważnie bać:O

kiedyś dżuma i cholera teraz inne choroby c'est la vie

ale nie mówcie że sie nie boicie...nie zgrywajcie chojraków:p

już nie pamiętam czy dziedziczna czy nie... tak jest ze wszystkim....ludzie się dziwią czemu teraz tyle chorób??? dawniej było mniej , bo dawniej jak dzieciak był słaby to umarł , przeżywały jednostki najsilniejsze ale ja nie twierdzę że dawniej było lepiej

najlepiej umrzeć szybko ;) jestem za eutanazją :classic_cool:

germanotta jest w tym trochę prawdy...patrz co się dzieje z wczesniakami...kiedyś takie słabe dzieciaki umierały a teraz ratuje sie już w 5 miesiacu i są takie chucherka... ale to inny temat. nowotwór to jednak co innego. białaczka atakuje tak nagle...np. w czerwcu jesteś zdrowa, planujesz wakacje a w sierpniu już z łysą głowa leżysz na hematologii...słyszałam o takich przypadkach:O

ptasiek widzę proponuje eugenikę...

Gość ptasiek to prowokator
z Koziej Wólki :D

a znacie osoby chore na białaczkę?

W Polsce służbę zdrowia mamy na szczęście na takim poziomie, że wciąż jeszcze obowiązują u nas zasady doboru naturalnego. :classic_cool:

a to młode osoby? i czy wyzdrowiały? czy sa w trakcie leczenia?

Gość paschalina
to okrutne, ale się wami zgadzam. z genetycznego punktu widzenia nie każdy powinien się rozmnażać. ludzkość jeszcze się kiedyś przejedzie na tym usilnym podtrzymywaniu jednostek niedostosowanych do normalnego funkcjonowania. genów nie oszukasz, jak nie w tym, to w następnym pokoleniu się odezwą. a jak do tego dołożymy skażenie środowiska, stres, chemię w jedzeniu, to wlaśnie wychodzi w rezultacie podwyższona zachorowalność.

no tak, ale praktycznie każdy ma w rodzinie przypadki chorób nowotworowych...czyli teoretycznie nie powinniśmy sie urodzić bo a nuż coś się odezwie...

ptasiek teraz to już pieprzysz...

Gość ptasiek to prowokator
U rabina stało mnóstwo petentów. Same rozwody. Do pokoju rabina wchodzi młoda brunetka, a temperament aż z niej bije. - Rabinie muszę się rozwieść z moim mężem. - Ależ córko Izraela, opamiętaj się - powiada rabin - przecież dopiero od dwóch tygodni jesteś mężatką. - Tak, to prawda. Ale moje postanowienie jest niezłomne. Nie mogę żyć z człowiekiem, który nazywa się Lampa. - Ależ córko Izraela, wiedziałaś przecież przed ślubem, że twój narzeczony nazywa się Izaak Lampa! - Tak, mój rabinie, ale ja byłam pewna, że to lampa stojąca, a nie wisząca...

Gość to nie tak.
To nie jest tak, że aż tyle osób zaczęło nagle chorować. Po prostu ze względu na to, że chorowały/ują znane osoby dużo zaczęło się o tym mówić. A ty masz wrażenie, że to jakaś plaga.

częśc ludzi choruje ,ale po co o tym myslec i się martwić na zapas? najlepiej zdrowo zyć i się nie zamartwiać chorobami które nas nie dotyczą

Gość pamelalala
odnosnie mądrej osoby która mówi ze białaczka jest genetyczna , wbij do swojej małej mózgownicy jedno zdanie i powtarzaj jak mantre : CHOROBY KRWI ( W TYM NOWOTWORY) NIE SĄ DZIEDZICZNE A TERAZ ODP ODNOSNOE ZACHOROWAC : CZARNOBYL ...