Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maniura18

jak nauczyc szczeniaka zalatwiac sie na gazete?

Polecane posty

Witam. Mam 7 miesiecznego spaniela. Był szczepiony 19 stycznia wiec nie moge z nim wychodzic na dwor.(chociaz wczoraj wyszlam i mial kontakt z moja sunia czy mam sie matwić?)Dowiedzialam sie wczoraj ze nie wolno z nim wychodzic.Wiec moje drugie pytanie jak go nauczyc zalatwiac sie na gazete bo przeciez gdzies musi sie zalatwiac.prosze o odp.

7 miesięcy ma ten pies? Wyprowadzaj go na zewnątrz w miejsca gdzie nie chodzą inne psy. Ryzyko złapania choroby jest minimalne i wielu wetów przesadza strasząc właścicieli

Gość popieram boratke
weci przesadzaja z ta kwarantanną moj chodził od 7 tygodnia zycia na dwór tzn nosilam go na rękach w wieku 3 miesiecy juz byl nauczony srac i lac na dworze dzieki czemu nie mialam smrodu w domu i zaszczanych dywanów

To byloby najlepsze rozwiazanie podworko, bo jemu jak chce sie siku czy kupke piszczy i chce wyjsc i by szybko lapal o co chodzi, tylko sie boje brac na nasze podworko bo jak wspomnialam mam tam doroslego psa i ona wszedzie chodzi i kontakt jest jakis przedwczoraj go obwachala i juz sie cala trzese i boje o niego.

Po śmietnikach chodzi ten dorosły pies czy co? Dwa psy w jednym domu to tym bardziej taka izolacja jest niewskazana. A jak dorosły szczepiony i zdrowy to czym ma zarazić szczeniaka?

Dorosły pies chasa wszedzie. Nie wiem co mam zrobic musze cos zrobic bo jak narazie zalatwia mi sie gdzie popadnie. Moze wie ktos jak nauczyc na ta gazete?

A ja polecam zająć się dorosłym psem a nie olewać go i bawić się nową zabawką

Dorosły pies jest zadabany i zaszczepiony. To nie jest tak ze on jest jakis brudny i zaniedbany!Tylko lata po podworku i tez ma kontakty z roznymi psami .

Gość dziopa jak juz ci piszczy
bo chce wyjsc a ty go przytrzymasz to przestanie załapywac i sie jakby cofnie,tzn dasz mu gazete ale on skojazy to z gazeta a nie z polem.Zrób tak-piszczy gazeta na zewnatrz domu np blisko drzwi nie musi ta suka sie z nim kontaktowac i niech robi na polu ale przy tobie.Swoją droga popieram przedmówczynie-nową zabawke masz i tyle jak suka łazi hooj wie gdzie to ktos zrobi jerj szczen iory ale pewnie cie to nieinteresuje ze psów jest za dużo ze szczeniaki wyżucane w row ,rzeke,najlepszym wypadku do schronu tez pzrepełnionego gdzie inne psy je zarażą lub zagryzą...wysterilizuj ta suke albo zamykaj w kojcu na czas cieczki ok miesiąca oczywiscie na smyczy spacery wtedy i nie puszczaj cholera wie gdzie bo ja ktos pzrejedzie zabierze zrobi krzywde to jest nieodpowiedzialne to nie dzikie zwierze tylko udomowione-domowe.kurwa czemu ludzie są tacy?

poloz gazete na podlodze i mu mow. tu sraj tu sikaj! mojego tak nauczylam, tyle ze nie na gazete tylko na sciere. i zalatwiala sie tak

nie przesadzajmy z tą kwarantanną moje psy wszystkie wychodzily i nie umarly. Grunt to zero kontaktów z obcymi psami (bo nie wiadomo czy są szczepione naprzylad) i malymi dziećmi a poza tym nie widze przeciwwskazań. Jak teraz przez miesiąc czy dlużej będziesz go uczyla sikać na gazetę to tylko mu namieszasz w glowie jak nagle nakażesz mu zalatwiać swoje sprawy na zewnątrz, dużo ludzi ma potem z tym problemy.