Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

papierosy chesterfieldy

Co sądzicie o kozłach ofiarnych w szkołach?

Polecane posty

Czytam ostatnio mnóstwo podobnych topiców na kafe! I interesuje mnie zdanie forumowiczów. Co sądzicie o osobach które pozwalają sobą pomiatać w klasie a także co sądzicie o ich prześladowcach? Czy mają powód żeby tak postępować bo wiadomo że nie ma róży bez kolców. Może ktoś z Was był w szkole ofiarą?

nie powiem ze ofiarą, ale były spore docinki po tym jak w wakacje przytyłam 20kg. Nic miłego, możesz mi wierzyć :P

Gość nauczanie domowe rządzi
Jedni i drudzy są ofiarami tego nienormalnego systemu. Dziesięciolatek to jeszcze dziecko, ufne, otwarte na świat, z ogromnym potencjałem, a wrzuca się go do miejsca, gdzie ma wybór: wkładać głowy kolegów do kibla albo samemu wylądować z głową w kiblu. Bez względu na to co wybierze: jest OFIARĄ.

Gość ważna sprawa
te tak zwane kozły ofiarne to wartościowi ludzie , cała banda pseudoosiłków , która sie nad nimi znęca to patologia i trzeba z nią walczyć! Niestety nauczyciele zdaje sie tego nie widzą , albo nie chcą widzieć a nawet o zgrozo tolerują i sami stosują ów szkolny mobing !!!! W efekcie : gangreństwo, łobuzersto , chamstwo itp. uważane jest za normę natomiast kozły ofiarne to osoby , których trzeba sie ze szkoły pozbyć!!!! SKANDAL!!!

Tylko wiadomo że osoby prześladowane ponoszą dużo większe konsekwencje tego wszystkiego. Czasem mają myśli samobójcze. Czasem uważają że to ich wina, a jeszcze czasem(co jest najlepszym rozwiązaniem dla ofiar) nasyłają zbirów na osoby które im dokuczały. Nauczanie domowe rządzi a jak ktoś chce takie nauczania to jakie muszą być podstawy żeby starać się o coś takiego?

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4689899&start=90 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4728728&start=0 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4720633&start=210 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4727547&start=30 Tak ofiary które były gnębione to porządni i dobrzy ludzie a osoby które ich gnębiły są nikim. Apropo linków które umieściłem, tyczą się one Kingi i sugerują byśmy nie zwracali uwagi na tą psychopatkę.

Dziewczyno Ty potrzebujesz psychiatry. Jak śmiesz tak mówić że jesteś za gnębieniem szkolnych ofiar...?? Zgłosiłem Cię do zbanowania, mam nadzieję że po takim podejściu jaki masz do tego wszystkiego zajmię Cię Tobą policja.

policja dawno się mną zajęła i psychiatra i w ogóle, ale jestem socjopatką, do tego okrutną dlatego tak piszę, a szkolne ofiary zasługują aby na balu oblać je wiadrem ze świńską krwią tak jak w filmie i taka jest prawda

Mam 16 lat i psa również posiadam. Ja się nie przejmuje ty, że nie akceptuje mnie jakaś część osób, które swoją drogą nie są osobami z którymi chciałabym się przyjaźnić. Przejmuje się raczej tym, że mnie kiedyś za włosy wytargają.

Gość blowwww
blackmail - z jakiego powodu? Ja takich problemów nie miałam całe szczęście ale pamiętam,że zawsze w każdej klasie trafia się jeden taki którego gnębią:( Szkoda mi takich ludzi,nie wiem jak jest teraz w szkołach..ale chyba coraz gorzej:O

Gość blowwww
Blackmail - dlaczego mają Cię wytargać?To gnębienie to takie,że sie z Ciebie śmieją,wyzywają czy po prostu grożą?

Zmieniłam szkołę. Wcześniej chodziłam do prywatnej. Przezywają mnie szlachcianką, rzucają pieniędzmi ze słowami ''ile ci zapłacić by zobaczyć jak się szmacisz'' (to chyba z jakiegoś durnego rapu ;/), mówią o moim statusie materialnym, gdy czytam zadania to je krew zalewa. Ogólnie jestem lubiana przez nauczycieli, mam dobre oceny, dobrze się ubieram, nie jestem brzydka i to chyba jest powód.

Gość blowwww
Po prostu zazdroszczą :O to takie niedorozwoje pewnie,olej ich...Jesteś w gimnazjum tak?

Tak w ostatniej klasie. Staram się dostać do najlepszego liceum w moim mieście, a takie osoby bardzo to utrudniają. Doszło do tego, że zaczęli robić ''lewe'' ściągi i dawać nauczycielom i mówić, że należą do mnie ;/. W sumie myślałam, że zrobić mi nic nie mogą bo poniosłyby konsekwencje, ale w mojej rejonówce mamy dziewczyny z domu dziecka i z ośrodka dla dziewczyn z rodzin patologicznych. To już nie są żarty.

Gość blowwww
Oj wytrzymasz,jeszcze tylko pół roku :) niecałe... zmienisz otoczenie,będzie dobrze.Gimnazjum to w ogóle jest porażka.

Gość IMO13246
Kingusia, spokojnie. Choć dziecko, przytulę Cie i wszystko bedzie w porządku. No cichutko już.

Też tak myślę ;) Mam swoje cele w życiu i nie pozwolę by ktoś próbował mi je zburzyć. Pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa.