Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szaraaaa

moje dziecko bije główka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

mam 1 roczne dziecko jak sie zdenerwuje to bije głowa w podłoge czy ma adhd co o tym myslec pomocy:(

Gość może to być
początkowy objaw zespołu autystycznego... czasami tak robią autystyczne niemowlaki. zlikwiduj stres i obserwuj, czy nie robi tego częściej. samookaleczanie jest objawem, albo masz rozwydrzone dziecko i tyle.

Gość najbrzydsze są golfy
mojej siostry młodszy synek tak robił.Wyglądało to okropnie.Walił głową w drzwi jak mu na coś nie pozwolono.To był jego sposób na wymuszenie. Już mu przeszło.

Gość może to być
Tak, to może być frustracja tylko, minimalizuj stres u dziecka i nie reaguj na to bicie głową, tak wymuszać też może.

Gość marne prowo
:o

Gość Maja1911
mam ten sam problem, mój pierwszy syn jak miał rok walił główką jak mu czegos nie pozwoliłam ale z czasem mu to przeszło, ma 3lata i jest normalnym zywym dzieckiem, zaś mój drugi syn (ma 19miesiecy) od kilku miesięcy tez wali główką jak się zdenerwuje, na dodatek bije się po twarzy gryzie... byłam z nim u lekarza, który skierował nas do neurologa, neurolog stwierdził, że maluch jest nadpobudliwy dał nam skierowanie na badania wykluczające- badanie tarczycy, pasożytów we krwi i na EEG idziemy na te badania w polowie lutego, psycholog zalecil nam próbowac nie dopuszczac do sytuacji w ktorych dziecko sie zlosci odwracac jego uwage a jak zaczyna walić głową to trzymac go na rękach dopóki sie nie uspokoi nawet 2h, jak zauwazam ze syn zaczyna wpadac w szał stanowczo mówie uspokoj sie bo pojdziesz do łóżeczka jesli dalej wariuje to tak robie, siedzi w łóżeczku poki sie nie uspokoi... i wiesz co zaczelo działac, wali głową dalej ale zdecydowanie mniej ... pozdrawiam :)

Gość krakussssoowyDziad
Oddaj go do domu dziecka. Może Ci wymienią na inne mniej wadliwe. Bo Twoje dziecko jest wyraźnie popierdolone.

Gość tee szaraaa
tobie sie chyba nudzi, bo co chwile dodajesz nowe tematy i kazdy z innej beczki... To raczej ty masz ADHD...

Gość Maja1911
*miało byc pasozytów w kale :P dodam jeszcze, że autoagresja nie przesądza o autyźmie ... jeśli dziecko rozumie co do niego mówisz, reaguje na polecenia to na pewno nie jest autyzm, z tego co wiem ADHD mozna rozpoznac dopiero u dziecka w wieku 6-7lat, mam jeszcze pytanie czy Twój maluch cos mówi? bo mój syn ma opoźniony rozwoj mowy mowi tylko "mama" ale lekarze każą czekac i nic z tym nie robic

Gość aschoka
mój synek czasami jak się zdenerwuje to też przewraca się i uderza głową o podłogę. tylko i wyłącznie wtedy gdy czegoś mu odmawiam lub zakazuje. ma 18 mies. staram sie nie reagować na jego histerie i z dnia na dzień coraz więcej rozumie i coraz mniej to robi :) a mówi już całkiem sporo :)

Gość sprawdz czy to nie jest
autyzm