Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość straszna trwoga

Czy takie znamię usunąć czy nie?

Polecane posty

Gość straszna trwoga

Mam znamię tego typu jak tutaj: 6 rząd góry, drugie od lewej. http://www.lubecki.pl/galeria/19,znamiona_barwnikowe.html Czy to usuwać czy nie? Czy to moze się potem się zrobić z tego zmiana nowotworowa? Wpisalam sobie na google "znamie barwnikowe" i znalazlam forum. Wiekoszsc opini jest pozytywna aby usuwac te znamiona, a kilka bylo wypowiedzi ze ktos z ich rodziny jakies cioci czy znajomi znajomych poszli ,wycieli i mieli przerzuty i umarli.... Co sądzicie?

Gość karosola
ja usunęłam trzy takie znamiona. Lekarz po wycięciu och, wysyła je do laboratorium gdzie są dokładnie badane. Nie ma obaw o jakieś przerzuty. Takie znamiona nie są wycinane powierzchownie ale wraz z korzeniem, więc nawet odpukać jeśli są zmiany nowotorowe to i tak trzeba by było je w taki sposób usunąc i tak. pozdrawiam

Gość straszna trwoga
dlaczego pseudo doktorek?

ja mam znamię na plecach od urodzenia,teraz ma gdzieś prawie 1cm,może mniej,nie jestem tego w stanie określić,kilka razy mi się naderwało ale zrosło znowu,nie przeszkadza mi zbytnio,no jedynie czasami w lato jak haczy o bluzkę na ramiaczkach