Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwojki

zazdrość u starszego dziecka, jak sobie poradzic??

Polecane posty

Gość mama dwojki

6 tyg. temu urodzilam córke a starszy syn ma 5 lat. Od poczatku ciazy tlumaczylismy mlodemu ze w brzuszku jest dzidzia, ze bedzie starszym bratem itd, itp. Kiedy zobaczyl mała to byl szczesliwy jak chyba nigdy wczesniej :) myslalam -bedzie dobrze skoro tak zareagowal. Kiedy wrocilysmy do domu ze szpitala synek nie bardzo interesowal sie siostra a ja nie nalegalam zbytnio zeby nie stworzyc mu wrazenia ze musi sie nia zachwycac. Kiedy ma ochote to poda pieluszki i inne pierdolki, lub posiedzi z mala. Na pierwszy rzut oka zero zazdrosci ale... odkad mala sie urodzila przestal jesc(posilek trwa od 1,5-2godz.), wogole nie slucha gdy go o cos poprosimy, przedrzeznia powtarzajac za nami, nie chce sie sam przebierac w pizamke itd. Caly czas powtarzam jak bardzo go kocham i to ze mam drugie dziecko wcale nie znaczy ze on stal sie gorszy. Takze niestety nie wszystko zalezy od odpowiedniego przygotowania . Mi juz rece opadaja , nie wiem jak do niego dotrzec. Bo wydaje mi sie ze zrobilismy dosc duzo jesli chodzi o przygotowanie go do tej zmiany. Jesli tez ktoras z was miala taka sytuacje i wszyla z niej obronna reka to rosze o rade :)

Gość mama dwojki
czyli nie ma tu nikogo kto mial taki sam problem ??! szkoda